Unavená mateřstvím, měla bych mít energii, jsem jen líná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.9.25 14:56

Unavená mateřstvím

Ahoj, mám prvního syna 8 měsícu. Jsem hrozně vyčerpaná, přitom je úplně zlatý dítě a miluju ho. Myslím, že jsem mladá je mi 21 let tak bych měla mít energie na rozdávání. Bohužel nemám příkrmy nevařím kupuji skleničky. Nežehlím prádlo jen složím a vyndám ze sušičky. Uklizeno tedy máme jen vytírání nezvládám dělám to jednou za týden. V podstatě nedělám skoro nic jen se starám a večer jsem tak strhaná. Kolikrát mi dělá problém i uvařit oběd pro nás. Neumím si představit mít další dítě přitom jsem vždy chtěla dvě blízko u sebe. Je mi ze mě normálně špatně myslíte, že to někdy pomine nebo jsem jen líná?
Nějaké rady co by mohlo pomoct?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1356
19.9.25 15:04

Je to normální ja do 2,5 let dítěte padala na ústa.. klid srovná se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
19.9.25 15:08

Nejsi líná. Dítě dává zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.9.25 15:16

Nemuzes? Tak pridej! Me to normalni neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.9.25 15:48

Čas od času zobej hořčík a železo. Spíš? Bohužel prostě mimca davaji zabrat, vydrz, bude hůř :D :D :D Promiň. Zdravím s 6,5 letyma dvojčatama, cerstvyma prvnakama a 6 měsíčním miminkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
19.9.25 15:56

Přejde to. Hlavně si udelej i čas pro sebe, doplnuj vitamíny (mne hrozně pomohl B-komplex), zapoj mnohem více tatinka jak do péče o dítě, tak o domácnost. A spi vždy když je možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
19.9.25 16:01

A co teda celej den děláš? 8o
Jsi jenom doma … Si představ jaký to bude, až půjdeš do práce. :mrgreen: Pak to teprve začne být cvrkot …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
19.9.25 16:05

Nechybí ti nějaké vitamíny? Hořčík? Nemůže to být lehká deprese? Jak se cítíš celkově psychicky.

Možná by to chtělo krevní testy, mně to úplně normální nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
19.9.25 16:15

Nejsi líná. Ale asi ti chybí nějaké vitaminy. Taky mi to nepřijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16397
19.9.25 16:39

Take si myslim, ze tam bude nejaka objektivni pricina. Spis dost? Stravujes se pestre? Porad se s praktickou, pozadej o rozbor krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
19.9.25 16:47
@Anonymní píše: Více

Jak ti spí? Kojíš? Jíš dobře - pestře, ovoce, zelenina, vláknina?
Dělal ti někdo po porodu odběry na železo a minerály?
Kup si kvalitní hořčík - magnézium malát, a železo. Tím nic nezkazíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
19.9.25 17:08

Nech si udělat testy na štítnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
19.9.25 17:28

Taky bych řekla, že za tím může být zdravotní problém. Třeba chudokrevnost?? Zašla bych k lékaři. Normální mi to z toho co jsi popsala nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
19.9.25 17:40

Občas sem měla taky takové pocity, když byl starší miminko. Ovšem teď - teď už je to jiný level a nechápu co sem tehdy řešila. Teď mám doma tříleté extrémně živé dítě co má autismus a malé miminko. Tak si to zkus představit a užívej si relativního klidu. 😁
Nebo zkus zajít na štítnou žlázu (já se s ní léčím) přidat pohyb, zdravou stravu, při procházce s kočárkem si dej sluchátka a poslouchej oblíbenou hudbu, toto mi vždy dodávalo energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.25 17:41

Moc nespím tatínka nemáme tak nemůže pomoct a nekojim. Většinou uklidím dopoledne pak jdeme ven do obchodu třeba. Dám si Jídlo. Hrajeme si doma. Potom malej spi tak dělám práci překlady knih. U toho většinou uvařím ať mám na další den, když to stihnu a nejsem hotová. Potom zase ven a večer koupání. Snažím se hodně času věnovat malému.
Mám cronovu chorobu, ale nikdy mě to takto neomezovalo tak asi prostě bude chyba ve mě a moc si to beru.
Každopádně děkuji moc za reakce pomohlo mi to, alespoň vím že mám že sebou něco dělat :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex