Změna pracovní doby 8h - 12h
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna pracovní doby 8h - 12h
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může zaměstnavatel nám změnit pracovní dobu z 8 h. směny na 12h., když ve smlouvě máme 8 hodinový třísměnný provoz. Nic víc ve smlouvě poradně o tomto případu není. Když budu třeba podávat výpověď, musím podle smlouvy odpracovat 2mesice na 12kách?
Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máš ve smlouvě vyloženě, že směna má 8 hodin, tak nemůže. Docela bych se divila, kdyby to tam bylo takto specifikováno. Většinou se uvádí úvazek. I kdyby vám nařídil dvanáctky, zase to může udělat jenom do výše úvazku. Obvykle se takhle chodí na krátký a dlouhý týden.
- Citovat
- Upravit
Pokud máš v pracovní smlouvě toto přesně specifikováno, že pracuješ na 8 hodinové směny. Tak to může udělat jen se změnou pracovní smlouvy, se kterou musíte oba souhlasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takto do práce nastoupila na 8h směny, 3 měsíce na to se postupně přechází na 12ky. Řeklo se to s předstihem, aby případný nezájem vyřešili rozvázáním poměru a nabranim nových lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsme právě momentálně na nemocenské a až ode dneska, díky kolegovi, kterého jsem potkala, mi toto všechno řekl. Že od 8.4 se mění na 12ky, tak to asi musí vědět dřív. Jinak nic od vedení nevím
a asi další měsíc nastoupím. Tak jsem z toho trosku nesvá, co budu dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit