Práce při rodičovské dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
9.6.16 12:36

@lleennttiillkkaa Dík, jsem si to myslela a za boha jsem nemohla přijít na to, co ta tchýně mohla vidět.
Jediný, co mě napadá, že to byla rodina, co si někdo přivydělal, tak jim vzali dávky a bylo to, jinak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
9.6.16 13:00

@Talitha Co vím, tak při RP můžeš normálně pracovat na HPP. Já taky pracuju na DPČ a nic se mi nekrátí, to by mě účetní upozornila. Akorát když výdělek přesáhne 2500,–, tak se mi strhne soc. a zdrav.
Jediné omezení je do dvou let věku ohledně hodin ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.7.16 09:07

zmena zamestnavatele na rp

Ahoj, mela bych taky dotaz, jsem z toho jelen… 4.8 bude mit mala 3 roky, od zari nastupuje do skolky. Ja jsem si u zamnestnavatele dohodla protahnout rodicak az do 4 let veku. Ted jsem ale dostala pracovni nabidku na hpp u jineho zamnestnavatele. Ted tedy nevim jak pokracovat, jestli musim dat u stavajiciho zamnestnavatele vypoved, nebo kde co hlasit a jestli muzu pobirat stalevten rodicovsky prispevek i po zmene zamnestnavatele. A mala muze byt ve skolce neomezene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.7.16 09:57

@fijina Pokud u svého zaměstnavatele nechceš nadále pracovat, tak lze dát výpověď i na rodičovské dovolené, nastoupit u nového můžeš i pokud budeš dobíret rodičovský příspěvek a od dvou let dítěte ho můžeš mít ve školce neomezeně a u toho pobírat rodičovský příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.7.16 11:40

Moc dekuji, takze mam jit dat vypoved a socialce nic hlasit nemusim, treba tu zmenu zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
15.7.16 12:00

@fijina veškeré změny musíš hlásit na zdravotní pojišťovně, na sociálku nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.7.16 12:03

@fijina ani na pojišťovně nic hlásit nemusíš, to udělá zaměstnavatel za tebe. Rodičovský příspěvek můžeš čerpat nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101495
15.7.16 12:51
@fijina píše:
Moc dekuji, takze mam jit dat vypoved a socialce nic hlasit nemusim, treba tu zmenu zamestnavatele.

Pokud se nejdená o střet zájmů, tak bych zatím výpověď nedávala, ale počkala bych až jak se ti bude u nového líbit a až ti skončí zkušebka… pokud máš u prvního dohodnuté volno až do 4 let, tak není proč s výpovědí spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
15.7.16 19:54
@matkabagristy píše:
@fijina ani na pojišťovně nic hlásit nemusíš, to udělá zaměstnavatel za tebe. Rodičovský příspěvek můžeš čerpat nadále.

ano, přihlásí tě, nicméně pokud člověk natrefí na úřednici jak má být, musí stejně hlásit do osmi dnů i ona sama veškeré změny. Mě už takto volali, neskončil mi ještě rodičák a zaměstnavatel mne přihlásil a dostala jsem spucunk že jsem jim to nehlásila. A bylo naprosto šumák, že plynule přecházím z jednoho rodičáku na druhý, i tak chtějí vždycky konec i začátek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.7.16 08:45

@j.a.n.i1 a to jde? Myslela jsem ze musim dat vypoved pred nastupem do noveho zamestnani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
16.7.16 08:46

@fijina Nemusíš, můžeš mít více pracovních poměrů. Jenom pozor na tu konkurenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
16.7.16 09:20

@fijina u některých zaměstnání musíš mít souhlas původního zaměstnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.7.16 11:28

Diky moc za rady..a jeste jedna vec..nevite jak je to s paragrafem? Kdyz deti nahodou onemocni a ja budu pobirat ten rodicak, dostanu zaplaceny ten paragraf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.7.16 11:30
@fijina píše:
Diky moc za rady..a jeste jedna vec..nevite jak je to s paragrafem? Kdyz deti nahodou onemocni a ja budu pobirat ten rodicak, dostanu zaplaceny ten paragraf?

Dostaneš ho proplacený, ale jen ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
18.7.16 19:03

Super, moc dekuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...