Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem se zeptat máte někdo zkušenost, že by jste v době těhotenství chodili do práce v obchodě? pracuji jako prodavačka v potravinách a mám z toho docela obavy, ty těžké krabice a palety každý den, aby to s tím něco neudělalo. Doktorka mi nabízí neschopenku. Co by jste dělali vy?
@rena03 zažádej si přeložení - třeba pokladna, ať to doktor napíše, omezení a oni ti musí najít jinou pozici, nebo ti dávat plat a ty můžeš být doma
A na té pokladně když se tahají ty balíky z vodami? nevadí to?
@rena03 já teda nevím, ale na pokladně se sedí… nikdy sem neviděla, že by si prodavačka podávala balíky pití z vozíku při placení
asi jiný kraj, jiný mrav
No u nás právě musíme, nebo některý třeba nemají ty kódy, tak se to musí namarkovat přes pokladnu, a bohužel nemáme tu pistoli na to takže musíme přes skener
@rena03 my teda podáváme prodavačce balíky s vodama a pak si je dáváme zpět do vozíku
![]()
@rena03 kde delas? Jinak tahat nic nemusis, mam ted kolegyni v patem mesici a sedi na kase. Baliky vod jen pretahnes a nemusis se s nicim tahat… jestli chces napis mi sz…
@rena03 píše:
Jj, jen že všichni tak moc ochotný nejsou
Ono stačí říct prosím dejte mi na pás to balení, děkuji. Taky se mi stalo, že neměli kód a prodavačka to vyřešila takto
Pochybuji, že pakl si naloží do vozíku nějaká vetchá stařenka, která by to nezvládla.
Jediný problém vidím v tom, že já byla v těhotenství jak koroptev, chodila jsem na WC pořád a tam nevím, zda to nadřízení pochopí.
No zkusenost nemam, ale jestli si dobre pamatuji, u tehotnych je omezeni, s jak tezkymi vecmi muzou manipulovat, takze zalezi…nepamatuji si, kolik to bylo, u zamestnavatele by to ale nekdo mel vedet a je jejich povinnost te prelozit na praci, kterou muzes jako tehotna vykonavat, jinak mas narok byt za plny plat doma. Ze se to v praxi obchazi neschopenkou je bohuzel velice rozsireny nesvar..
@rena03 přesně tak poprosíš a hotovo… nějak bych to neřešila. nebo ať ti najdou jinou práci.. to už je jejich starost, pokud pracovat chceš tak nevidím důvod marodit, on se s tím zaměstnavatel popere neboj
bude muset… nevyplatí se mu tě nechávat doma za celý plat tak aji kdybys tam v regále přerovnávala křupky a hlídala expiračky tak ti něco najde
Zakladatelko, doporučuji nastudovat si tuto vyhlášku: http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…