Práce u silnic Eurovie, zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prace u silnic
Dobrý večer, všem, prosím je tu někdo, jehož manžel pracuje u silnic? konkrétně se mi jedná o společnost Eurovie. Můj manžel má možnost tam pracovat a lici mi to jako nejlepší job pod sluncem-plat 40tis.,vikendy doma, zimy na pracaku ci neschopence s tim, ze dostane bohaté prémie a na jaře 100%možnost návratu. Já si říkám, ze bych jeho argumenty proč jo podělila 2 a dostala se blízko pravdě. každopádně bych byla moc ráda, kdyby některá z vás napsala jak jsou vaší chlapi s prací spokojeni a jak jste s jejich práci spokojeni i vy:-))děkuji moc a hezky večer…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zadna prace, kdy bude cast roku nekdo na neschopence nebo na pracaku by mi nepripadala dobra. Natoz jako prace snu. Ptala bych se, na jakou ze to smlouvu bude pracovat po zbytek roku? To ostatni nekomentuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to, jak se ptám, tak za mě nikdy. Celé léto, takže i ve 40 stupňových vedrech dýchat výpary asfaltu.. Dělal to strýc (opálenej byl jak cikán), všechny podmínky, co píšeš, odpovídají.. Ale ve 45 letech měl totálně zhuntované zdraví, rakovinu, a během pár měsíců zemřel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Faktem je, že Eurovie má práce dostatek a je to silná společnost. Jak to u nich chodí ale netušim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@WaIl píše:
Jestli je to, jak se ptám, tak za mě nikdy. Celé léto, takže i ve 40 stupňových vedrech dýchat výpary asfaltu.. Dělal to strýc (opálenej byl jak cikán), všechny podmínky, co píšeš, odpovídají.. Ale ve 45 letech měl totálně zhuntované zdraví, rakovinu, a během pár měsíců zemřel.
To je mi moc lito:-(( myslím si, ze to nebude žádné terno…láká ho tam kamarád a někdy mám pocit, ze mu vypráví úplně pohádky, co se dobře poslouchají. manžel má dobrou práci i když je pravda, ze za ten čas co tam tráví by mohl dostávat víc, ale koneckonců všude je něco…moc děkuji za příspěvek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takový způsob práce má docela dost firem. Výškové práce třeba, a u nás ve městě je firma která se zabývá izolaci střech, hlavně tedy paneláku a chlapi tam jsou spokojený. Přes zimu jsou na pracaku a na jaře se vracejí. Ale je pravda, že si vydělávají víc než 40 tis měsíčně. Ja pracuju taky u silnic, ale v kancelari a u nás chlapi od jara do podzimu chodí do práce každý den a přes zimu pak mají noční a denní směny, jezdí sypačem. Ale jak psala wall, je to dřina…vzduch má 35 st, silnice má 50 st a od strojů jde 60 st a výš. Nedá se to dělat pořád. To s tím návratem do práce na jaře bude určitě pravda a platové podmínky asi taky. Spíš bych zvážila tu fyzickou zátěž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarád vlastní jednu z podobných velkých společností. Posílání přes zimu na praák dělá taky, pak opravdu nabírá zpět stálé lidi. Platy dává vysoké, nicméně při rozpočtení na hodiny, které ti chlapy tráví v práci, to takové terno není. Omyl je si myslet, že jak padne nějaký daný termín v zimě, tak končí. Ani náhodou, jede se podle počasí, pokud je mírná zima, tak se jede i přes zimu, některé práce se totiž mohou dělat do zámrazu. Pokud je zima ostrá, jsou doma klidně 4 měsíce. Ale v létě ho doma neuvidíš. O volných víkendech bych se hádala, když je tlačí zakázka jedou od rána do večera a celý týden.
O podmínkách ve kterých se pracuje, tu bylo napsáno dost…
Materiál se kterým se pracuje, je jedovatý…necucám si to z prstu, shodou okolností můj tatínek pracuje na státní okresní správě údržby silnic 35 let a tak o tom vím své. Naštěstí není pěšák, zastává jinou funkci a tak s tím přijde do kontaktu minimálně. O počtu kolegů, kteří prodělali rakovinu a nebo brzo zemřeli mluvit nebudu, nemůžu posoudit souvislost, ale je jich tam dost, to jo… ![]()
Nevím, jak moc velkou jistotu má, že o určitě vezmou zpátky po zimě. Můj spolužák, dělá v té kamarádově firmě, měl při fotbale ošklivý úraz kolene a musel na dvě operace, marodil nějakou dobu a popravdě, po zimě se tenkrát vrátil, jen díky tomu, že tam takhle dělal už 10 let. Ale sám mi řekl, že kdyby to tak nebylo, už by ho zpět nevzali. Nárok na podporu nemají taky každou zimu, jelikož nemají odpracováno tolik, kolik na nárok potřebují, takže peníze co vydělají přes sezonu, si musí rozpočítat i na dobu, kdy budou ležet doma.
Příspěvek upraven 17.01.16 v 22:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wall asi určitě to bude budování nových silnic, výsprava a pokládani nového asfaltu. Eurovia se na to přímo specializuje. Máš úplnou pravdu, od strojů příšerný hic a smradu jak v cařihradu. Zuzuzuz to musí doma pořádně zvážit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzuzuz podle mě to není terno a ještě mě napadá, na pracák přes zimu asi může jít, ale nevím jak je to s podporou - ono musí být odděláno okolo roku v kuse pokud se nepletu
. Jinak zrovna poslední léto jsem lidi na silnicích litovala a viděla je jak ráno, tak večer a ta vedra byla hrozná. Nechtěla bych, aby tam můj chlap dělal
. Vídala jsem je i o víkendech, ale třebas je to jiná firma, nevím. Držím palce, ať se rozhodnete dobře a nelitujete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať si manýel spočte reálný měsíční přijem, to znamená rozpočítá ty penoze i na měsíce, kdy bude bez práce. Pak už to nejspíš tak oslnivé nebude. Taky ať zapomene na dovolenou v létě a pokud by měl být přes zimu na neschopence (což teda nechápu, proč by firma dělala), tak omezené vycházky a hrozba kontrol. O zdravotních rizicích už tu bylo napsáno dost. Jako určitě to není nejhorší práce na světě, ale ani práce snů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za příspěvky. upřímně já jsem proti od začátku. priznam se, ze ty zdravotni problemy me vubec nenapadly, spis jsem resila takovou tu jistotu prace a hlavne taky aby nekdy byl s nama doma…tvrdi ze by slo o dopravni znaceni a ne asfalt…ale jak jsem psala, láká ho kamarád a chlap samozřejmě slyší na peníze. údajně kamarád bere podporu, stejnou jako je manzeluv současný plat, a to on nemuze skousnout. v nynejsim zamestnani dělá uz 7let, vypracoval se k práci v kancelari, ale k práci rukama má proste blíž..uvidíme jak se rozhodne, ja mu svůj názor řekla…ještě jednou všem diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzuzuz píše:
Děkuji všem za příspěvky. upřímně já jsem proti od začátku. priznam se, ze ty zdravotni problemy me vubec nenapadly, spis jsem resila takovou tu jistotu prace a hlavne taky aby nekdy byl s nama doma…tvrdi ze by slo o dopravni znaceni a ne asfalt…ale jak jsem psala, láká ho kamarád a chlap samozřejmě slyší na peníze. údajně kamarád bere podporu, stejnou jako je manzeluv současný plat, a to on nemuze skousnout. v nynejsim zamestnani dělá uz 7let, vypracoval se k práci v kancelari, ale k práci rukama má proste blíž..uvidíme jak se rozhodne, ja mu svůj názor řekla…ještě jednou všem diky
za dopravní značení mu nikdo nedá 40 tis… další věcí je, že pobyt na úp se nepočítá do důchodu, takže ať si třeba spočítá, o kolik by se za těch 7 let, kdy má stabilní práci, obral…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit