Práce pro rodiče postižených dětí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To jsi na obě děti sama? Otec dětí Vás zabezpečit nemůže? Nechce?
Práce na dopoledne - snad ve školství - asistentka pedagoga, ale i na tato místa se dělají konkurzy ![]()
jaký máš obor? Snad jedině dělat něco z domu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obdivuju že hledáš práci já rezignovala jsem s dětma doma tedy ted´jsou do školy ale od 8-12hod.To znamená že bych mohla dělat od 9-11 hod a to mě nikdo ani v krajským městě nikam nevezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi trošku záleží odkud jsi, dost času se dá zbytečně zabít dojížděním… Nevím, zda to potřebuješ i s ohledem na finance nebo spíš seberealizaci. Jak ti psala truelly, časově by tomu docela odpovídala práce asistenta pedagoga. Je to mizerně placené, ale máš k dispozici veškeré prázdniny, můžeš mít obědy atd. Někdy se asisten brává přímo k postiženému dítěti, jindy do třídy, obvykle je platí kraj, někdy se rodiče na jeho plat složí a asistent je právě k dispozici učitelce pro celou třídu. Zkus si oběhat školy v okolí, může se stát, že jim přes prázdniny někdo vypadl a teď to řeší. Celkově by pro tebe asi byl zajímavý školský provoz - do kuchyně, hospodářka… ti všichni mohou mít i jen částečný úvazek a práce obvykle končí do 15h. Do kuchyně se chodí brzy ráno, ale děti mají snad tatínka, který by je do školky ráno hodil… Pokud ne, tak se tvoje šance samozřejmě menší. Nevím, co máš za obor. Práce na dopoledne je pak třeba ještě roznos pošty, občas se dá něco najít i v kanceláři, kamarádka takhle pracuje 8 - 12h v kanclu, spokojená, protože ke 2 malým dětem našla ideální práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jiný anonym
Taky píšu radši anonymně - já práci na částečný úvazek, hledám už tři roky a marně a to nemám ani postižené dítě, jen prostě jsem na to sama - vodění, vyzvedávání, nemoci, doktoři…když už něco na zkrácený je, tak rozhodně ne na dobu, kdy jede školka, většinou jde o nějaké střídání směn krátký dlouhý týden atd. Místa jen na dopoledne prostě nejsou a když tak je to v rámci projektů pro OZP, ale ne pro lidi o ně pečující.
Jinak já to tři roky řeším brigádami, chodím z jedné brigády na druhou, většinou se mi podaří sehnat něco 9-15, mám vzdělání pro práci s malýma dětma a to se dá najít výpomoc v jeslích, hlídání dětí přes agenturu, ale když zrovna nic není, tak i úklidy domácností přes agenturu, párkrát se mi podařilo najít i výpomoc v kanceláři. Všechny tyhle práce jsou ale jen na DPP a tudíž na omezenou dobu. Teď přecházíme ze školky do školy a já se modlím, abychom dostali družinu, jinak bych asi taky musela rezignovat nebo dělat jen noční vybalování zboží. 9-11 nejdou ani ty úklidy bohužel.
- Citovat
- Upravit
zakladatelka
@truelly mám manžela, ale taky mám rodiče, kteří do mě každou chvilku šijou, proč se válím doma… (pořád ještě jsem na RD)..
Manžel dojíždí do práce, jezdí ráno v 6 a vrací se večer kolem šesté, takže školka a děti jsou na mě..
Já už třetím rokem provozuju jakž-takž e-shop, ale tchýni a spol. prostě nepřijde, že bych doma něco dělala… Musím ale uznat, že shop je spíš můj koníček a měsíčně nám do rozpočtu přidá tak kolem tisícovky… ![]()
- Citovat
- Upravit
A odkud jsi a jak se profesně zaměřuješ? V Praze bych možná věděla, kam se vrtnout, nebo před rokem jsem se to takové projekty zajímala, tak bych snad ještě něco našla.
Eventuálně - pokud ti to není profesně proti srsti, by se pak nabízela práce pomocnice v chráněných dílnách a takových projektech při nemocnicích, (třeba kavárny) kde zaměstnávají matky od dlouhodobých ležáků a těžce postižených.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@truelly mám manžela, **ale taky mám rodiče, kteří do mě každou chvilku šijou, proč se válím doma… (pořád ještě jsem na RD)..******
Manžel dojíždí do práce, jezdí ráno v 6 a vrací se večer kolem šesté, takže školka a děti jsou na mě..
Já už třetím rokem provozuju jakž-takž e-shop, ale tchýni a spol. prostě nepřijde, že bych doma něco dělala… Musím ale uznat, že shop je spíš můj koníček a měsíčně nám do rozpočtu přidá tak kolem tisícovky…
jako Tví rodiče? nebo tchánovci? tak ať si to s tebou vymění a hlídají ti děti odpoledne, vodí, vyzvedávají ze školky…pak můžeš pracovat, co hrdlo ráčí…tyhle kecy miluju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
@puntice Já mám za sebou zatím jen brigády právě - z VŠ jsem rovnou nastoupila na RD.. dělala jsem např. vychovatelku v DD, učila pár hodin na ZŠ, vypomáhala v jedné firmě s fakturami…
Do Prahy to mám kousek (cca 40 km), takže by spíš záleželo na platu, abych víc neprojezdila ![]()
- Citovat
- Upravit
Já kdysi někde četla že částečné úvazky hodně dělají t-mobile a česká spořitelna.. taky bych zkusila nějaké call centrum, když jsem tam pracovala, běžně dělali maminky 8-14 hod. velké plus teď od minulého týdne je, že soud nařídil, že pokud matka pečuje o dítě, musí ji zaměstnavatel vyhovět se zkráceným úvazkem.. otázkou je, jak to bude fungovat v praxi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
@truelly oboje
i segra už.. no všichni se do mě teď pustili… ![]()
ale já už fakt přes rok hledám a sama už jsem z toho zoufalá a ještě oni do mě rýpou..
- Citovat
- Upravit
@ardnas3 píše:
Obdivuju že hledáš práci já rezignovala jsem s dětma doma tedy ted´jsou do školy ale od 8-12hod.To znamená že bych mohla dělat od 9-11 hod a to mě nikdo ani v krajským městě nikam nevezme.
Družina, nic?
Hele - todle je dost výmluva
že můžeš dělat jen dvě hodiny, když máš děti ve školce, u nás funguje družina 6.30-16.30
A tam už dělat full-time jde, určitě se dá najít možnost, stačí chtít.
Částečných úvazků je u nás málo a chce je prostě každá. Jenže ve většině případů to nejde. V zahraničí je v tomhle situace lepší. Vím, že ne každá s tím může něco dělat (třeba zakladatelka vzhledem k postiženému dítěti), ale takové to, že by se nestíhalo vyzvedávat je tak trochu výmluva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
A myslíte, že je blbý nápad prostě jít tady a ve vedlejším městě a obejít třeba obchody, jestli nehledají nějakou brigádnici? Já už fakt nevím… ![]()
Jasně, že jsem chtěla pracovat v kanceláři… ale taky jsem chtěla mít zdravé děti… prostě nemůžeme mít všechno, že..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A myslíte, že je blbý nápad prostě jít tady a ve vedlejším městě a obejít třeba obchody, jestli nehledají nějakou brigádnici? Já už fakt nevím…
Jasně, že jsem chtěla pracovat v kanceláři… ale taky jsem chtěla mít zdravé děti… prostě nemůžeme mít všechno, že..
Zkusit to můžeš, ale záleží jakou dostaneš smlouvu DPP - na to vydělat si fajn, ale neplatí pojištění (pokud si za měsíc nevyděláš před 10.000,–, což v obchodě asi nepřekročíš), DPČ od 2.500,– platí pojištění (takže dostaneš míň).Určitě bych to zkusila, nejen, že si finančně trochu pomůžeš, ale i něco do životopisu to hodí, protože když člověk vidí v CV díru, tak si říká, co to je
a on dotyčný jen čeká až bude práce snů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelka
@zvidavajanca ja prave v CV zadnou diru nemam.. porad byla nejaka brigada (zacala jsem brigadnicit, kdyz byl malymu mesic.. a do toho jsems porad jeste dodelavala skolu..), ted ten obchudek…
Ja mam jeste rok rodicak, takze by mi asi nevadila ani DPP, i kdyz DPC bych asi radeji.. no nejradeji bych samozrejme pracovni smlouvu
V podsate je mi teda asi jedno, JAK me zamestna, hlavne KDYZ me zamestna ![]()
- Citovat
- Upravit
Raději píšu anonymně, snad pochopíte..
Jsem maminka těžce postiženého chlapečka a poslední cca rok se snažím najít práci. Bohužel kvůli péči o syna a jeho mladšího sourozence potřebuji práci jen na částečný úvazek. Obě děti jsou „školkové“, ale nestihla bych je vyzvedávat ze školek, kdybych pracovala na celý úvazek

Rok hledám a už jsem opravdu zoufalá.. Přijde mi, že jsem VŠ vystudovala tak nějak úplně zbytečně… Už bych vzala v podstatě cokoli, klidně místo prodavačky (jenže tam zase těžko budou chtít pracovnici na částěčný (dopoledne) úvazek, že…) Našla jsem několik pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením, ale nenašla jsem nic pro osoby, které o ně pečují? Nevíte někdo prosím o nějakém projetu, který podporuje práci na částečný úvazek pro rodiče pečující o postižené děti? Případně přímo o nějaké práci na částečný úvazek?
Opravdu CHCI pracovat, práce bych si vážila.. ale takhle si připadám méněcenná, nejen proto, že jsem porodila postižené dítě, ale navíc jsem se rozhodla o něj starat.