Práce při studiu na VŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.23 18:47

Práce při studiu na VŠ

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je možné pracovat při studiu i na částečný úvazek, nebo jestli někdo máte zkušenosti. Z brigády je mi jasné, že bych nestačil při prezenčním studiu a kombinované beru kvůli náročnému oboru jako krajní možnost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20862
26.10.23 18:49

Můžeš pracovat a studovat libovolně. Prostě co zvládneš a co se ti chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21761
26.10.23 18:51

Nějaké podmínky tam asi jsou, když má statut studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20862
26.10.23 18:52
@mado píše:

Nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.10.23 18:57
@mado píše:
Žádné podmínky nejsou. Když zvladne povonnou/požadovanou docházku a další výstupy, může si pracovat jak chce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13808
26.10.23 18:57

Můžeš, jen samozřejmě z toho odvádíš zdravotní a sociální. Zatímco napr při vhodně zvolené dohodě/dohodách se tomu můžeš vyhnout (od nového roku to je ještě omezeno výškou výdělku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101545
26.10.23 20:12

@Lily-of-the-valley Tak nekdo se tomu treba vyhnout nechce a bude rafeji, když se mu to bude pocitat na duchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13808
26.10.23 20:44

@j.a.n.i1 to bez debat. Akorát to bude málokdy student, který potřebuje vydělávat, aby mohl studovat… ale klasicky predpokladam - ze práce nebude nijak odborná, ani nijak extra dobře placená. Pokud by mu z půl úvazku plynulo 40 tisíc, tak je to super a sociální bude určitě rad odvádět. Když horko těžko vydělá napr. 15, už je to hodně znát.
Ve finále na to se neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
26.10.23 20:44
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda je možné pracovat při studiu i na částečný úvazek, nebo jestli někdo máte zkušenosti. Z brigády je mi jasné, že bych nestačil při prezenčním studiu a kombinované beru kvůli náročnému oboru jako krajní možnost.

Syn studuje prezencne a do toho brigadnici u Foodory. Zvlada to v pohode oboji a vydela si na studenta taky slusne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
26.10.23 21:54
@Anonymní píše:

Když dokážeš stihnout školu i práci tak proč ne. Moje dcera to zvládla, ke studiu na VŠ měla zkráceny úvazek v kasinu. Magisterské studium už studovala kombinovaně s plným uvazkem v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 21:58
@mado píše:

Podmínky na je že si to musí rozmyslet zda to dá
:mrgreen:

Já jsem měla prezenční studium a pracovala na dpc 20 h týdne

• Citovat
  • Upravit
66806
26.10.23 21:59

Bagrista pri studiu v zahranici je osvc, pracuje pro mesto formou ho. Zvladl by i nekvalifikovanou praci v miste studia, ale kvuli velkemu mnzstvi pristehovalcu se nechyta. Vse si hlida sam, status studenta mu prinasi vyhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
26.10.23 22:05
@Anonymní píše:

Mě napadá, že by výdělek mohl „uškodit“ jen v případě, že bys pobírala přídavek na dítě jako na sebe nebo sirotčí důchod. Tam je výdělek taky nějak omezen.
Ale pokud jsi běžný student, který nic takového neřeší a zvládáš to, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.10.23 07:31
@1Pears1 píše:
Mě napadá, že by výdělek mohl „uškodit“ jen v případě, že bys pobírala přídavek na dítě jako na sebe nebo sirotčí důchod. Tam je výdělek taky nějak omezen.
Ale pokud jsi běžný student, který nic takového neřeší a zvládáš to, tak proč ne.

Měla jsem sirotčí důchod a pracovala jsem a zároveň měla status studenta. Myslím, že u přídavků na dítě je to jasné ty se odvíjejí od příjmu. Nárok na něj mají jen ti co se vejdou do limitu ale sirotčí důchod tam je to jedno,.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
27.10.23 08:21
@matkabagristy píše:
Bagrista pri studiu v zahranici je osvc, pracuje pro mesto formou ho. Zvladl by i nekvalifikovanou praci v miste studia, ale kvuli velkemu mnzstvi pristehovalcu se nechyta. Vse si hlida sam, status studenta mu prinasi vyhody.

Ted jsi me dostala. Chvili jsem premyslela, jak muze bagrista delat HO., nez jsem si vsimla tveho nicku ;)
No jo, jsem nemocna v posteli a nemysli mi to ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová