Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to normální ja do 2,5 let dítěte padala na ústa.. klid srovná se to
Čas od času zobej hořčík a železo. Spíš? Bohužel prostě mimca davaji zabrat, vydrz, bude hůř
Promiň. Zdravím s 6,5 letyma dvojčatama, cerstvyma prvnakama a 6 měsíčním miminkem ![]()
Přejde to. Hlavně si udelej i čas pro sebe, doplnuj vitamíny (mne hrozně pomohl B-komplex), zapoj mnohem více tatinka jak do péče o dítě, tak o domácnost. A spi vždy když je možnost.
A co teda celej den děláš? ![]()
Jsi jenom doma … Si představ jaký to bude, až půjdeš do práce.
Pak to teprve začne být cvrkot …
Nechybí ti nějaké vitamíny? Hořčík? Nemůže to být lehká deprese? Jak se cítíš celkově psychicky.
Možná by to chtělo krevní testy, mně to úplně normální nepřijde…
Nejsi líná. Ale asi ti chybí nějaké vitaminy. Taky mi to nepřijde normální.
Take si myslim, ze tam bude nejaka objektivni pricina. Spis dost? Stravujes se pestre? Porad se s praktickou, pozadej o rozbor krve.
@Anonymní píše: Více
Jak ti spí? Kojíš? Jíš dobře - pestře, ovoce, zelenina, vláknina?
Dělal ti někdo po porodu odběry na železo a minerály?
Kup si kvalitní hořčík - magnézium malát, a železo. Tím nic nezkazíš. ![]()
Taky bych řekla, že za tím může být zdravotní problém. Třeba chudokrevnost?? Zašla bych k lékaři. Normální mi to z toho co jsi popsala nepřijde.
Občas sem měla taky takové pocity, když byl starší miminko. Ovšem teď - teď už je to jiný level a nechápu co sem tehdy řešila. Teď mám doma tříleté extrémně živé dítě co má autismus a malé miminko. Tak si to zkus představit a užívej si relativního klidu. 😁
Nebo zkus zajít na štítnou žlázu (já se s ní léčím) přidat pohyb, zdravou stravu, při procházce s kočárkem si dej sluchátka a poslouchej oblíbenou hudbu, toto mi vždy dodávalo energii.
Moc nespím tatínka nemáme tak nemůže pomoct a nekojim. Většinou uklidím dopoledne pak jdeme ven do obchodu třeba. Dám si Jídlo. Hrajeme si doma. Potom malej spi tak dělám práci překlady knih. U toho většinou uvařím ať mám na další den, když to stihnu a nejsem hotová. Potom zase ven a večer koupání. Snažím se hodně času věnovat malému.
Mám cronovu chorobu, ale nikdy mě to takto neomezovalo tak asi prostě bude chyba ve mě a moc si to beru.
Každopádně děkuji moc za reakce pomohlo mi to, alespoň vím že mám že sebou něco dělat ![]()
Ahoj, mám prvního syna 8 měsícu. Jsem hrozně vyčerpaná, přitom je úplně zlatý dítě a miluju ho. Myslím, že jsem mladá je mi 21 let tak bych měla mít energie na rozdávání. Bohužel nemám příkrmy nevařím kupuji skleničky. Nežehlím prádlo jen složím a vyndám ze sušičky. Uklizeno tedy máme jen vytírání nezvládám dělám to jednou za týden. V podstatě nedělám skoro nic jen se starám a večer jsem tak strhaná. Kolikrát mi dělá problém i uvařit oběd pro nás. Neumím si představit mít další dítě přitom jsem vždy chtěla dvě blízko u sebe. Je mi ze mě normálně špatně myslíte, že to někdy pomine nebo jsem jen líná?
Nějaké rady co by mohlo pomoct?