Práce - svářeč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.15 11:16

Práce - svářeč

Hezkou neděli dámy,
chtěla bych se zeptat, máte v rodině nějakého svářeče? Jak je s prací spokojený, co všechno práce obnáší? Má nějaký zdravotní dopad? Prosím o zachování anonymity, zatím se jedná pouze o rozhodování.
Děkuji za příspěvky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.2.15 11:18

Zdrav dopad? popáleniny, pokud dělá fakt dlouho - od začátku školy, tak dýchací problémy. Jinak v klidu. Kámoš sváří pod vodou, to je teprva mazec :mrgreen: Ale osobně bych to brala, ta práce je celkem v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
22.2.15 11:31

Mame v rodině svarece, je šikovný vydělá si krasne peníze, jezdi i do zahraničí, ted pracuje uz delší dobu v Německu. Zdravotní potíže nemá, občas nekde pripali chloupek :) chce to dobre oci a trpelivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 11:46

@martina.se @Balatonek Díky holky! U našeho dotyčného jde o to, že nemá s touhle prací zatím zkušenosti a má astma a menší problémy s klouby. Tak se trochu bojím.

• Citovat
  • Upravit
22.2.15 11:47

Přítel je svářeč, sice teprve asi dva roky. Práce mu vyhovuje sice má někdy spáleniny a opálený obličej, protože si někdy nevezme tu masku :D ale to je jeho blbost. Jinak má docela velkou spotřebu monterek, protože má na všem dirky z toho svařování. Jen moc nechápu proč to píšeš anonymně?? děláš jako kdyby se jednalo o pohlavní nemoc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.15 11:48
@Anonymní píše:
@martina.se @Balatonek Díky holky! U našeho dotyčného jde o to, že nemá s touhle prací zatím zkušenosti a má astma a menší problémy s klouby. Tak se trochu bojím.

aby mu to dělalo problémy, musel by svářet desítky let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 11:59

@martiiinkajjj Děkuji za info. Ptám se sama za sebe a nechci aby si ho se mnou někdo spojil. Děkuji všem, uklidnily jste mne.

• Citovat
  • Upravit
18305
22.2.15 11:59

Tak ono je svářeč a svářeč. Zažil jsem svářeče, kteří vařili vícevrstvé svary s příčným průřezem okolo dvaceti milimetrů čtverečních ( v délce několika desítek metrů) a svářeče, kteří svařovali bodově dva plechy tloušťky jeden milimetr jenom k sobě. Obecně se nedá posuzovat, je potřeba znát konkrétní náplň práce.
Ale moje zkušenost mně taky říká, že v tomto oboru (a např. taky v obchodování s hutním materiálem) se pohybuje mezi zaměstnavateli největší procento pochybných existencí. Jsou to lidi, kteří se nestydí několik měsíců nezaplatit výplatu, mají na háku platit zdravotní a sociální pojištění a pokud se zaměstnanec ohradí proti nejalým praktikám, tak se s ním na hodinu rozloučí (a někteří na něj pošlou svalnatého dvoumetrového Ukrajince).
Velice pečlivě bych zvažoval, s kým se v tomto oboru zapletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.2.15 12:01

Pardon, seknul jsem se o jednu nulu… :oops: Mělo tam být 200 milimetrů čtverečních průřezu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 12:03

@Jura007 Děkuju taky za informace. Tohle je na něm, zařizuje si to sám. Jen hlavně nechci, aby se tam zdravotně odrovnal…

• Citovat
  • Upravit
18305
22.2.15 12:08
@Anonymní píše:
@Jura007 Děkuju taky za informace. Tohle je na něm, zařizuje si to sám. Jen hlavně nechci, aby se tam zdravotně odrovnal…

Fakt je potřeba přesně vědět, co bude dělat… Taky záleží na tom, jestli je u výrobky požadavek na vzhled svaru (ne každý umí vařit pěkně…) nebo třeba tlakotěsnost (potrubí, tlakové nádoby…) případně na vyloučení určitého kovu ze slitiny ( vysoce pevné nerezi).
Jinak - slepit svářečkou jednoduchou lavičku dokážu taky, ale to mě neopravňuje, abych říkal, že jsem svářeč… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.2.15 12:12

Manžel má svářečský průkaz, vaří elektrikou a COčkem, taky rozpaluje. Věčně má všechno propálené, kuličky vlítnou všude. Když si „chytrák“ nevezme kuklu, má nablikáno a měl párkrát i zrníčko v oku a nedá si říct :roll: To jsou asi tak největší mínusy.. Placený to má solidně, protože umí, chce to praxi, aby ty sváry taky nějak vypadaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
22.2.15 12:13
@Jura007 píše:
Fakt je potřeba přesně vědět, co bude dělat… Taky záleží na tom, jestli je u výrobky požadavek na vzhled svaru (ne každý umí vařit pěkně…) nebo třeba tlakotěsnost (potrubí, tlakové nádoby…) případně na vyloučení určitého kovu ze slitiny ( vysoce pevné nerezi).
Jinak - slepit svářečkou jednoduchou lavičku dokážu taky, ale to mě neopravňuje, abych říkal, že jsem svářeč… :oops:

Nerez je blbá, nadává na to, dělají právě to tlakotěsné potrubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 12:48

Opravdu díky všem. Jsem z toho trochu rozpačitá, snad to bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
24858
22.2.15 13:04

Jak se píše výše, je svářeč a svářeč. Můj manžel to dělá už od školy, takže skoro 20 let a má v háji kolena, tenisový loket… Bohužel si myslím, že v jeho případě je to práce nedoceněná, vzhledem k výši platu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat