Práce s Photoshopem
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jdi do toho.
ale těžko říct jesti se něco vkusnějšího bude prodávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, právě bych si nebyla jistá…
Ale třeba jo
Některé ty digitálně scrapbookové věci nejsou náhoou špatné, co nabízejí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
můžu se k vám přidat… jsem velký fanda photoshopu zatím si upravuji jen svatební fotografie… občas co si vyfotím, nic moc velkýho… ale je fakt, že mne to moc baví…akorát je to takovej velkej žrout času…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
uvidia anguo. treba neco pekneho vymyslis
ahoj pegi. vitam te ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
taky dobry. ale na tu první hrůzu to nemája včera pracovala od nevidim do nevidim… pristi tyden snad bude klidnejsi
a co ty?
No, přítel včera dělal s mámou a tátou dřevo( to víš, vesnickej život
), tak jsem tam jen tak celý den nakukovala, jinak jsem gruntovala a hledala nějakej přivýdělek při mateřský… Takže nic moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
luci tak dělej nějaký ty montáže
Jenže o montáže je strašně malej zájem a dneska už kdekdo s tím PSkem umí a raději si to udělá sám. A ty velikonoční blbosti, nebo ty přání, co se prodávají na MMB dělat nechci. Super přivýdělek by byly ty webovky, jenže to se v termínu při mateřský bohužel stihnout nedá. Design ještě jo, ale to kódování zabere třeba 2 dny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu takový praktický dotaz? Jestli se tu někdo pohybuje… Celkem to pospíchá ![]()
Kámoška dělá jiné kámošce svatební oznámení a já jí s tím trochu pomáhám, bo nestíhá s bakalářkou. A chtějí to tisknout v nějaké firmě, kde mají požadavky, jak kdyby tiskli billboardovou kampaň (ne, nechápu, proč to tisknou tam
) - tak nějak to jakože snad pobírám, i s Adobe Distillerem jsem se seznámila, ale nerozumím pár věcem. Já vám to zkopíruju celé, ať jste v obraze:
Tvorba a příjem dat pro CtP studio
HART PRESS spol. s r.o.
Formát dat
- preferujeme pdf (verze 1.2, 1.3) a to jak kompozitní, tak separované v případě použití přímých barev.
- Pdf je dobré vytvářet převodem z vygenerovaného ps či eps souboru pomocí Adobe Distilleru. Na požádání zašleme předvolbu (Ctp.joboption). ps a eps (level 2,3) kompozitní i separované - generování pdf se provádí u nás ve studiu.
- v případě složitých separací (hodně přímých barev, různě nastavovaných přetisků atd.) je nutné dodat data Vámi separované a provést osobní kontrolu výjezdu z plotru!
- při zpracování otevřených souborů (cdr, ai, qxd, pm, aj.) nutno dodat veškeré použité objekty, fonty atd., dále je nutná osobní korektura - účtuje se příprava až do formátu pdf.
- rozlišení souboru musí být dostatečné (běžně 300 dpi), naopak příliš velké je zbytečné. Při použití komprese vyberte tu s nejvyšší kvalitou (tedy minimální komprese).
- písma (fonty) musí být vždy připojeny (Embed all fonts zapnout).
Barevný režim
- nezpracováváme soubory obsahující jakékoliv objekty v RGB.
- soubor musí být v režimu CMYK, v případě tisku přímých barev musí být tyto správně označeny (nejlépe standardním názvem z knihovny - např. PANTONE 198 C - jakékoliv vlastní názvy jsou zdrojem problémů). Soubor musí obsahovat pouze ty přímé barvy, které se budou tisknout!
- při osvitu technologií CtP jsou na desku reprodukovány rastry již od 1% (z filmů až od 5%), je třeba na to pamatovat a veškerou „špínu“ odstranit.
- nepoužívejte ICC profily v bitmapových obrázcích.
To jsem asi tak nějak zvládla. Převedla jsem to na CMYK, uložila jako EPS a protáhla tím Distillerem, kde jsem nastavila DPI, aby to zůstalo CMYKem, připojily se k tomu fonty atd. No a co včil…:
Nastavení stránky a vyřazení
- umístěte dokument na střed stránky a zapněte (přidejte) ořezové a bigovací značky (pasovací, škály, popisky a podobné nejsou nutné, přidáme je až ve studiu při archové montáži). Značky by měly být dostatečně vzdáleny od okraje (řezu) - cca 2 až 3 mm. V žádném případě nesmí zasahovat do formátu!
A to jako mám udělat kde??? To jsem měla udělat v tom PS? Nebo až do toho pdfka? Na střed jaké stránky? Mám to udělat tak, aby to byla A4 s bílým pozadím a na ní to oznámení? To snad jde v nastavení tisku… ![]()
- v případě, že dokument je na spadání, přidejte na každou hranu strany 3 mm na spad a ořez.
To je probůh co?
- dokumenty nevyřazujte - vícestránkové publikace ukládejte do jednoho souboru - co strana publikace, to strana v souboru.
To se nás netýká, je to 1/3 A4…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tiskova data se dělají v adobe indesign… jinde to asi neudelas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tiskova data se dělají v adobe indesign… jinde to asi neudelas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak díky moc… No tak to ať si udělají asi sami
To už asi nestíhám…
Uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
By mě zajímalo, jakou má ta firma tak jakože představu o svých potenciálních zákaznících a jejich programovém vybavení
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit