Nezaměstnaná učitelka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezaměstnaná učitelka
Ahoj, jsem po mateřské a už delší dobu nemůžu najít práci jako učitelka na 2. stupni.
Jsem sama nebo je nás víc učitelek 2. stupně, které čekají na příležitost, až se silné ročníky z prvního stupně posunou do vyšších ročníků? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@čezka A odkud jsi? Podle mojí zkušenosti třeba v Praze není těžké najít místo učitelky, zvlášť s nějakou atraktivnější aprobací - ale v regionech, kde má učitel práci poměrně slušnou (více peněz, stabilita) oproti okolí (např. severní Morava), tak to být problém může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam příbuznou, která se už takových šest sedm let „potlouka“ po zakladkach a dostava praci jen na dobu určitou, obvykle rok, jako zaskok za mateřskou. Nepomohlo ji ani rozšířit si o další předmět. A to hledá v okresním městě plus v celém okrese. Když to vidím, tak si říkám, ze je to fakt des vzdělávat národ v tkovych podmínkách (ted nemluvim jen o smlouvach a platu) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čezka píše:
Ahoj, jsem po mateřské a už delší dobu nemůžu najít práci jako učitelka na 2. stupni.
Jsem sama nebo je nás víc učitelek 2. stupně, které čekají na příležitost, až se silné ročníky z prvního stupně posunou do vyšších ročníků?
Určitě se dá sehnat v Praze, já pracuji také jako učitelka na 2 stupni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka píše:
@čezka A odkud jsi? Podle mojí zkušenosti třeba v Praze není těžké najít místo učitelky, zvlášť s nějakou atraktivnější aprobací - ale v regionech, kde má učitel práci poměrně slušnou (více peněz, stabilita) oproti okolí (např. severní Morava), tak to být problém může.
Dle mojí zkušenosti, to je problém i ve větším městě… před asi 6 lety jsem si z nabídek mohla vybírat… dnes přijdu na pohovor a ředitel tam má hromádku životopisů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
Mam příbuznou, která se už takových šest sedm let „potlouka“ po zakladkach a dostava praci jen na dobu určitou, obvykle rok, jako zaskok za mateřskou. Nepomohlo ji ani rozšířit si o další předmět. A to hledá v okresním městě plus v celém okrese. Když to vidím, tak si říkám, ze je to fakt des vzdělávat národ v tkovych podmínkách (ted nemluvim jen o smlouvach a platu)
Jojo po škole jsem měla práci na dobu neurčitou… tu jsem ale kvůli stěhování pustila a pak už to byly jen záskoky za mateřskou… ale aspoň to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matrina píše:
Sehnat se dá, ale mám pocit, že těch volným míst na druhém stupni je nějak méně (o střední škole ani nemluvím), teď hledají hlavně učitelky na 1. stupeň, jsem zvědavá co s nimi pak budou dělat, až budou silné ročníky na 2. stupni, to pak asi bude plno nezaměstnaných učitelek 1. stupně, nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ja zatim studuji dalkove ale doufam ze po materske se mi podari neco najit, asi hodne zalezi na aprobaci, ja mam matiku a biologii a na praxi mi reditel rekl at si pri materske k tomu dodelam fyziku a ze po me skoci vsichni
no ale kdo vi ze
.. Nicmene ja co jsem videla na praxi a celkem me to i stve je mnozstvi presluhujicich duchodcu, ktere se nechteji mista vzdat, bohuzel jejich vyuka (nerikam ze vsech), pristup k detem a tak nejak vse okolo me prekvapilo a rikala jsem si proc si reditel takovou ucitelku na skole drzi kdyz je spousta lidi co praci najit nemuze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sonulicka tak s tou fyzikou souhlasim…
No a já se občas nestačím divit, kdo a jak učí moje děti… Od ředitele vím, že zbavit se špatného učitele, který má smlouvu na dobu určitou je nemožné…
Nevím, kdy hodláš nastoupit, ale teď jsou silné ročníky tak ve 2.-3. třídě, tak za 3 roky by se měla situace pro nás zlepšovat
, ale toho, že bych dostala místo na střední už se asi nedožiju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čezka A ty jako „druhostupňová“ nemůžeš učit (aspoň dočasně) na prvním stupni? Než by se někde uvolnilo místo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čezka no nastoupila jsem na MD ted za dva pripadne tri roky snad dokoncim mgr podle toho jak mi to nase miminko dovoli
. Bohuzel mas pravdu spatneho ucitele se nezbavi ja se priznam ze mi bylo hodne smutno kdyz jsem navstivila hodinu jedne pi ucitelky a i kdyz jsem s ni pak probirala vyuku tak mi bylo ouzko… Bohuzel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matrina píše:
Bože…děvče…PŘESTAŇ TU KECAT…ty máš tak akorát bludy v hlavě…v jedné diskuzi máš 5 letého kluka s problémy, v další dnes založené dvojčata…tvl…nechybí ti ještě MIMINO…???
![]()
Příspěvek upraven 29.03.15 v 11:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 píše:
@čezka A ty jako „druhostupňová“ nemůžeš učit (aspoň dočasně) na prvním stupni? Než by se někde uvolnilo místo?
Každý ředitel samozřejmě radši vezme aprobovanou učitelku na první stupeň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@čezka To mi je jasné…když máš kvalifikaci pro druhý stupeň…myslela jsem to jako prozatimní řešení…kdyby náhodou bylo místo pro první stupeň, jestli to vůbec jde.
Lepší půl roku na prvním stupni, než na pracáku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit