Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matrina píše:
Ještě jednou, učím na druhém stupni, nevím kde jste to vzaly
tak to se omlouvám, nejspíš jsem špatně četla. Ale to nic nemění na tom, že KAŽDÝ den neučíš tak dlouho v kuse. Takže přípravy se dají zvládat v oknech. Hele, nevěš mi bulíky na nos.
@sloninka píše:
určitě neučíš denně non-stop od 8.hod. do půl 4, mezitím máš spoustu oken, takže opravy a přípravu zvládneš mezi. Znovu opakuji - neznám učitelku, která by na ZŠ měla rozvrh denně do půl 4. Vím o čem mluvím, 32 let jsem učila.
Ano, třeba např. když jsou konzultace nebo schůzky. Každopádně to je jiná věc, tato diskuze je o něčem jiném.
@matrina píše:
Ano, třeba např. když jsou konzultace nebo schůzky. Každopádně to je jiná věc, tato diskuze je o něčem jiném.
Jak jsi na tom se zvládáním dětí ve třídě?
@matrina píše:
@neumisa píše:
tak to se omlouvám, nejspíš jsem špatně četla. Ale to nic nemění na tom, že KAŽDÝ den neučíš tak dlouho v kuse. Takže přípravy se dají zvládat v oknech. Hele, nevěš mi bulíky na nos.
V kuse samozřejmě ne, to jsem ani nepsala. Přestávky jsou také, ale někdy jsem ve škole až do 6. tak jsem to myslela.
@matrina píše:
prosím tě, vrať se nohama na zem.
@hanka.br. píše:
Jak jsi na tom se zvládáním dětí ve třídě?
Tak učím 8. třídu, jsou poměrně rozumní, takže to jde ![]()
@SIMONA1234 píše:Tak dcera má konzultace 2 x za pololetí a třídní schůzky 2 x ročně…
Přesně to mě napadlo, ale děvčata jenom doufám, že si z nás opravdu někdo dělá legraci. ![]()
@SIMONA1234 píše:Tak dcera má konzultace 2 x za pololetí a třídní schůzky 2 x ročně…
Ano, je to tak. Jak jsem psala někdy jsem ve škole až do 6.
@matrina píše:
Tak učím 8. třídu, jsou poměrně rozumní, takže to jde
Třídu pubošů zvládneš a jedno pětileté dítě si tě omotalo až tak, že vráží do cizích lidí venku a nemůžeš ho zvládnout?
@matrina píše:
V kuse samozřejmě ne, to jsem ani nepsala. Přestávky jsou také, ale někdy jsem ve škole až do 6. tak jsem to myslela.
to si fakt děláš srandu. napíšeš, že učíš do 15:30 a pak najednou neučíš a sedíš ve škole do šesti? to jako fakt pořád? třídní schůzky každý týden? konzultace 3× týdně? To jsou nárazové akce, nelze je počítat jako normální stav. A nic to nemění na tom, že nezvládáš 1! malé děcko a děkuješ za rady, které dojdou i trochu inteligentnějšímu šimpanzovi.
@matrina píše:
Tak učím 8. třídu, jsou poměrně rozumní, takže to jde
asi proto, že jejich rodiče je vychovali…
@neumisa píše:
to si fakt děláš srandu. napíšeš, že učíš do 15:30 a pak najednou neučíš a sedíš ve škole do šesti? to jako fakt pořád? třídní schůzky každý týden? konzultace 3× týdně? To jsou nárazové akce, nelze je počítat jako normální stav. A nic to nemění na tom, že nezvládáš 1! malé děcko a děkuješ za rady, které dojdou i trochu inteligentnějšímu šimpanzovi.
Vyučování je to, že učím děti. Nesedím, připravuji práce na další den, opravuji sešity, testy a všechno potřebné. Někdy se stane, že jsou třeba výchovné komise 3 do měsíce. Děkuji za rady proto, že je mi každá rada dobrá.
@matrina píše:
Vyučování je to, že učím děti. Nesedím, připravuji práce na další den, opravuji sešity, testy a všechno potřebné. Někdy se stane, že jsou třeba výchovné komise 3 do měsíce. Děkuji za rady proto, že je mi každá rada dobrá.
hele, neobjasňuj mi učitelskou práci, živím se jí. A proto mě fascinuje, jak si to nedokážeš zorganizovat.