Práce při rodičovské dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5166
1.11.14 17:43

@j.a.n.i1 Děkuji za informace. Já jen, abych pak něco nevracela, tak raději at si to nechjí hned :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.14 11:45

Ahoj maminky… hledám přivýdělek z domova k RD. Nemáte někdo z vás zkušenosti s paní Ivanou Vencovou? Není to podvodnice??? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
26.10.15 08:40

Ahoj, mám dotaz - můj případ - jsem na RD na 3 roky (mám stále smlouvu u zaměstnavatele u kterého jsem pracovala před nástupem na MD, dceři byly ted v září 2 roky). Byla jsem se u svého zaměstnavatele pozeptat na nějakou brigádu, zatím pro mě něco vymýšlejí, takže ještě nevím zda to bude DPP nebo DPČ. Bude to jen něco malého, zhruba na 2 dny v týdnu na půl dne, finančně se budu pohybovat kolem 3000 měsíčně. Já jen nechápu, když jsem na RD a zdravotní a sociální za mě vlastně platí stát, tak kdybych třeba začala pracovat na DPČ a vydělala si víc jak 2.500 měsíčně, tak se z toho se musí platit zdravotní a sociální – to jako dvakrát? Jednou mi to zaplatí stát a podruhé zaměstnavatel? Pokud budu pracovat na DPP nebo DPČ, neovlivní to finančně v budoucnu další PPM (mateřskou)? Další dítě je v plánu, snad se narodí zhruba nějak do těch 3 let starší dcery, abych z RD přešla zase na MD. Jaká dohoda při RD myslíte, že je lepší? Ty rozdíly mezi nimi už jsem přečetla, DPP max 300 hodin v daném roce, při výdělku do 10.000 se neplatí zdravotní a sociální, akorát je tam prý nějaká daň 15% - ta se strhává vždy? I když vydělám třeba ty 3.000 měsíčně? U DPČ jsem četla, že při výdělku nad 2.500 se musí platit sociální a zdravotní, nějaké další danění jako u DPP je tam taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.10.15 09:35

Určitě je lepší DPP pro tebe i pro zaměstnavatele. A pokud si podepíšeš daňové prohlášení (růžový dvojlist) tak nebudeš platit ani daň. Jen se musí hlídat 300 hodin za kalendářní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
26.10.15 09:49

@mall1976 Děkuji za info, uvidím, co si oni vymyslí, ale chtěla jsem se nejdříve trochu poinformovat, abych věděla. Tak to oni určitě budou chtít spíš DPP, pokud je to pro ně výhodnější. Takže 300 hodin platí pro kalendářní rok - čili teoreticky to jde napracovat třeba 300 hodin ted do konce roku 2015 a od 2016 mohu znovu mít znovu 300 hodin? Bude se celkově pravděpodobně jednat jen o práci zhruba do půl roku, déle asi ne. A ještě k tomu růžovému prohlášení - to když podepíšu, tak pak nemusím nikde lítat a něco vyřizovat z daněmi, kromě podpisu to jde úplně mimo mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
26.10.15 10:26

Ano, klidně můžeš letos pracovat 300 hodin a příští rok také. K tomu daňovému prohlášení, nesmíš ho mít současně v jednom měsíci podepsané u více než jednoho zaměstnavatele (ale pokud nikde jinde současně nepracuješ, tak je to v pohodě). Pokud ho podepíšeš, uplatníš si slevu na dani maximálně 2070 korun měsíčně. Pokud by si některý měsíc zaplatila daň (ale to je spíš nereálné, už by se s dostala nad 10000 hrubého v měsíci), pak by sis mohla podat daňové přiznání na FÚ a požádat o vratku daně (březen 2016). Jinak nikam lítat nemusíš, daně vyřeší zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
27.10.15 07:10

@mall1976 Mockrát ti děkuji za informace. Ještě bych se tě chtěla zeptat - kdyby náhodou přece jen zaměstnavatel chtěl DPČ a já si vydělala víc jak těch 2.500, tak jak je to pak s tím zdravotním a sociálním? Jednou mi to zaplatí stát (jsem na RD) a ještě podruhé pak zaměstnavatel? Nebo stát přestane platit a platí jen zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
27.10.15 07:16

To zp a sp nebudeš mít zaplacené 2×. Stejně jako když máš vyšší plat, máš vyšší zp a sp, tak pokud budeš mít DPČ, tak stát odvede zp a sp jako za státního pojištěnce a z příjmu z DPČ bude odvedeno další ZP a SP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
27.10.15 07:36

@Hanula1212 Děkuju za info, už je mi to jasnější - stát tedy zaplatí stejně jako doted a z DPČ jde pak ten „zbytek“ aby to ve finále dávalo tu vyšší částku za zdravotní a sociální, chápu to správně? Když by pak to DPČ skončilo, tak já osobně nic nikde hlásit nemusím? Prostě bude zdravotní stále odváděno od státu po celou dobu, jako předtím, je to tak? Pardon, že jsou mé dotazy takové telecí, jen chci mít jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
27.10.15 07:55

Přesně tak, DPČ hlásí zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
4.3.16 16:29

Chtěla bych se zeptat, jak je to s přivýdělkem při RD. Kolik si můžu přivydělat a jak je to se zdaněním, je nějaký limit do kolika se nemusí platit daň? Je určená nějaká hraniční částka, kolik si můžu vydělat? Děkuji za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
4.3.16 16:30

@Isia Nic určeno není, z hlediska daní nemá RD na nic vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
9.6.16 12:26

Zdravím, pracuji na DPP, poté na DPČ.

Předpokládám, že z toho pro mě nic neplyne, co se týká RP, dítěti budou v létě dva, do školky nechodí.
Tchýně přišla včera s tím, že viděla reportáž o matce na RD, která musela cosi vracet, nebo jim cosi vzali, no neví hlavu patu a šíří ráda paniku. (Pač to by bylo něco!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty pracuješ a ono je ti to k prdu, máš sedět doma.)

Skutečně není žádné omezení, nic, co by se mě mohlo týkat? Muž přijde samozřejmě o slevu na manželku, poněvadž přesáhnu 68 000. Nic jiného mě nenapadá. :nevim: Žádný dávky nebereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
9.6.16 12:32

@Talitha mám to stejně, brigádu jsem zdědila po kamarádce, který jí předtím taky dělala při rodičáku a o nic jsem napřišla ani já, ani ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.6.16 12:34

Jediný co musíš, dát potom roční zůčtování daně, ale já takto chodím od 2 měsíců malý, takže opravdu ti nic nevezmou, nesmíš dítě do dvou let dát do školkového zařízení, ale od dvou let už je to šumák, bývávalo to omezené částkou, ale ta se zrušila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat