Úřad práce k ničemu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5667
28.3.15 10:18
@Anonymní píše:
@Lenek takže další co vůbec neví co točí… já šla studovat ještě zaměstnaná! aha že…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
28.3.15 10:21
@Anonymní píše:
@Lenek takže další co vůbec neví co točí… já šla studovat ještě zaměstnaná! aha že…

Ale když to nenapises, tak si to tu z prstu nikdo nevycuca :zed: Aha. A ty se divis ze te tu nikdo nepodrzi, když nenapises všechny fakta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.3.15 10:21
@Anonymní píše:
@roksy25 jsem optička, ale nikdy mě to nebavilo, chtěla jsem jít k AČR ale rodiče mi to nedovolili… potom po vyučení jsem žila dlouho sama a žila od výplaty k výplatě… pracovala jsem v nepřetržitým provozu a na školu neměla ani myšlenky… pak jsem si našla práci jen na ranní ale fyzicky náročnou… začala jsem studovat když mi bylo 27 teď mi bude 29 ve 30 budu mít po škole. bohužel v práci kde jsem měla jen ranní se mi stalo že jsem měla výhřez ploténky, myslela jsem že mám jen namožená záda, ale nakonec jsem skončila na neschopence a bohužel jsem to nenahlásila jako pracovní úraz, protože v ten den jsem nevěděla že mám výhřez plotýnky… po ukončení nemoci mi dali výpověď a tak jsem skončila na úp…

Ve 30 i po VŠ, nebo jen střední? No tak ale to se nediv, už po střední budeš zaměstnatelná, jestliže to má zaměření na státní správu, takže jim to přijde zbytečný na tu chvilku ti platit rekvalifikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.3.15 10:23
@Anonymní píše:

Jestliže chceš urážet každého, kdo ti v TEBOU založené diskuzi chce podat svůj pohled na věc, bylo by lepší ji nezakládat a poradit si sama. Stejně víš všechno nejlíp sama. Pro tvou informaci - rekvalifikační kurzy slouží lidem, kterým umožní najít práci a živobytí a kteří nemají jinou možnost se uplatnit. Není tady pro ty, kteří se po dvou, třech letech po skončení svých soukromých studií vydají jinou cestou. Tobě bych poradila, abys v první řadě pracovala na svém jednání s lidmi. Je tak nepříjemné, že pokud v budoucnu hodláš s lidmi pracovat, mohlo by se stát, že si neškrtneš. Arogantní a povýšené úředníky opravdu nepotřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
28.3.15 10:25
@Anonymní píše:
@Lenek byla bych ráda kdyby si člověk než něco plácne přečetl co se psalo předtím… tam to je co jsem celou dobu dělala… ležela na pupku a čekala asi na zázrak…

A proč si to nenapsala na začátku diskuze ale až na 3 strance. Evidentně nemáš v sobotu co dělat, než zakládat diskuzi a hanit názory jiných. Když si tak chytrá, tak diskuzi priste nezakladej a dělej si co chces

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.3.15 10:26
@Anonymní píše:
@roksy25 za rok budu mít maturu… zatím mám školu s vyznamenáním, protože mě to hrozně baví… Máme hodně právo a kriminologii a přemýšlela jsem i nad prací ve vězení…

No vidíš, tak za rok už budeš moct určitě dělat alespoň nižší pozice a můžeš se pak postupně s VŠ prokousávat na ty vyšší..Jen jedno mi hlava nebere, píšeš o stážích, ty ale nejsou placené ne? Nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
28.3.15 10:30

Skús si na stránke Úradu práce vyhľadať aké sú kritériá pre umožnenie či preplatenie rekv. kurzu, musí to byť nejako právne ošetrené. Ak spadáš do kategórie záujemcov, ktorým by to malo byť umožnené, tak si podaj písomnú žiadosť a dostaneš nejaké rozhodnutie. Pýtať sa pani pri priehradke nemá moc zmysel, tie ťa pošlú akurát tak kade-ľahšie, aby mali menej roboty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.3.15 10:35
@Anonymní píše:
@roksy25 ne nejsou placené vím to, ale byla tam možnost získat praxi třeba v administrativě a mohlo by mi to zas pomoci najít lepší práci… proto jsem ty stáže chtěla zkusit…

No jo, ale pak mi řekni, jak by sis platila školu, obživu, bydlení a tak..Zřejmě máš našetřeno, tak jako tak, by jsi byla bez peněz, tak si zaplať sama nějaký kurz a nemusíš řešit UP. To se ví, že je to s nimi na pytel a že ti nijak nepomůžou. Jo, to kdyby jsi nestudovala, tak by ti asi udělili možnost rekv., ale i tak posuzují, zda by jsi se uplatnila :nevim: Já ti rozumím, že to není jednoduché, také oba studujeme skoro ve 30 a není to žádná prča, jen musíš sama v sobě přijmout fakt, že je to tvá volba a že v Čr ti nijak nepomohou..Na to jsme měli myslet v době studentských let a nikoho nezajímá, proč jsi tehdy nevystudovala a dělala to a to..Znám to, ale musíš to přijmout v sobě a vydržet, pak se ti to vrátí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.3.15 10:46
@Anonymní píše:
Jako neřeknu kdybych byla vyloženě nějaké nefakčenko, co jen doma leží a brečí tak bych tady od některých jejich komenty tak nějak pochopila že maj v něčem pravdu, ale solit tady člověka co je poprvé v životě na úp, rozhodl se v pozdějším věku studovat a dát mu čočku že jo skoro k ničemua co si vlastně o sobě myslí a co by chtěl?…to jsem ještě nezažila…já děkuji všem co mě pochopili a ti ostatní si můžou léčit mindrák asi zase v jiné diskuzi…hezkou soboty přeji, já musím jít vařit :mavam:

Mohla bys citovat, kde jsi dostala čočku, že jsi k ničemu? Ty jsi ráda hodně dramatická, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
28.3.15 10:51
@Anonymní píše:
@stankaSR oki, díky za tip… já myslela že to musím řešit jen přes paní u které jsem v evidenci… já jsem na úp poprvé v životě takže vůbec nic nevím a ona mi informací právě moc neřekla :?

Tak rekvalifikace má vždycky na starosti někdo na ÚP v okresním městě, ten člověk se věnuje jen této oblasti. Pokud se ptáš jen své úřednice, ke které chodíš a ještě k tomu na nějakém malém spádovém ÚP, tak je chyba, že tě nenasměrovala a nedala ti kontakt přímo na tu úřednici zabývající se rekvalifikacemi. Úplně nejlepší by bylo potom přímo k té úřednici zajet nebo dojít a vysvětlit jí svou situaci a proč chceš tu nebo tu rekvalifikaci, jaký más potom předpoklady uplatnění. Je možné o rekvalifikaci žádat opakovaně, já žádala třikrát, než mi byla přiklepnuta. Uvažovala jsem i o tom, že bych si dojela s žádostí na ÚP do jiného okresního města, to prý je taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.3.15 10:59

@Terdul Já mám pocit, že nemusí být zajištěné, ale musím být v daném okolí uplatnitelné, ale jistá si tím nejsem. Vím, že švagrová měla přislíbené místo ošetřovatelky, ale jen slovně, nikdo to nepověřoval nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
28.3.15 10:59
@Terdul píše:
Myslela jsem, že úp zafinancuje kurz, pokud má účastník kurzu zajištěné místo, nebo se pletu?
Částečně máš pravdu - můžeš si kurz najít sama a pokud budeš mít příslib místa nebo podnikatelský záměr, tak ti ho MŮŽE pracák uhradit. Pokud si vybereš kurz, který nabízejí přímo ÚP v rámci rekvalifikací, tak příslib místa mít nemusíš, spíš jde o to splnit podmínky pro onen kurz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.3.15 11:03
@Anonymní píše:
@hanka.br. studuješ, ne? Takže proto nedostaneš rekvalifikaci. Mmchdm, buď ráda, že úp je, ještě si můžeš taky sama platit odvody, když se Ti to nelíbí.např? toto někomu příjde jako normální? prostě jsou tady lidi kteří se vyloženě chcou jen navážet nic víc…a je tady pak 20% kteří se zamyslí nad tím co píšou…a i kdybych byla dramatická jak blázen tak je to snad moje věc ne? já jdu vařit…pokud ty nemáš co dál na práci je to tvá věc…mě se tady dostalo prár odpovědí které jsme potřebovala a s těmi lidmi se spojím ve zprávě a nebudu tady víc rozmazávat, protože to nemá smysl…všem co mě zkritizovali za to že chci na co mám nárok přeji aby se dostali do úplně stejné situace…a že vás tady bylo…nj češi…

Sorry, ale ty nejsi čech? JInak nárok na rekvalifikaci nemá nikdo, nevím, kde jsi k tomu přišla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.3.15 11:11
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE jasně že jsme čech…ale byla to narážka na klasické české chování…jen rýpat a neporadit normálně…

Ono to není ani tak klasické české chování, jako časté chování v anonymním prostředí internetu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.3.15 11:15
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE jasně že jsme čech…ale byla to narážka na klasické české chování…jen rýpat a neporadit normálně…

Ale to není rýpání, jen získáš pohled druhého člověk a podnět k zamyšlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat