Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, mám 5 letého syna, a šíleně zlobí. Už si s ním nevím rady, každý den něco rozlitá voda, roztahané hračky, drzý přístup a nebo mi roztahá hrnce, vyhází příbory atd.
Je mi 29 a možná je to tím, že jsem na něj moc hodná všechno mu dovoluju, ale ovšem dokáže být i hodný ale to chce u něj pořád být, věnovat se mu, chodí do přípravné třídy má zatím jedničky, umí číst. A logopedii také trénovat nechce, neumí moc dobře mluvit, spíše žvatlá, máte někdo nějaké rady? Budu moc ráda
Tak rozlita voda mi prijde normalni (pokud to nedela schvalne), roztahane hracky taky. no a vyhazene pribory a drzost - nasleduje nejaky trest? nemyslim ranu
ale proste trest, ktery pociti - at uz odeslani do pokoje nebo zakaz tv, pohadek, proste neco?
rady nerozdavam, deti mam mensi. jen pro pochopeni situace.
Mě teda přijdou normální i ty hrnce a příbory
třeba prostírá stůl medvídkům a chystá jim oběd. ![]()
Nedělá samozřejmě jenom tohle to byl příklad, když jdeme ven ječí v metru, strká do lidí. Občas dostane přes ruku, ale to nezabírá, když má záchvat tak pod studenou vodu to zabere vždy. Děkuji zatím za rady ![]()
@malinika píše:
Mě teda přijdou normální i ty hrnce a příborytřeba prostírá stůl medvídkům a chystá jim oběd.
Hrůza, do hrnců mi leje vodu a ty příbory, docela se bojím, že se zraní.
@matrina To strká do lidí úmyslně a nebo je jen nepozorný?
Záchvatem myslíš co?
@matrina píše:
nezrani. ostre noze mas nekde mimo, predpokladam.
hele, co ty tresty? myslim nejake v klidu vysvetlene. studena sprcha mi v 5 letech prijde uz trochu moc ![]()
@matrina píše:
No, tak to vaří.
O zranění bych se asi nebále, pokud teda neběhá po bytě s vidličkou v puse.
Holt sis pořídila dítě. ![]()
@malinika píše:
@matrina To strká do lidí úmyslně a nebo je jen nepozorný?
Záchvatem myslíš co?
Do lidí určitě strká schválně jinak se za něj kolikrát i stydím. Záchvat je, že prostě začne řvát, hučet kopat s sebou.
Věnuju se mu co můžu, ve škole je kolikrát až do večera, protože učím, jinak víkendy, volné dny se věnuju co můžu
@malinika píše:
No, tak to vaří.O zranění bych se asi nebále, pokud teda neběhá po bytě s vidličkou v puse.
Holt sis pořídila dítě.
Jak říkám dokáže být i hodný, občas se mazlí, ale když na chvilku odběhnu tak stihne udělat takový bordel, křičet… :/
@Ali-Ali píše:
nezrani. ostre noze mas nekde mimo, predpokladam.hele, co ty tresty? myslim nejake v klidu vysvetlene. studena sprcha mi v 5 letech prijde uz trochu moc
Fyzické tresy mi přijdou zbytečné, studená voda, ale opravdu pomáhá ![]()
@matrina píše:
Fyzické tresy mi přijdou zbytečné, studená voda, ale opravdu pomáhá
No tak KDYŽ STUDENÁ VODA POMÁHÁ, tak jaké chceš rady…???
![]()
Nechala bych synka ve vaně permanentně…možná vana na kolečkách, pokud pojedeš shopovat… ![]()
@matrina píše:
Fyzické tresy mi přijdou zbytečné, studená voda, ale opravdu pomáhá
no ja tu studenou vodu chapu u dvouletaka, ktereho v ramci obdobi vzdoru chytne fakt hysterak, ze nemuze prestat. na vzpamatovani dobre.
ale jako trest v 5 letech? to mi prijdou mene drasticke a ucinejsi jine veci ![]()
treba kdyz v tom metru chvalne zducha do jinych lidi, tak z tve strany nasleduje co?
@matrina píše:
Do lidí určitě strká schválně jinak se za něj kolikrát i stydím. Záchvat je, že prostě začne řvát, hučet kopat s sebou.
Věnuju se mu co můžu, ve škole je kolikrát až do večera, protože učím, jinak víkendy, volné dny se věnuju co můžu
A co v takových sitaucích děláš, když jste mimo domov? Jak to řešíš?
Jinak pro pětiletého mi přijde studená sprcha už trochu mimo, tam by měli následovat jiné tresty (respektive nějaký systém nevhodné chování/znatelný následek). ta studená voda to tak možná na zklidnění opravdu afektovaného tříletého dítěte.
Příspěvek upraven 23.03.15 v 15:48
Já bych s sebou VŠUDE nosila tu studenou vodu…velká petka…pár kostek ledu, venku už bývá teplo, tak aby byla fakt fest studená…a jak začne, šplíchla bych ho vodou…preventivně.
Když TO pomáhá, proč HLEDAT JINÉ rady…???
![]()