Kulturák - prodejní akce s oblečením second hand jako přivýdělek

Anonymní
17.1.16 12:14

Kulturák - prodejní akce s oblečením second hand

Dostala jsem takový nápad - proto předem děkuji za zachování anonymity.

Zajímalo by mě, jestli tu někdo pořádá prodej oblečení ve velkých sálech?
Napadlo mě, že by to mohlo být zajímavější a daleko míň rizikovější, než kamenná prodejna. 1× do měsíce bych si pronajala sál v místním kulturáku a prodávala oblečení za přijatelné ceny. Například to, co neprodám na internetu, bych vyprodala při takové nárazové prodejní akci.

Myslíte, že jako přivýdělek je to hloupost? Je tu někdo, kdo takhle podniká?
Nevím, zda mi stačí je ŽL a nebo bych musela takovou akci někde ohlásit? Pak jak je to s účtenkama atd? Je tu nějaká dobrá duše, která by poradila?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
17.1.16 12:24

Aha už vidím, že další sekoš :) tak to nevím no je toho hodně teď

• Citovat
  • Upravit
743
17.1.16 12:26

Já s tím zkušenosti nemám, neporadím, ale spíš mi vrtá hlavou:

• víš, kolik stojí pronájem sálu?
  • myslíš si, že se tam prodají všechny věci, co chceš?
  • že bude stačit jen 1× do měsíce, že tě to uživí?

ŽL musíš mít každopádně a ohlásit zřejmě také, hlavně těm, co ti budou pronajímat sál, většinou je to asi obecní, ne?

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
17.1.16 12:27
@Anonymní píše:
Dostala jsem takový nápad - proto předem děkuji za zachování anonymity.

Zajímalo by mě, jestli tu někdo pořádá prodej oblečení ve velkých sálech?
Napadlo mě, že by to mohlo být zajímavější a daleko míň rizikovější, než kamenná prodejna. 1× do měsíce bych si pronajala sál v místním kulturáku a prodávala oblečení za přijatelné ceny. Například to, co neprodám na internetu, bych vyprodala při takové nárazové prodejní akci.

Myslíte, že jako přivýdělek je to hloupost? Je tu někdo, kdo takhle podniká?
Nevím, zda mi stačí je ŽL a nebo bych musela takovou akci někde ohlásit? Pak jak je to s účtenkama atd? Je tu nějaká dobrá duše, která by poradila?

Pronájem takového sálu je pěkná pálka. Nemůže se vás dohodnut víc takových prodejců a na pronájem se složit? Určitě svým zbožím sama nezaplníš velký sál - nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
17.1.16 12:27
@Nafrněná píše:
Aha už vidím, že další sekoš :) tak to nevím no je toho hodně teď

Souhlasím. Je toho všude jak hub po dešti.
Nejen kamenných, ale i na netu. A také bazárků, apod.

Za mě je to blbost, ale je to tvá věc, zakladatelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 12:35

@Nafrněná no jo:-) jen bych to chtěla vyzkoušet dělat jinak, né hned otevírat obchod a ani vlastně není můj cíl si obchod otevřít…
@bambule45 Vím, kolik stojí pronájem. Absolutně není možný prodat úplně vše, ale kde se taky úplně vše vyprodá, že? 1× měsíčně bylo uvedeno jako příklad. Nehledám to zatím jako hlavní obživu, jelikož jsem na mateřské. Nemusí hned pršet… Stačí, když kape :palec: Nechce se mi sedět se založenýma rukama a brečet… Hledám cestu ;) ŽL už mám. Ano, jedná se o obecní prostor, proto je mi jasné, že se musím předně domluvit s nima:-) Myslela jsem to spíš tak, jestli je potřeba to hlásit třeba na ČOI nebo tak… :think:
@hanka.br. Ono to zase tak drahý není, ale určitě máš dobrý nápad :palec: Ze začátku bych rozhodně celý sál nenaplnila, proto pokud bych se k někomu přidala a nebo naopak pokud by se někdo přidal ke mě, tak by to bylo zajímavější :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.16 12:39

@bambule45 Ano, jistě ;) Na internetu již nějakou dobu prodávám. Není můj cíl otevřít obchod a být tam od rána do večera za drobný peníz. Jak jsem psala, hledám jinou cestu.

Proto budu ráda, kdyby se našel někdo, kdo prodej dělá podobně, tedy ve velkém sále - například 1×, 2× do měsíce…

• Citovat
  • Upravit
30419
17.1.16 12:47
@Anonymní píše:
@bambule45 Ano, jistě ;) Na internetu již nějakou dobu prodávám. Není můj cíl otevřít obchod a být tam od rána do večera za drobný peníz. Jak jsem psala, hledám jinou cestu.Proto budu ráda, kdyby se našel někdo, kdo prodej dělá podobně, tedy ve velkém sále - například 1×, 2× do měsíce…

U nás ve městě tohle probíhá a je to hrozně populární. Dělají to v hospodě - ale nevím kdo, já na tohle zboží moc nejsem, ale maminky si to sdílejí už týden předem a prý je tam vždycky narváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
17.1.16 12:51

Takovéhle akce u nás bývají (tak jednou dvakrát do měsíce) a vždycky je tam neskutečně narváno :D ALE:
Funguje to tak, že pořadatelé si nechají dovézt neskutečné množství obřích balíků neroztříděných hader nejspíš z Německa nebo Anglie, po sále rozestaví kontejnery, tam to prostě sypou a lidi se v tom přehrabují :D A nakupují do obřích igelitových pytlů a platí se stovka za kilogram :D Myslím že je to docela dost výnosné, ale nevím jestli je tohle zrovna ta cesta kterou bys ty chtěla jít no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
17.1.16 12:56

Já bych tady spíš viděla cestu najít si nějaký obchod, kde berou věci do komise. Pokud bys tuto akci brala, prodám tam to co se neudalo na netu, tak ti přijdou poprvé lidi, uvidí co tam je a nepřijdou. Na takové akce to spíš chce vzít to nejlepší, třeba natáhnout trošku cenu za to, že to vidí, můžou si to osahat, prohlédnout i pořádně, vyzkoušet, neplatí poštovné atd. Ale nějaké horší kousky na živo neprodáš už vůbec, na živo je vidět každý flíček, žmolek atd co fotka schová. Navíc si teda neumím představit tu cenu zboží, když bys do ní musela ještě promítnou nájem sálu. Ještě mě napadlo, u nás je čas od času pořádá prodejní akce, kde to zorganizuje město a kdo chce, tak si tam pronajme za pár korun místo. Tam už jsou náklady jinde a vzhledem k počtu podávajících přijde i víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 12:56

@hanka.br. Právě… :think: Já se byla na takové akci podívat dvakrát a nevěřila jsem vlastním očím 8o Ženský odcházely s narvanýma taškama, protože kus byl za 20Kč. Myslela jsem, že bych to třeba roztřídila na tři sekce - první by byla kvalita outlet nebo cream, druhá by byla kvalita 1 a třetí kvalita 2. Za první bych měla 90Kč, za druhou sekci 50Kč a za třetí 20Kč - tohle je jen nápad, promyšlené do detailů to ještě nemám. Díky tomu bych poznala, o co je největší zájem a na to bych se pak třeba zaměřila. Akce by byly ohlášené - střídala bych třeba dvě města, abych měla dvě akce do měsíce. No jak píšu, je to jen prvotní nápad, promyšlené do detailů to zatím nemám. Chci se od něčeho odpíchnout a pak teprve zvážit, co má význam, kolik vydělám, jak mě to uživí atd… Protože dokud to nevyzkouším, tak je to všechno jen teorie, že ;)

Potřebovala bych poradit od někoho zkušeného :hug: V pár věcech mám nejasnosti :think:

• Citovat
  • Upravit
3711
17.1.16 12:57
@bambule45 píše:
Já s tím zkušenosti nemám, neporadím, ale spíš mi vrtá hlavou:
  • víš, kolik stojí pronájem sálu?
  • myslíš si, že se tam prodají všechny věci, co chceš?
  • že bude stačit jen 1× do měsíce, že tě to uživí?

ŽL musíš mít každopádně a ohlásit zřejmě také, hlavně těm, co ti budou pronajímat sál, většinou je to asi obecní, ne?

:think:
  • inzerce taky něco stojí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 13:05

@elaria jasně, dodavatele mám - zatím „jen“ Anglie… Ano, druhá cesta je ta, neprodávat to po kusech ale na kila. To už mě taky napadlo. Bude to asi jednodušší varianta, ale nevím, jak výnosná oproti kusovému prodeji :think:
@Aspera Nevím, takhle to nepůjde dělat ve velkém… Navíc mi za kus nenabídnou tolik, za kolik si ho sama dokážu prodat. Ano, je to bez práce, bez straostí. Vlastně jen čekám, kdy se oblečení prodá. Jen to není ta cesta, kterou bych chtěla jít. V podstatě se odkazuju na šikovnost někoho jiného, což se mi taky nechce. I tak děkuji za radu :kytka: Jen ještě zmíňím, že nemůžu při internetovém prodeji zatajit flíček, či jinou vadu. Negativní hodnocení se šíří bleskem a ja bych pak přišla o zákazníky. To si nemůžu dovolit.
Musela bych si samozřejmě vše spočítat, ale vždy to budou jen teoretické výpočty. Vyzkoušet to musím v praxi. Kolik musím mít oblečení, jaká kvalita je žádaná, kolik jsou lidé ochotni zaplatit atd. + nájem za sál…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.16 13:07

@zvidavajanca Samozřejmě ;) To je přeci jasné ;)

• Citovat
  • Upravit
30324
17.1.16 13:09
@Anonymní píše:
@elaria jasně, dodavatele mám - zatím „jen“ Anglie… Ano, druhá cesta je ta, neprodávat to po kusech ale na kila. To už mě taky napadlo. Bude to asi jednodušší varianta, ale nevím, jak výnosná oproti kusovému prodeji :think:
@Aspera Nevím, takhle to nepůjde dělat ve velkém… Navíc mi za kus nenabídnou tolik, za kolik si ho sama dokážu prodat. Ano, je to bez práce, bez straostí. Vlastně jen čekám, kdy se oblečení prodá. Jen to není ta cesta, kterou bych chtěla jít. V podstatě se odkazuju na šikovnost někoho jiného, což se mi taky nechce. I tak děkuji za radu :kytka: Jen ještě zmíňím, že nemůžu při internetovém prodeji zatajit flíček, či jinou vadu. Negativní hodnocení se šíří bleskem a ja bych pak přišla o zákazníky. To si nemůžu dovolit.
Musela bych si samozřejmě vše spočítat, ale vždy to budou jen teoretické výpočty. Vyzkoušet to musím v praxi. Kolik musím mít oblečení, jaká kvalita je žádaná, kolik jsou lidé ochotni zaplatit atd. + nájem za sál…

I tak bych teda poprvé zkusila nějakou hromadnou prodejní akci, kde budeš mít menší náklady za místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat