Práce s Photoshopem
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak to se ráda něco dozvím, já si stahjuju na ten scrapbook tak náhodně, teď jsem získala 90 GB různých pytlovin od kámošky, tak mám na chvíli vystarané ![]()
Na shutterstocku je myslím zareigstrovaný MM (teda něco mi to říká) ![]()
Jsem večer sama doma, tak si to všecko prošmejdím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo, mám první dotaz - jsem zvyklá z Corelu si zoomovat kolečkem. To tam nějak jednoduše nejde? To musím furt klikat na lupu??? ![]()
Jak se na to dívám, jsem si myslela, že GIMP je debilní program a on je ve skutečnosti dělaný podle Photoshopu
No třeba si zvyknu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, zoom vyřešen, jde to s Altem - předtím mi to nevím proč nešlo (asi žvýkal
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jo… Na druhý dotek musím říct, že si na to asi zvyknu, některé věci se mi tam zdají lepší… Tak uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak výsledek ten, že jsem se s tím sama nedomluvila a udělala to v Corelu
Ale ještě mu dám šanci a mrknu na nějaké tutoriály… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mně to přijde úplně mimo…
Jak třeba udělám, abych mohla upravit jas a spol. jenom v jedné vrstvě a nedělalo se to v celém obrázku? Jak udělám z objektu masku? Já jsem to tam nenašla
A když chci něčím rotovat, tak z toho musím udělat rastrový obrázek nebo jak se to tam jmenovalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anguo photoshop je pro praci s rastrovymy obrazky. na vector je illustrator
a masky a upravu jasu ve vrstve najdes v panelu vrstvy (layers)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to já vím, že je to na rastry, tím víc mě zmátlo, že jsem našla nabídku rotovat až poté, co jsem zvolila nějakou možnost převodu
Jsem totiž tak nějak počítala s tím, že když to byl původně png, tak to bude asi rastr, ovšem PS je zřejmě jiného názoru nebo má nějakou zvrácenou terminologii
Nebo jsem teda špatně hledala a ta možnost tam někde byla moc dobře schovaná
![]()
Na ten panel vrstvy mrknu, díky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
mne to bavilo (photoshop) a chtela jsem delat jinou školu než ostatní.tak mám propagační výtvarnictví… aby te nekde vzali, budeš potřebovat kvalitní portfolio a počítat s tím že v první práci v oboru nebude plat nic moc. ty umíš i ostatní produkty adobe nebo pouze photoshop?
nemáš náhodou grafku v jihlavě ?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:šikulka
tak to jsi byla tedaa pekne spatne placena za 400 str mesicne.ja se tesim na to moje bejby… jak se dělaj ty knihy pro mimi jak je tam o nem o jeho rodině a tak tak mu to sázim, aby to měl pěkné podle našich představ a personalizované
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nene delala jsem skolu na praze 8
jinak sem delala jeste kalendare pro rodinu k vanocum a melo to takovy uspech ze to budu muset delat kazdej rok
jinak s tim platem me to mrzi. ty pracujes v praze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
nene delala jsem skolu na praze 8jinak sem delala jeste kalendare pro rodinu k vanocum a melo to takovy uspech ze to budu muset delat kazdej rok
![]()
jinak s tim platem me to mrzi. ty pracujes v praze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit