Je těžké si po rodičovské se dvěma dětmi najít práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
4.10.25 07:06

@Yasmen no páni na hlídání opravdu nemáme ani na úklid…v bytě to zvládnu sama ale jinak přispívá na všechno co si řeknu a co je potřeba koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
4.10.25 07:08

Já uplně nechápu tu potřebu se porovnávat nebo řešit jak to mají ostatní. Vždyť je úplně v pořádku, že bude mít kamarádka jen jedno dítě a že se těší do práce, stejně jako ty budeš mít zase děti dvě. Každý má svůj život a ten si podle sebe žije. Tak proč tě tím kamarádka namíchla? Jen proto, že ona práci má a ty ji jen teď nemáš? Pokud jsi šikovná, tak práci určitě najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
4.10.25 07:20
@Evuliiikk píše: Více

No jeste aby neprispival, kdyz si s JEHO detmi doma a on diky tomu muze pracovat. Ať kouka zacit „prispivat“ (čti komplet platit) i na skupinku a 1× tydne uklid - neni to tak drahy, jak si treba myslíš. A nebo ať si kouká najít něco doma a o SVÉ děti se stará. Jeste napis, zes dala detem jeho prijmeni, jen kvuli tomu, ze milostive, sem tam, neco přispěje :mrgreen: a ano, ted s jednim to treba zvladas v klidu. Ale co az budes muset jedno odvest do skolky, jedno do skoly, pak na x hodin do prace, pak vsechny vyzvednout, jednou rukou s jednim delat úkoly, druhou druheho zabavit, treti varit veceri a ctvrtou ulizet? (Ja teda mam jen 2 ruce) Jojo, to vypadá jako bezva plán do budoucna… a jeste muzes pocitat s duchodem 00 nic, protoze sezenes sotva práci za minimálku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
4.10.25 07:34

Je neuveritelne, ze muzi otcove casto nemaji vubec potrebu resit pracovni situaci sve zeny po MD
asi se sakra budou muset podilet na tom, aby ten celek byl realizovatelny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.10.25 07:36
@Yasmen píše: Více

Děkuji za přívětivé informace.

Člověk se tu jen zeptá a už ho straší nevím čím…a pokud vím děti nebudou malé věčně…já myslela jen do začátku mimochodem partner má stalou práci v ČR..jen se stane že ho v průběhu roku pošlou třeba na měsíc do Německa nebo na 2…ale nikdy ne na dýl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
4.10.25 07:38

@Evuliiikk mam děti 3,nyni jsem se 7 měsíční na RD a práci si určitě najdu. Tobě bych doporucila si dodělat dálkově maturitu. Nebo rekvalifikaci, co bys mohla delat aspoň částečně na home office. Nepíšeš, odkud jsi, to je také celkem důležité. Nebo si udelat asistenta pedagoga, abys mohla mit částečný úvazek, pracovat ve školství, kde mas letní prázdniny. Da se toho vice vymyslet. A jestli je tvoje kamaradka šťastná s jednim, at je šťastná s jednim. Ja osobně bych třeba jedinacka nechtěla. Každého volba a jak to cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.10.25 07:41
@Evuliiikk píše: Více

Na to se vykasli, tahle uživatelka má stejně příspěvky ve všech diskusích o rodičovství a práci.

• Citovat
  • Upravit
22
4.10.25 07:43

@Eva2610 " rejpalka že "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.10.25 07:44
@Yasmen píše: Více

Proč by meli řešit dětskou skupinu a paní na úklid? Pokud vím, tak zakladatelka nepsala, že by chtěla dítě, které ještě ani nemá, dávat do skupinky, nebo že by nestíhala uklízet.

• Citovat
  • Upravit
261
4.10.25 08:20

Tak sis neměla dělat druhé dítě a jít do práce :nevim:
Sama píšeš že syn je v pohodě, domluvíš se s ním atd..tak si měla toho využít a šupajdit do práce.
Teď tě to samé čeká znovu no a pak hodně štěstí s prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
4.10.25 08:41

@Evuliiikk tak děti jen s přítelem + vyučení není dobrá kombinace. Asi budeš hledat delší dobu. Doufám, že te přítel podpoří a nebude nadávat, ževas musí živit…hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
4.10.25 09:02

No ja jsem u toho puvodniho zamestnavatele, mam stesti, ze mam home office (ze zakona stejne musi), do kanclu jdu dvakrat tydne, takze se to zkloubit da. Ale i tak je to neskutecna honicka. Chtela bych lepsi penize, ale bohuzel, dobre si uvedomuju, ze musim brat velke ohledy na deti a nejsem moc flexibilni, prescasy nehrozi, takze si nemuzu moc vyskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.10.25 09:07

@Andyss tak to máte dobrý já si teď říkám kdybych se v mládí lepší učila ono to člověk pozná časem ale jak mi tady řekli holky není od věci si udělat nějaký kurz nebo případně dálkově maturitu…i když v dnešní době a kort u nás na Zlínsku když chcete někam do kanceláře stejně to mají všichni po známosti někteří ani nemají to vzdělání ale prostě v kanclu dělají…a já neznám nikoho přistěhovali jsme se do města jako nový takže já tak akorát nic můžu hledat maximálně v obchodě kde to je s dětma vyloučené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
4.10.25 09:31

Kamarádka si našla práci se 4 dětmi, čas na RD využila ke studiu VŠ a učí teď ve školce kousek od domova. Takže nechápu, proč by sis nenašla práci se dvěma dětmi. Záleží, co můžeš dělat. Jestli jen dělnici někde v továrně od šesti do dvou, tak to bude problém kvůli pracovní době, když je muž často pryč. Pokud si můžeš vybírat, tak určitě něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.25 09:34

Já sehnala hned. Před Rd prac.doba 8: 30- 17, takže s dvěmi dětmi nemyslitelné. Ke konci Rd jsem si udělala kurz, šla na praxi a tam si mě už nechali. Dělám na 3/4 úvazek. Jsem tu 6 let, práce mě ale úplně nenaplňuje, takže se momentálně rozhlížím po něčem jiném. Děti už už za tu dobu povyrostly, takže mám zase trochu víc možností.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex