Práce v administrativě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.1.21 22:32
@Anonymní píše:
A co je na účetnictví tak nepohodového? Říkaj to všichni. :lol: Učit nepůjdu, na to nemám nervy. :P Trochu si pohrávám s myšlenkou jít prostě dělat rukama, pro Lesy ČR, nebo třeba v zahradnictví nebo vařit ve školce. Asi moc mimo, že? :lol:

jo tak to jdi dělat, když to všichni říkají. To víš vono se to všechno dělá samo vona to tam ta účetní jen nahází do počítače a vše jí vyjede jojo, je to těžká pohoda, zývačka. Já se po RD k této profesi rozhodně vracet nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.21 22:35
@Anonymní píše:
jo tak to jdi dělat, když to všichni říkají. To víš vono se to všechno dělá samo vona to tam ta účetní jen nahází do počítače a vše jí vyjede jojo, je to těžká pohoda, zývačka. Já se po RD k této profesi rozhodně vracet nebudu.

V klidu. Já se fakt jenom ptám. Neříkám, jak se účetní šťourá v nose a „vono se to samo“. Proč se nechceš vracet? Moc nátlaku? Nudná práce? Moc náročné, bojíš se, že uděláš chybu? :nevim: A co budeš po RD dělat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.21 22:42
@Anonymní píše:
V klidu. Já se fakt jenom ptám. Neříkám, jak se účetní šťourá v nose a „vono se to samo“. Proč se nechceš vracet? Moc nátlaku? Nudná práce? Moc náročné, bojíš se, že uděláš chybu? :nevim: A co budeš po RD dělat?

Stres, tlaky na rychlost a přitom nesmíš chybovat a hlavně časová náročnost. Přes uzávěrky, které byly každý měsíc, jsem byla cca týden v práci 12 hodin/denně, bez možnosti, že bych si to pak následně vybrala. Tohle s malými dětmi dělat nechci. Co budu dělat? To je otázka, sama nevím, ale přemýšlím, že bych šla učit.

• Citovat
  • Upravit
731
22.1.21 06:43

A jazyk jaký? Jen jeden? Úroveň C1?

Nepíšeš, že máš zkušenost se psaním článků, takže na redakci zapomeň. Tam když se uvolní místo, tak si to dají vědět mezi sebou, redaktorky mezi sebe nikoho nepustí, samotné na trhu bojují, aby urvaly článek pro sebe. Účetnictví se neuč, sice ne každá pozice je o stresu, jak tu padlo, ale učetních je milion a s praxí.

Prostě otevři jobs a hledej. Překladatelku. Asistentku (obchodního) ředitele s tím jazykem, co ovládáš.
Jestli ovládáš bravurně terminologii bankovnictví, technologie nějaké výroby nebo něčeho jinak specifického - zdůrazní v CV, zejména pokud koresponduje se zaměřením firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14581
22.1.21 08:09

Já bych řekla, na základě mého pozorování desítek účetních v jejich přirozeném prostředí, ze účetnictví je fajn práce, ale až po letech, kdy do toho vplujes :mrgreen: byla jsem v účetní firmě před mateřskou, a mladý holky vynerveny nestihacka, no a ty starší co tam byly x let, v pohodě. Já dělala i manuálně i asistentku a obojí me bavilo, jsou to hezké práce (uklizela jsem, makala ve skladu a pak ta administrativa, hlavně Excel, to miluju). Nemám ani vš, jen voš. Učila jsem taky, taky me to bavilo, ale bylo to tak neskutečně stresující pro me, ze už nikdy víc :lol: ale já jsem takovej typ, co ho baví snad všechno, jen bych nechtěla dělat v restauraci kvůli tem pachum od jídla, nemám to rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
22.1.21 09:37

Je rozdil ucit ve skole a ucit jazyky s polovinou/tretinou tridy. Bohuzel nic nezobu, jen mi prijde prace s detmi smysluplna a magistr je sice pozadavek, ale realita v praxi je jina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
22.1.21 12:17
@Anonymní píše:
V klidu. Já se fakt jenom ptám. Neříkám, jak se účetní šťourá v nose a „vono se to samo“. Proč se nechceš vracet? Moc nátlaku? Nudná práce? Moc náročné, bojíš se, že uděláš chybu? :nevim: A co budeš po RD dělat?

No je vidět, že o účetnictví fakt moc nevíš. Teda otázkou je, co si pod ním představuješ. Nejde jen o to naházet něco do počítače, ale třeba jen sledování nových zákonů a postupů zabere docela dost času. Momentálně dělám dopo distanční výuku se synem. Po obědě sedám k PC a končím kolikrát i kolem půlnoci. Takže pohodička to fakt není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
23.1.21 22:00

Neznam ucetni ktera by mela klidne zamestnani…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.21 15:29
@Luc-1 píše:
Neznam ucetni ktera by mela klidne zamestnani…

když vona ta účetní pije celý den to kafe a půlku měsíce nic nedělá :lol: to slýchám poměrně často. Jo jeden týden v měsíci můžu odejít po 8 hodinách práce zbylé 3 týdny jsem v práci 12 hodin. Dovolenou plánuji podle závěrek, auditu apod. A i týden v kuse je velký problém. Ale stále se najdou lidi, kteří budou tvrdit, že účetní jen opisuje faktury a zmáčkne tlačítko a vono to vyjede samo. :think:

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
24.1.21 15:43
@Anonymní píše:
když vona ta účetní pije celý den to kafe a půlku měsíce nic nedělá :lol: to slýchám poměrně často. Jo jeden týden v měsíci můžu odejít po 8 hodinách práce zbylé 3 týdny jsem v práci 12 hodin. Dovolenou plánuji podle závěrek, auditu apod. A i týden v kuse je velký problém. Ale stále se najdou lidi, kteří budou tvrdit, že účetní jen opisuje faktury a zmáčkne tlačítko a vono to vyjede samo. :think:

Ja prave delam asistentku ucetni a vim ze bych to nikdy nemohla delat uplne, protoze presne jak pises… nase hlavni ucetni teda ma vetsinou max 9 hod ale s tim ze ani to kafe nestiha :lol: nechapu proc lidi maj v povedomi ze ze to klidna prace

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.21 15:47
@Luc-1 píše:
Ja prave delam asistentku ucetni a vim ze bych to nikdy nemohla delat uplne, protoze presne jak pises… nase hlavni ucetni teda ma vetsinou max 9 hod ale s tim ze ani to kafe nestiha :lol: nechapu proc lidi maj v povedomi ze ze to klidna prace

protože vidí jen to kafe, co je za tím nevidí. Za posledních 10 let se práce účetních dost proměnila. Samozřejmě nemluvím o účetních na ŽL, ale v korporacích chtějí po účetních někdy pomalu programování atd. Ale víš jak, jen ať si to jdou zkusit.

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
24.1.21 15:49
@Anonymní píše:
protože vidí jen to kafe, co je za tím nevidí. Za posledních 10 let se práce účetních dost proměnila. Samozřejmě nemluvím o účetních na ŽL, ale v korporacích chtějí po účetních někdy pomalu programování atd. Ale víš jak, jen ať si to jdou zkusit.

Presne kamaradka dela na ZL a ta si vydela dost a je v pohode :lol:

• Citovat
  • Upravit
2952
24.1.21 15:59

S bakalarem z jazyka na poště, to mi přijde úplně stejně zbytečně jako to uklízení.
Co nějaká asistentka brigadne nebo na půl úvazku? Musíš nutné pracovat v tom městě? Třeba s prací na částečný úvazek by se dalo dojíždět i do blízkého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.21 16:07

Ahoj, holky, mejte taky trochu nadhled a selskeho rozumu… Klidne prace existuji napric vsemi obory, nezalezi ale vubec na tom co konkretne delas, ale na stesti, firme a dannem miste… At jsi urednik, ucetni, ucitelka, procesni inzenyr. Na jednom oddeleni muzes makat od nevidim do nevidim a na druhem se šťárat v nose… Hlavne, to ti fakt nikdo nerekne.. Pojd k nam, my tu nedelame nic… :mrgreen: Takze…

Ja radim, otevrit jobs, zadat administrativa a vytrvat..
Ja po skole… 2 jazyky, vyborne dovednosti MS Office, komunikativni otevrena vsemu moznemu. Mam rada zapřah (proste mit porad co delat v praci) jsem mela problem praci najit.. Nakonec me prijali do dvou praci… Sla jsem automotiv.. Byla tam 3 roky nez jsem bylauplne vystavena z prescasu ap…
Chtela jsem proste zmenu a okolnosti mi nabidly praci na uřadě… Na urade to mas taky vselijake.Ja mam fakt pohodu oproti automotiv.. Nudim se.. kolegove z jinych oddeleni maji papiry od zeme po strop a odchazi z prace v 18hod… Fakt zalezi…
Horsi vec je, ze na urade jazyky nepouzijes a pujdou do kytek… na urade je hrozny plat a jakmile do nej jednou vkrocis, uz te nikde nepozvou ani na pohovor.. :pankac: Takze zvaz

• Citovat
  • Upravit
8506
24.1.21 17:25
@Luc-1 píše:
Presne kamaradka dela na ZL a ta si vydela dost a je v pohode :lol:

Tak já jsem částečně zaměstnaná a částečně na ŽL. Zítra je DPH. U jednoho s. r.o. nemám ještě ani doklady. Je víkend. Včera jsem seděla u PC asi 4 hodiny, dneska už 6. Do toho mám ještě dělat dotace, několik silničních daní, asi 10 přiznání k dani z nemovitosti, Covid Gastro, Covid Ubytko. Vzhledem k tomu, že ten program u ministerstva COvid je strašně zasekaný, je nejlepší doba, kdy to jde udělat kolem druhé v noci. Do toho mám příští týden kontrolu z OSSZ, VZP a jednu u FÚ. Plus jedna registrace k DPH u které chce FÚ neustále další a další věci. A tisíc dalších věcí, na které jsem si nevzpomněla. Nevím, jak kamarádka, ale já v pohodě moc nejsem :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat