Práce v armádě

1
29.3.15 16:04

Práce v armádě

Ahoj, pracujete někdo v armádě? Chci se zeptat na pár rad či zkušeností. Uvažuji o práci v armádě, ale ne proto, abych si jako žena dokázala, že zvládnu chlapskou práci nebo proto, že jsem patriotka či něco takového. Právě naopak, mám spíš vidinu stálé a celkem dobře placené práce s možností vzdělávání či kariérního postupu. Proto bych chtěla pracovat na nějaké administrativní pozici, prostě v klidu v kanceláři. Je tahle představa vůbec reálná? Nebo se do kanceláře musí člověk nějak vypracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.3.15 16:14

@terresa, můj manžel pracoval jako odborný asistent na univerzitě (má vojenskou VŠ). Klidná práce v kanceláři, docela pěkné peníze. Před pár lety armádu opustil a dneska to vidíme tak, že udělal dobře. Armáda už prý dávno není, co bývala a jisté místo nemáš nikdy. Tam, kde on pracoval, se spousta postů ruší, pod šaržema se klepou židle, nikdo neví dne ani hodiny.
Asi to je i v jiných oborech, ale reaguji na tvé „mám spíš vidinu stálé a celkem dobře placené práce s možností vzdělávání či kariérního postupu“

• Citovat
  • Upravit
26270
29.3.15 16:33

@terresa o ta místa je docela zájem (prostě práce ve státní službě ),dlouho volná nezůstávají(pokud vůbec), ale jak píše anonymní - už to není to co to bývalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
29.3.15 16:49

Civil? Ani náhodou, předem rozebrana místa, navíc ted se upravovaly stavy a první kdo sel a pujde byli a jsou civilové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.3.15 17:05
@terresa píše:
Ahoj, pracujete někdo v armádě? Chci se zeptat na pár rad či zkušeností. Uvažuji o práci v armádě, ale ne proto, abych si jako žena dokázala, že zvládnu chlapskou práci nebo proto, že jsem patriotka či něco takového. Právě naopak, mám spíš vidinu stálé a celkem dobře placené práce s možností vzdělávání či kariérního postupu. Proto bych chtěla pracovat na nějaké administrativní pozici, prostě v klidu v kanceláři. Je tahle představa vůbec reálná? Nebo se do kanceláře musí člověk nějak vypracovat?

Tak to moc reálné není. O takové místa je bitka. „Klidné místo v kanceláři“ je dneska horké zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.15 17:21
@Zuzaa píše:
Civil? Ani náhodou, předem rozebrana místa, navíc ted se upravovaly stavy a první kdo sel a pujde byli a jsou civilové.

Jo, to jsem zapomněla. Už před těmi pár lety, co manžel odcházel, se propouštělo pár civilů a ti jsou první na ráně, když je potřeba zrušit místa nebo uspořit peníze.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.3.15 18:18
@terresa píše:

Tvoje představy jsou dost mimo - na admin místa se dávají většinou vysloužilí vojáci, co mají zranění atd.. nebo lidi, co už nemůžou být v aktivní službě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2211
29.3.15 22:27

Co si matne pamatuju od přítele - dostat se do armády nejdřív znamená obrátit se na příslušné vojenské velitelství, podat prihlasku, složit přijímací zkoušky, pote absolvovat tříměsíční vycvikac ve Vyškově..nevím, jak to chodí pak, přítel po absolvování VS mel nejake nabídky na místa, z nichž si musel vybrat, jinak by mu bylo místo výkonu prace přiděleno..ale jak se dostat do kancelare, neporadim…záleží na vzdělaní… Nerada bych te nějak mystifikovala, ale myslím, ze takový je postup, jak jsem napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat