Práce uklízečky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
600
2.11.13 19:07

Studovala jsem dvě vysoké školy zaráz a každý den jsem do večera chodila uklízet do jedné firmy. Není na tom nic trapného, či ponižujícího. Peníze jsem potřebovala na zaplacení bydlení a byla jsem ráda, že vůbec nějakou brigádu mám :) Furt lepší uklízet, než být doma bez koruny. Mimojiné, moje mamka také uklízela, a brala za to větší plat než jsem pak brala já na MV ČR. Takže dobrý :D Každopádně pokud můžeš, jdi, každá práce se cení a ty penízky pak taky :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148550
2.11.13 19:07
@Jemys píše:
Já třeba momentálně uklízet chodím…nic jiného jsem s malým dítětem na přivýdělek nesehnala. A vyhovuje mi to. Na jedné poště mi nabízeli 12000,– nástupní za 4 hodiny denně. Bohužel nemám dítě ještě ve školce a nemám denně hlídání, jinak bych to vzala. Takže za mne v pohodě. Lepší než sedět doma na podpoře a nadávat, jak je v dnešní době všechno drahý
@Larr píše:
Práce jako práce
a rozhodně budu pracovat
než chodit s papírama na socku a kupovat si hadry
a ž. ádlo z peněz ze socky.

Jo a jsem uklízečka - a jsem státní zaměstnanec.

Proč anonymně?

Já jsem léta chodila uklízet dopoledne na dvé hodiny, pak večer ještě vařit do hospody. Měla jsem děti a jinou práci bych při nich dělat nemohla. Nestydím se za to. Proč taky. Školy mám a co z toho. Hlavně jsem přes den se mohla věnovat dětem a domácnosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
2.11.13 19:09

Práce uklízečky je hodnotná jako každá jiná. Mám hospodyni a dalo mi práci ji najít. Je hodně holek, které tuto práci dělají z nouze a stydí se za to, co dělají. Takové hospodyně práci vždycky odfláknou a snaží se mít vše co nejrychleji hotovy. Je na nich vidět, že práci dělají s nelibostí. Hospodyně na plný úvazek, tedy taková, která dělá práci pravidelně, poctivě a nestydí se za to, dělá práci dobře. Automaticky má pak respekt těch, u kterých uklízí, a dokáže si vydělat dobře (např. 150-200/hod). Je ale potřeba jít do takové práce ne z nouze a nedělat to s odporem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
2.11.13 19:09

Ještě jedna věc, když někam přijdeš a navštívíš WC, umývárnu a společné prostory..nedělá hezky a čistě uklizeno celkový dojem? Někdy bych se na některých toaletách i v sympaticky vyhlížejících restauracích div ne :poblion:…a pak už tam radši nikdy nejdu. A to je právě ta práce uklízečky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
2.11.13 19:13
@Anna766 píše:
Já jsem léta chodila uklízet dopoledne na dvé hodiny, pak večer ještě vařit do hospody. Měla jsem děti a jinou práci bych při nich dělat nemohla. Nestydím se za to. Proč taky. Školy mám a co z toho. Hlavně jsem přes den se mohla věnovat dětem a domácnosti. :kytka:
:palec: :palec: :palec: Tak tak! Každá práce se cení, spíš by mělo být trapně těm, co sedí doma na zadku a naříkají :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
2.11.13 19:35

No tak já sem ted rok na mateřský a před tím sem skoro 3 roky uklízela a to mám taky maturitu. Uklízela sem v rehabilitačním zařízení, v pěkném zrenovovaném baráku. Dělala sem na směny a jako stěžovat si nemůžu práce mi nepřisla zas tak hrozná ani těžká tam se uklízí každý den, takže bordel tam prakticky nebyl vůbec. A hlavně ve 3 odcházelo vedení domů takže od té doby byl klídek a spousty volného času :-) třeba za víkendovou směnu sem stihla přečíst i knížku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.11.13 19:37

Dělám pokojskou, takže v podstatě taky uklízečku :mrgreen: Mám maturitu. No a co? Makačka to je, když je hodně pokojů, tak jde člověk domů vyšťavený jak borůvka, když je pokojů míň, tak se zas dodělávají věci, na které není čas když je frmol.
Platově? Na to že bydlím v Ostravě, kde je to s platy mizérie, si stěžovat nemůžu. A méněcenná si taky nepřipadám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
2.11.13 19:39

Tak treba uklizet ve skole neni uplne nejhorsi..
Ale nesla bych uklizet do baru po akci.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
2.11.13 19:42

Při studiu na vysoké škole jsem uklízela v nemocnici a na základní škole… Oboje tvrdě vydělané peníze, ale lepší, než být bez práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
2.11.13 19:45
@Anna766 píše:
Já jsem léta chodila uklízet dopoledne na dvé hodiny, pak večer ještě vařit do hospody. Měla jsem děti a jinou práci bych při nich dělat nemohla. Nestydím se za to. Proč taky. Školy mám a co z toho. Hlavně jsem přes den se mohla věnovat dětem a domácnosti. :kytka:

Ale je fakt, že je spousta lidí, co se za tu práci stydí. Co teď chodím uklízet, tak tam sháněli 3-4 holčiny. Ptali se, jestli o někom nevím. Obvolala jsem spoustu kámošek, co jsou doma a stěžují si na peníze a všechny mě poslaly někam :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.11.13 19:50
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o práci uklízečky, když má člověk maturitu, šly byste to dělat, když jiná práce není nebo čekali, jestli se naskytne něco lepšího. Taky by mě zajímalo jak jsou na tom uklízečky platově, jestli se hodně nadřou a jestli se na ně pořád lidé dívají jako na ty, co nic neumí a mají tu nejhorší práci…
šla bych. Pro mě je to práce jako každá jiná, když to blbě napíšu, taky jsem dělala u hoven :mrgreen: a myslím to smrtelně vážně. Dřív bych ohrnovala nos, ale když není práce, tak člověk prostě dělá, co se namane :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
2.11.13 19:52

Dělala jsem uklízečku celé studium a byla to nejlepší brigáda :palec: Chodili jsme tam společně s manželem :D Bylo to každý den na cca 2 hodinky večer, takže paráda. A měli jsme stovku na hodinu. Takže spokojenost ;) Mně třeba ukízení baví a ani to neberu jako práci, spíš relax. Kdyby to tady v našem kraji bylo placené tak, jako v Práglu, tak se na tu svoji práci z vysoka vyprdnu a radši bych šla šůrovat už na furt :! :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.11.13 19:58

Ještě dodatek, na MD jsem si přivydělávala úklidem stavební firmy. Nestyděla jsem se za to, protože jsem měla díky tomu víc vlastních peněz ;) a náhodou to byla fajná práce - vytírala jsem vzorovou prodejnu a např ty kachličky a spol, no doteď jasně vím, jak bude jednou moje koupelna vypadat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.11.13 20:13

@Jemys má matka byla v Praze léta na socce a úp - v Praze :zed: - nechápala jsem - uklízet by nikdy nešla - ségra zrovna tak - po mateřský a furt sedí doma na zadku.

• Citovat
  • Upravit
426
2.11.13 20:20

Kdyby to byl úklid v rozumných prostorách (jak už tu bylo psáno bary jsou asi nic moc) tak v tom nevidím nic ponižujícího. Naopak dobře odvedená úklidová práce je přece první co jde všude vidět! Kdyby se mi naskytlo jako přivýdělek na rodičovské šla bych :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat