Úřad práce k ničemu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@stankaSR oki, díky za tip… já myslela že to musím řešit jen přes paní u které jsem v evidenci… já jsem na úp poprvé v životě takže vůbec nic nevím a ona mi informací právě moc neřekla
Tak rekvalifikace má vždycky na starosti někdo na ÚP v okresním městě, ten člověk se věnuje jen této oblasti. Pokud se ptáš jen své úřednice, ke které chodíš a ještě k tomu na nějakém malém spádovém ÚP, tak je chyba, že tě nenasměrovala a nedala ti kontakt přímo na tu úřednici zabývající se rekvalifikacemi. Úplně nejlepší by bylo potom přímo k té úřednici zajet nebo dojít a vysvětlit jí svou situaci a proč chceš tu nebo tu rekvalifikaci, jaký más potom předpoklady uplatnění. Je možné o rekvalifikaci žádat opakovaně, já žádala třikrát, než mi byla přiklepnuta. Uvažovala jsem i o tom, že bych si dojela s žádostí na ÚP do jiného okresního města, to prý je taky možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul Já mám pocit, že nemusí být zajištěné, ale musím být v daném okolí uplatnitelné, ale jistá si tím nejsem. Vím, že švagrová měla přislíbené místo ošetřovatelky, ale jen slovně, nikdo to nepověřoval nebo tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:Částečně máš pravdu - můžeš si kurz najít sama a pokud budeš mít příslib místa nebo podnikatelský záměr, tak ti ho MŮŽE pracák uhradit. Pokud si vybereš kurz, který nabízejí přímo ÚP v rámci rekvalifikací, tak příslib místa mít nemusíš, spíš jde o to splnit podmínky pro onen kurz.
Myslela jsem, že úp zafinancuje kurz, pokud má účastník kurzu zajištěné místo, nebo se pletu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@hanka.br. studuješ, ne? Takže proto nedostaneš rekvalifikaci. Mmchdm, buď ráda, že úp je, ještě si můžeš taky sama platit odvody, když se Ti to nelíbí.např? toto někomu příjde jako normální? prostě jsou tady lidi kteří se vyloženě chcou jen navážet nic víc…a je tady pak 20% kteří se zamyslí nad tím co píšou…a i kdybych byla dramatická jak blázen tak je to snad moje věc ne? já jdu vařit…pokud ty nemáš co dál na práci je to tvá věc…mě se tady dostalo prár odpovědí které jsme potřebovala a s těmi lidmi se spojím ve zprávě a nebudu tady víc rozmazávat, protože to nemá smysl…všem co mě zkritizovali za to že chci na co mám nárok přeji aby se dostali do úplně stejné situace…a že vás tady bylo…nj češi…
Sorry, ale ty nejsi čech? JInak nárok na rekvalifikaci nemá nikdo, nevím, kde jsi k tomu přišla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE jasně že jsme čech…ale byla to narážka na klasické české chování…jen rýpat a neporadit normálně…
Ono to není ani tak klasické české chování, jako časté chování v anonymním prostředí internetu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE jasně že jsme čech…ale byla to narážka na klasické české chování…jen rýpat a neporadit normálně…
Ale to není rýpání, jen získáš pohled druhého člověk a podnět k zamyšlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE já se obávám že je to jedno jestli s nickem nebo bez![]()
Jedno to samozřejmě je, nick je také anonymní a nevíš kdo se za ním skrývá. Pokud se s někým nebavím z očí do očí je to u spousty lidí úplně o něčem jiném. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nooo tak to asi sama jen tak nemůžu smazat, že? nebo nevidím nic kde bych mohla odstranit diskuzi…
Sama ji smazat nemůžeš, jen admin a to ještě za určitých podmínek. Obvykle se diskuze nesmaže, ale jen uzavře.
Ale nedělej si plané naděje, že když položíš otázku jinak a specifičtěji, že se ti dostane potřebné informace
, že nebudou reagovat i ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni, u tebe bude problem v tom, ze rekvalifikace musi byt ucelna. To znamena, ze je realna sance, ze te po dokonceni rekvalifikace nekdo zamestna. Coz ty u kurzu ucetni nesplnujes. Ona je bohuzel situace takova, ze ani s vs ucetnictvi te jako samostatnou ucetni vetsinou nikdo nezamestna. Absolventi techto skol zacinaji jako pomocni ucetni a buduji si tak praxi. Sance, ze by nekdo zamestnal opticku z rekvalifikaci ucetnictvi jako ucetni je minimalni, proto ti tento kurz neschvalili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@evill takže nikdo nebude brát v potaz že studuji? a tudíž mám snad větší šance na lepší práci ne? tu účetní jsem tam předtím napsala jen tak na příklad… myslela jsem spíš přímo administrativní pracovník. a potom jít do kanceláře např jako asistentka. a právě mě zajímá zda některé firmy spolupracují s úp odkud třeba zaměstnají po kurzu?
Nene, v potaz se bere aktualni nejvyssi dosazene vzdelani. Ono dneska studujes, zitra studovat nemusis. Navic i kdyby si mela uz maturu z verejne spravy byla by ti rekvalifikace na ucetni k nicemu, nemyslim si ani, ze by ti ji schvalili pak.Je dost nezamestnanych vystudovanych ucetnich, po rekvalifikaci nejsi zadny odbornik. Rekvalifikace jsou dobre na takove veci jako vysokozdvizny vozik, prosefni ridicak atd, ktere ti k necemu jsou. Zkus se zamerit na neco takoveho, uprime kurz administrativy jeste nejaky up nabizi? Kdyz je tolik nezamestnanych absolventu ekonomickych skol, pozbyva to smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@evill takže nikdo nebude brát v potaz že studuji? a tudíž mám snad větší šance na lepší práci ne? tu účetní jsem tam předtím napsala jen tak na příklad… myslela jsem spíš přímo administrativní pracovník. a potom jít do kanceláře např jako asistentka. a právě mě zajímá zda některé firmy spolupracují s úp odkud třeba zaměstnají po kurzu?
A jeste k tem zamestnavatelum - ano spolupracuji s up, jsou ruzne programy, vetsiniu jde zamestnavatelum o to, dostat na tebe dotaci. Preji ti at se ti sen splni, konkurence je velika…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@hanka.br.![]()
Jako sorry ale přijde mi že podle tebe jsem člověk úplně k ničemu na této planetě a udělám nejlépe když půjdu do lesa a oběsím se, by mě celkem zajímalo v čem seš ty tak dokonalá, že člověku napíšeš, že školu co studuje je mu k ničemu a práci kterou si dlouho přeje dělat tak se tam nikdy nedostane… tebe bych chtěla mít doma! jistě dokážeš manžela a děti podpořit pokud vůbec po svém boku někoho máš…
Tak tento výlev byl celkem zbytečný.
Napíšu pár svých životních zkušeností - a rozhodni se sama, jestli si něco z toho pustíš do hlavy nebo nad vším mávneš rukou.
V odbách, kdy neexistoval internet, jsem žil na vesnici a v případě ztráty práce mně trvalo klidně i půl roku, než jsem našel novou. V té době jsem si formuloval pravidlo 80:5:1. To znamená: osmdesát životopisů rozešleš, aby tě pozvali na pět pohovorů a z toho vyhraješ jedno výběrové řízení. Krutá pravda, ale zvlášť na venkově to jednu dobu takhle bylo. A to jsem byl středoškolák strojař, měl jsem víc jak deset let praxe, byl jsem ochotný ručně tahat i břemena nad 50 kilogramů a byl jsem ochotný vzít i práciv prostředí s chemickými riziky. (Přesčasy a vícesměnný provoz samozřejmostí.) Jen jsem nebyl ochotný se za prací stěhovat…
jednou mi úřad práce zprostředkoval rekvalifikační kurz - cosi v oboru strojírenství. Kurz jsem poctivě odchodil, dostal certifikát a začal jsem hledat práci… Hned napoprvé jsem narazil na firmu, kde jsem se mohl uplatnit. jenže od majitelejsem slyšel: takové rychlokvašky nepotřebuju, já chci chlapa s praxí. Jenže se za mě zaručil vedoucí oddělení, že si mě pohlídá. takže jsem měl práci. Časem jsem zjistil, že majitel firmy není schopný srozumitelně zadat práci stylem „chci po vás všech to a to“, ale na všechny řval jak na dobytek. Když jsem dával výpověď, tak mě to vůči vedoucímu oddělení i mrzelo, ale vydržet se tam nedalo. majitel byl fakt šílenec…
No pokud bys chtěla podnikat na živnostenský list, tak jen ze své zkušenosti řeknu, že živnostníků s pozastavenou živností najdeš ve frontě úřadu práce dost a dost. Není asi dobré rozšiřovat jejich řady. Spíš bych se snažil udržet směr, který jsi začala studiem - směr do nějaké státní organizace. A dovolím si připomenout, že i České dráhy jsou státní organizace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale na rekvalifikaci nemá nikdo nárok, není to jako nárok na podporu při splnění určitých daných podmínek a dokonce může být zamítnuta i v případě, že máte příslib zaměstnání. Žádost o rekvalifikaci jde většinou na všech úřadech do komise úřadu a tam pak posuzují jestli je také např. uplatnění na trhu práce s onou rekvalifikací, protože třeba před několika roky dělali v projektech z EU rekvalifikace na nehtovou modeláž a pak bylo v evidenci mraky žen s tímto kurzem, ale místa pro ně žádná. Každopádně podat si žádost o rekvalifikaci Vám nemůže nikdo zakázat. Ve vzdělávacím středisku Vám dají kalkulaci, sepíšete žádost a připojíte případně příslib zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týče onoho kritizování co úředníci na úřadě dělají nebo nedělají, tak opravdu nechápu lidi, kteří neví nic, ale kritizují. Nikdy bych si nedovolila kritizovat něčí práci, když nevím co obnáší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adull, kritizovat práci je fakt ošemetný, ale kritizovat chování může být oprávněné. Píšu tak nějak všeobecně, nejen o úřednicích na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit