Je těžké si po rodičovské se dvěma dětmi najít práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
3.10.25 21:37

Práce se dvěma dětmi

Dobrý den holky moc se omlouvám za „hloupý dotaz“ ale mám syna 3,5 let a teď čekám druhé miminko…je těžké najít si se dvěma dětmi po mateřské dovolené práci? Jak to máte vy nebo jak jste to řešili vy. V bývalé práci mi dali výpověd protože firma definitivně zkrachovala..takže po MD se musím přihlásit na Up..mám strach že si nenajdu se dvěma dětmi práci..babičky ještě pracuji a jsou od nás daleko jejich pomoc bude minimální..navíc přítel jezdí pracovně i mimo republiku…po druhém dítěti jsem toužila..ale teď nějak si to začínám uvědomovat a jsem asi sobec jestli si práci najdu…navíc se mi do druhého dítěte moc nechce se synem je to takové parádní už jak se s ním člověk domluví..nějak si nedokážu představit že je mám dva..asi tím jak jsem zvyklá jen na něj…no jsou to asi ty hormony prosím nedávejte mi a mockrát vám děkuji za odpovědí.( dost mě i kamarádka namíchla tím že je ráda že se vrátila do práce a má jen jedno dítě a druhé už v žádném případě neplánuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
3.10.25 21:43

@Evuliiikk myslím si, že už je pozdě, když už čekáte druhé dítě, a vzhledem k tomu, že jste po něm toužila, domnívám se, že byste na potrat už nepřistoupila. Nebojte se, stejně budete na mateřské a rodičovské dovolené, a co bude potom, to se teprve uvidí. Věřím, že kdo opravdu chce, ten si vždy najde cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
3.10.25 21:48

Razím heslo “všechno nějak dopadne”. Těžko teď predikovat, co bude, až bude menší dítko školkové, taky nevíme, jakou máš kvalifikaci, vzdělání, praxi. Já mám děti taky dvě, rychle po sobě, v životě bylo hůř i líp jak na sinusoidě, život je příliš dlouhý na to, abys byla konstantně připravená na všechno, takže bych teď práci neřešila. Ve firmách dělají i ženy, co mají dětí víc, o počtu to není. Je jedno, jestli máš jedno nebo tři, když ti nebude vyhovovat pracovní doba nebo dojezdová vzdálenost, na dětech to nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35595
3.10.25 21:51

Mám tři děti a našla jsme práci bez problému když bylo třetímu rok a kousek.
Ale samozřejme to nebylo jen tak samo od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
3.10.25 21:53

@Ncc1701_new mám jen výuční list a dělala jsem jen v obchodě…takže s mým vzděláním možná tak nějaká fabrika obchod s dvěma dětmi asi nepřipadá v úvahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
3.10.25 22:09
@Evuliiikk píše: Více

No tak budeš muset brát směny, abyste se vykryli s chlapem. Nebo dělat kuchařku ve školní jídelně nebo uklízečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 22:27

Bylo to hoooodně těžké, ale nakonec jsem něco našla. Obeslala jsem teda asi 100 potenciálních zaměstnavatelů, absolvovala několik desítek pohovorů no a nakonec jsem nastoupila do práce ještě před 3. narozeninami dítěte (to bylo dost náročné, protože na dětskou skupinu jsme neměli peníze - na školné by padl skoro celý můj plat + žádná babička v důchodu, tak jsme to lepili všelijak). V první práci jsem pracovala půl roku a zjistila jsem postupně, že se to nedá kombinovat s rodinným životem (běžně do pozdních večerních hodin, víkendy, nárazovky, které nebyly předem hlášené apod.), navíc extrémně málo peněz. Takže práce č.2 - velmi obyčejná, v naší vesnici. Během ní jsem si zcela náhodou našla na inzertním serveru práci č.3, kde jsem více méně doteď - tedy 3 roky (kombinuji i s dalšími úvazky, protože to finančně nestačí). Během mateřské jsem si také doplnila vzdělání (kurz na 4 semestry).
Samozřejmě hodně záleži na oboru, ten můj původní byl bohužel s mizerným uplatněním. A taky na tom, kde bydlíš… :kytka: Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
477
3.10.25 23:01

@Evuliiikk Myslíš, že s jedním dítětem by to všechno dopadlo jinak? Vůbec ne, když už se musíš kvůli dětem vzdát kariérních snů, tak to padá s jediným stejně jako pěti. Navíc nevíš, co přijde za deset let. Děti nejsou překážka v životě, jsou nová cesta. Třeba si doplníš vzdělání, které bys bez dětí nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
3.10.25 23:03

Tak neco holt pak najít musíš, teď už těžko budeš neco řešit, kdyz je druhé na cestě :nevim: Nezbyde, než věřit, že to půjde :think: Máš pár let na to koukat, co se kde nabízí kolem a podle toho se zařídit - třeba si udělat i nějaký kurz, ale bez hlídání to taky půjde tezko, kdyz budeš hlavne řešit vse ty, skrz cesty partnera do zahraničí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.10.25 06:33

Problém není najít práci. Ale může být komplikace najít takovou, se kterou zvládneš děti do školky odvést i vyzvednout. Plus je možné, že budeš každou chvíli na OCR. Já třeba, kdybych byla sama, tak nevím, jak bych to dělala, pokud bych pracovala na celý úvazek. Skolka by nepokryla pracovní dobu s dojížděním. Můžeš si taky zkusit zvýšit kvalifikaci.

• Citovat
  • Upravit
22
4.10.25 06:34

@Eva2610 to mě napadlo a mužů i normálně jen s výučním listem si udělat nějakou kvalifikaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.10.25 06:37

No můžeš si dálkové dodělat maturitu (záleží, jestli lze v tvém oboru), případně jít cestou rekvalifikace. Ale i na tu rekvalifikaci budeš potřebovat nějaké hlídání.

• Citovat
  • Upravit
55976
4.10.25 06:44
Úplně v pohodě, pokaždé mi všude vyšli vstříc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.10.25 06:53

Ja mam tri deti a sem na to sama a byl teda velky problem sehnat neco, kde bych stihala deti rano odvést do skolky a odpol vyzvednout. Bud vsude chteli na dvanáctky, nebo se začínalo brzo ráno, dřív než se otevřela skolka. Klasickou 8 hodinovou směnu bych nedala, pokud by to nebylo vedle školy, když připočítám dojíždění, tak naše školka třeba ani nemá tak dlouhou otvírací dobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
4.10.25 06:55

Po MD ne. Po 3, respektive 7 letech rodičáku a bez účasti partnera, celkem ano. Má vaše rodina něco pořádného z toho jeho trajdání? Platí paní na úklid, hlídání nebo alespoň dětskou skupinku? Nebo ty z toho máš akorát víc práce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí