Úřad práce k ničemu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A proc rekvalifikaci, kdyz studujes? Snad se budes zivit tim a ne hned menit obor rekvalifikaci? Pokud nejsi na soukrome skole, tak ti stat prave jednu kvalifikaci plati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Spíš by sis měla ujasnit, co opravdu chceš a jít si za tím.
Stáž ve firmě, kosmetička, účetní, to jsou sakra rozdílné směry.
A co studuješ za obor?
A ještě malá poznámka - pokud nemáš žádné finanční rezervy, tak rozjíždět podnikání, se mi zdá dost nerozumné. Ze začátku určitě nebudeš mít tolik zákazníků, aby Tě to uživilo.
- Citovat
- Upravit
Také nějak nechápu proč rekvalifikaci, když studujete.Co se týče stáží je na každém věším úřadě oddělení projektů EU a nebo určitě někdo, kdo má tyto projekty i stáže na starosti, tak se obrátit tam.Nebo se koukněte na stránky Stáže ve firmách. Je tam národní katalog stáží. Jen bych si taky asi promyslela, zda skloubíte stáž a studium. Nepředokládám, že vám budou dělat v práci úlevy kvůli studiu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týče podnikání. Je možnost na úřadě zažádat o dotaci na zahájení samostatně výdělečné činnosti, ale každopádně musíte mít podnikatelský záměr a splnit další podmínky. Rozhodně, ale musíte vědět co chcete dělat, protože účetní nebo kosmetička je jak píše Meha sakra rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha píše:
Spíš by sis měla ujasnit, co opravdu chceš a jít si za tím.
Stáž ve firmě, kosmetička, účetní, to jsou sakra rozdílné směry.
A co studuješ za obor?A ještě malá poznámka - pokud nemáš žádné finanční rezervy, tak rozjíždět podnikání, se mi zdá dost nerozumné. Ze začátku určitě nebudeš mít tolik zákazníků, aby Tě to uživilo.
Tak nějak to vidím i já.
A jen bych dodal - Úřad práce primárně poskytuje ZÁKLADNÍ finanční zajištění - a podle mých zkušeností spíš produkuje, jako vedlejší produkt, statistická data pro státní správu.
Pokud chce člověk budovat nějaké zázemí, Úřad práce mu to nezajistí. A znalosti (a pracovní zkušenosti) patří k tomu zázemí. Tohle je potřeba řešit spíš přes známé, přes nabídky firem jako jsou pozice typu „trainee“ atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007píše:
Tak nějak to vidím i já.
A jen bych dodal - Úřad práce primárně poskytuje ZÁKLADNÍ finanční zajištění - a podle mých zkušeností spíš produkuje, jako vedlejší produkt, statistická data pro státní správu.
Pokud chce člověk budovat nějaké zázemí, Úřad práce mu to nezajistí. A znalosti (a pracovní zkušenosti) patří k tomu zázemí. Tohle je potřeba řešit spíš přes známé, přes nabídky firem jako jsou pozice typu „trainee“ atd.
Přesně tak, dotace je jen příspěvěk na podnikání, je logické, že stát nebude někomu dotovat celé podnikání. Musí mít základní kapitál, zmapovanou potencionální klientelu a hlavně a i přes to všechno je v dnešní době podnikání ohromný risk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull Mně se líbí, že lidi chtějí podnikat a aktivně se starat sami o sebe.
Na druhou stranu mě překvapuje ta naivita, se kterou někteří do podnikání jdou. Žádná ani základní rozvaha, to fakt nechápu.
- Citovat
- Upravit
No úřad je k ničemu, to je pravda, jen se tam chodíš každý měsíc hlásit a podepisovat papíry, ale nohužel je to tak a musíš mít sama tu iniciativu v hledání. Co se týče té rekvalifikace, tak ta je od UP zdarma, ale posuzuje se, zda to má smysl, zda by si se uživila a chtěla se tím živit, což vzhledem k tomu, že studuješ, tak se předpokládá, že budeš chtít dělat obor, kterému se věnuješ
Na co teda studium, když by si chtěla dělat účetní, kosmetičku apod. Rekvalifikace jsou pro ty, co nemají moc dobré, nebo žádané vzdělání a tak se rekvalifikují na to, čemu se budou dlouhodobě věnovat a ne to co by teď zrovna bavili. Stáž komentovat nebudu. Co máš teď za obor a co studuješ? Od toho bych se odpíchla a hledala práci, kde mi vyjdou vstříc se školou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj omlouvám se za anonym a prosím o zanechání… Jsem od října 2014 vedena na úp do konce roku jsem žila z odstupného teď mám podporu… ale co mě štve je že nemůžu jít na stáž do firem, protože jsem student, ikdyž je mi 30 a studuji dálkově, nikoho to nezajímá, za druhé jsem chtěla nějakou rekvalifikaci a to je taky problém, prostě mi přijde že mi dělají naschvál nebo já nevím, koho znám tak má z úp minimálně jednu rekvalifikaci a jako mě bylo řečeno že pro mě nic nemají… chtěla jsem si udělat třeba účetní, nebo kosmetičku a začít pak na ŽL ale bez peněz na úp si asi těžko sama zaplatím kurz za 10 000!poradíte mi někdo? kam se obrátit když paní u které jsem absolutně selhává? dík
studuješ, ne? Takže proto nedostaneš rekvalifikaci. Mmchdm, buď ráda, že úp je, ještě si můžeš taky sama platit odvody, když se Ti to nelíbí. l Musíš sama aktivně hledat, né čekat, že Ti někdo něco nabídne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Cuddy jsem na soukromé škole! ale hlavně nekončím tento rok… a práce teď pro mě nikde není, jsou to vesměs mužské práce a pokud ženské tak chcou VŠ a tu ještě nemámuž jsem posílala životopis i na uklízečku a nic
A co na té soukromé škole studuješ?
Pokud se tomu oboru věnovat nechceš, tak ty peníze raději investuj do něčeho, co Tě zajímá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A jinak studuji veřejnoprávní…rozdílné rekvalifikace jsem psala proto že si myslím že se v životě hodí jakákoliv praxe do budoucna! chtěla jsem tu účetní ale prej by to nebylo pro mě… a na stáže jsem psala a bylo mi řečeno že mám smůlu, tak nevím no… každej si vychvaluje jak se na úp měl možnost vzdělat atd a já jsem jako nějaká výjimka? nemůžu najít práci úplně stejně jako jiní tak nevím proč někdo na něco nárok má a někdo ne… a navíc školu si platit musím a to taky nikoho nezajímá…
Podle stylu, kterým píšeš je chyba v tobě a tvých představách. Práce jsou, jen musí jít stranou naše představy. Zřejmě jsi bezdětná, neměl by být problém sehnat si práci i podřadnou než dostuduješ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urad prace dle meho mel smysl v dobe, kdy nebyl internet a koncentrovaly se nabidky prace tam. Dnes je situace jina.
Ale opravdu u tebe vyznam rekvalifikace nevidim, zvlast, pokud si to vzdelani platis sama. Clovek vetsinou investuje do toho, o co ma zajem. Proc tedy rekvalifikaci, kdyz nekam miris sama? Nasla jsem v jine diskuzi popsany tvuj problem. Musis vydrzet jeste ten rok a pul, nez dostudujes. Tim, ze se jedna o stredni skolu mas velmi stizenou pozici. Kdybys byla pred dokoncenim VS, mela bys vetsi uplatneni v dobrovolnych ci malo placenych stazich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me to teda prijde uhozené když studuji chtit po up jeste nejaky kurz. I když studuješ soukromou, na to si snad mela myslet driv. A co jsi dělala pred up? Ja bych řekla ze do nějakého supermarketu te za kasu určitě vezmou. Na takové místa hledají furt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@roksy25 před chvilkou jsem psala že posílám životopisy na vše i na uklízečku… mě nevadí práce! tady fakt člověk vždy zklidí max kritiku nic víc…
Necerti se. Nesklizis kritiku, ziskavas nezaujaty pohled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy jojo, to je pravda, dnes už slouží jako dodržování docházky, hlídání a papírování, ale jinak si každý musí uvědomit, že žádný úřad za něj hledat nebude
Už prý ani tolik nezasílají ty dopisy s nabídka, už ani nesondují, kde si byla a hledala, co by sis představovala atd..Jen dobrý den, je něco nového? Dobře, tady podepište a přijďte tehdy a tehdy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit