Unavená mateřstvím, měla bych mít energii, jsem jen líná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6624
19.9.25 17:52

Péče o dítě je hlavně mentální zátěž, že najednou nejsi jen ty, ale hlavě primárně ono a ty vlastně svobodně nemůžeš nic. I když člověk „nic“ nedělá, tak tady ten svažující pocit dává dost zabrat. Já už příští týden musím sama do města, jinak mám pocit, že mě trefí :mrgreen:

Chtělo by to na chvíli dítě někomu dát a vypnout hlavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
19.9.25 17:53

Doporučuji začít vařit, protože skleničky ti malej přestane jíst tak v roce. Ber vitamíny hlavně hořčík a béčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9332
19.9.25 18:40
@Anonymní píše: Více

Já už to tady do nějaké diskuze psala, puboši, mlaďoši potřebují do nějakého věku ještě víc spánku, než pak v dospělosti, když se jim dovyvine mozek, se to ustálí. Ženské jsou po porodu také unavené - tělo se s tím novým stavem vypořádává, navíc musíš stávat v noci, takže spánkový deficit, v době kojení také vydává tělo víc energie, než normálně, víc, než když sportuje. U tebe se to nasčítalo všechno naráz, tak si běž prostě lehnout, když dítě spí a ostatní ti neuteče, to klidně dělej za pochodu a ulehčuj si, co jde. Další dítě múžeš mít, až se to ustálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16208
19.9.25 20:22
@eileithia píše: Více

Nechapu, kdyz vaří stejně, proč skleničky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
19.9.25 20:25

@Ahep jé na tvůj deb… koment tady zakladatelka čekala. Ty máš každý komentář, co slovo to perla. Ale je mi to jasný, ty ses ta matka z 90 let co nic nepotřebovala, ptz nic nebylo a všechno jsi měla spigl nigl.

Nemela by se zakladatelka aspon trochu podporit??Styd se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
19.9.25 20:49

Spíš je to taková ta psychická únava.
Já kolikrát taky nejsem schopna něco dělat. Často mě už unavuje jen ta péče o miminko, ale já mám tedy ještě školkačku.

Často to doháním o víkendu, když je tatínek doma. Kupodivu to mám energie na rozdávání.
Mě prostě nebaví třeba žehlit prádlo a odbíhat od toho za malou. To je fakt únavné.
Když uklízím, tak na to chci svůj klid.

Takže tě chápu, jsme jenom lidi.
To, že jsi na MD neznamená, že musíš od rána do večera uklízet, vařit a ještě se starat o drobka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
19.9.25 22:16
@Šmoulice píše: Více

Mně to tedy přijde lepší, když chodím do práce, nenadělá se doma tolik bordelu :lol:

• Citovat
  • Upravit
21529
19.9.25 22:20

Hele, ono pokud nespíš, tak je únava pochopitelná. Třeba za mě není potřeba žehlit, když má člověk sušičku. Vytírat jednou týdně je dostačující. Skleničky mi děti jedly do dvou let, ani jednomu jsem nevařila. Proč si ten život neulehčit, když to jde? Nech si určitě udělat vyšetření, jak už tu bylo napsáno. A také bys měla zkusit udělat si sem tam čas jen sama na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
19.9.25 22:25

Únava je normální, ale určitě zkus nějaké ty vitamíny/minerály, tím nic nezkazíš. Hele, o malého se staráš, ve špíně se netopíte, hlady neumíráre, zvládáš u toho pracovat…navíc jsi na to sama (jestli jsem správně pochopila)…seš dobrá :palec:
Možná to chce nesrovnávat se s instagramovými matkami, které za dopoledne udělají vánoční úklid, zacvičí si, uvaří 5 chodové menu, udělají montessori program pro své dítě a následně ještě hodinu angličtiny, aby se pak věnovaly ještě svému podnikání, dobrovolnické činnosti a já už nevím čemu všemu :jazyk:
Máš malé dítě, buď na sebe hodná a stanov si reálné cíle: přežít, ty i dítě :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.9.25 08:16
@Anonymní píše: Více

Třeba ti něco chybí Železo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
20.9.25 08:53
@Šmoulice píše: Více

A tenhle argument nesnasim. Ja doma padala na pusu, byla jsem rozbita jak cikanska hracka. Ted jsem nastoupila na plny uvazek, dve male deti, ale hvizdam si. Spim celou noc, o deti se cele dny stara nekdo jiny, ja se realizuju v praci, socializuju se… Zakladatelko je to uplne normalni. Pokud nespis celou noc v kuse, tak tam neni o cem, unavena proste budes. Muzou chybet vitaminy. Jez zdrave, pij hodne vody, cerstvy vzduch, dopln horcik a zelezo. No a pak taky stereotyp, ten neskutecne ubiji psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
20.9.25 09:28

Já byla šíleně unavená - rok po porodu, plus jiné zdravotní problémy a nakonec doktorka z krve diagnostikovala zvýšenou funkci štítné žlázy. Takže bych únavu úplně nebagatelizovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
20.9.25 09:47

Žehlení prádla je zcela zbytečná činnost i bez sušičky - stačí dobře pověsit hned po doprání. Se sušičkou je to už úplně zbytečné. Beru, když je to pro ženu relax. Vytřít jednou týdně stačí. Samozřejmě vylité mléko a další fleky řešit hned. Pokud dítě jí skleničky, tak fajn, není důvod mu vyvářet. Ale být takto unavená, mít problém uvařit pro sebe a muže, to mi skutečně nepřijde normální.

My máme mezi dětmi skoro 2 roky, 15,5 měsíce a 3 a 1/4 roku. Dokud byly jen 3, tak jsem s nimi absolutně nepotřebovala pomoct (s výjimkou pár hospitalizací). Byla jsem s nimi prakticky sama od narození, manžel byl dlouho v práci. Skoro 6 let v kuse jsem nespala ani 2 hodiny v kuse, málokdy se mi podařilo 6 hodin za den. A úplně v pohodě jsem stíhala vodit do a ze školky, chodit na hřiště, vyrábět z papíru apod., vařit i složitá jídla (to je pro mě relax a od cca roku se tím zabaví i dítě), nějaký základní úklid, samozřejmě kojení a přebalování. A rozhodně jsem nepadala na hubu.

První jsem rodila ve 30 letech a předtím jsem spávala klidně 9 hodin denně.

Takže zakladatelko, nejsi líná. Jsi reálně unavená, ale podle mě je známka toho, že Ti něco chybí. Určitě zajdi k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17243
20.9.25 18:00

Normální to fakt není, vždyť nic neděláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.25 21:47

Tak jsem byla u lékaře a zjistili mi štítnou žlázu a extrémní nedostatek železa. Dostala jsem léky a je to znatelně lepší. Tak to normální opravdu nebylo. Všem moc děkuji alespoň jsem se tam odhodlala dojít. Hezký večer :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex