Mýty o mateřství

tartaletka
23.3.15 02:02

Mýty o mateřství

Ahoj maminy,

zakládám jen tak pokec pro pobavení o tom, co vám tvrdilo okolí nebo jste si myslely, že nastane a nakonec je to naopak. O nevyžádaných radách příbuzenstva apod. Nebo čím vás překvapily vlastní děti.

Moje rodina je v tomhle hrozně akční a od první chvíle, co jsem jim sdělila, že jsem těhotná, tak mě zahrnovali a zahrnují „cennými“ radami. Momentálně jsem tak trochu vydeptaná z jedné osoby mé rodiny, že jsem si říkala, že by bylo fajn si o tom pokecat v odlehčeném duchu :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
23.3.15 02:33

Moje mamka často říkávala: „Však počkej, ono se ti to jednou vrátí na dětech!!!“ :lol:

Měla pravdu, potvora :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
23.3.15 02:41

Jinak teda s těma radama, tchýně (jinak zlatá ženská) mi pořád podsouvala, že abych měla pořádně mléko, tak musím jíst pořádné a vydatné jídla, polévky se zavářkou… Prý jinak budu mít hladové mléko a malá nebude přibírat, prospívat apod.
Ani za nic jsem jí to nedokázala vysvětlit.
Tak jsem se jednou nas#ala a při návštěvě malé na JIP jsem donesla na rooming laktační poradkyni papír, na který jsem napsala nějaké moudra o kojení a ona mi tam švihla razítko a podpis - pak už tchýně dala pokoj, ten její výraz tenkrát stal za to :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.3.15 04:00

Ja jsem daleko od rodiny, tak nikdo neprudi :D jen kdyz tady byla mamka na par tydnu tak mi tehotne zvladla udelat chleba s plisnovym syrem a kdyz jsem rekla, ze to ted nemuzu, tak zabrblala neco ve smyslu ze ona o zadne listerii nevedela a taky zijeme…a kdysi mi hrde vypravela, jak jeji kolegyne potaji pri hlidani nacpala vnouceti flasku s cajem, ze prece musi mit zizen (vnouce bylo plne kojene)…takze se tesim, co me ceka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
23.3.15 05:45
@BlueFairy píše:
Moje mamka často říkávala: „Však počkej, ono se ti to jednou vrátí na dětech!!!“ :lol:Měla pravdu, potvora :cert: :D

presne tak :cert: mamkami to rikala, kdyz jsem se rypala v jidle. No a dcera je snad v tomhle jeste horsi :cert: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 05:48

No jedna má příbuzná si už pár let vzpomíná, jak přesně jsem trávila své těhotenství - nikam jsem nechodila, stranila se lidí a pořád fňukala (měla jsem nemocenskou a bylo mi skutečně zle, ale každý den jsem zašla alespoň na nákup, prostě vím, že to bylo jinak).To těhotenství nedopadlo moc dobře z důvodu, který jsem nemohla ovlivnit. Teď s manželem opět plánujeme.. A opět to začínám mít na talíři.. :zed: už předem ví, jak to budu prožívat :-D Anonym kvůli příbuzné, chodí sem a mám pocit, že mě špehuje :lol:

• Citovat
  • Upravit
Barushe
23.3.15 05:50

Jinak klasika- s tchyni vedu vecny boj o oblikani :lol: kdyz byli deti mimina, tak ji vstavaly vlasy hruzou na hlave, ze nemame fusak :lol: stacily nam deky a kombinezy :nevim: no a o jidle ani nemluve- do pulrocniho chtela rvat svickovou, dceru narvala pri hlidani michanyma vajickama na sadle- pozvracela se :roll: ted je krmi cokoladama :roll: :cert:
Ale posledni dobou nejvic siri radama ohledne psa- nikdy ho nemela, ale chytra je jak radio 8)

• Citovat
  • Upravit
14062
23.3.15 06:01

U mě to bylo, že kolik budu mít probdělých nocí, malá v noci bude brečet, nevyspím se já a ani přítel :-D Přítel se za ten rok vyspal každou noc, já měla při nemoci pár probdělých, ale jinak krásně spíme s jednou přestávkou na mlíko :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 06:28

Což rodina, ta je kupodivu v pohodě, jak z mé tak z přítelovo strany. Ale co mě vytáčí jsou nevyžádané rady netěhotných bezdětných (!) kamarádek. Obvzlášť dvě se sešli a to se navzájem ani neznají. Jedna co kdy slyšela a druhá co dělala a nutně potřebovala její švagrová :roll:
Držím se a nic jim neřeknu přeci jen to myslí dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
23.3.15 06:54

U nas je zatim klid ze strany rodiny, radi jen kdyz se zeptam ale co me prekvapuje jsou nevyzadane rady a straseni ze strany single bezdetnych kamaradek…to obcvas kvetu ale radsi jim to odkyvu a myslim si sve..mysli to dobre, chteji to se mnou taky prozivat jen je toho obcas moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
23.3.15 07:11

Mně obecně vadí takové to Musíš toto, musíš takhle…rady ohledně toho, jak vést domácnost, jak se starat o manžela a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.3.15 07:14

@tartaletka ja porad poslouchala v práci od sefa a jeho maminky, jak nam to dite poleze do penez, jak jsou desne drahy pliny apod. No s tema drahejma plinama do me jeli furt :roll: a vubec jak je vsechno kolem ditete drahy…no rekla bych, ze ty pliny jsou asi to nejmensi a i kdyz opravdu muzu rict, ze si zijeme dobre a dite ma opravdu vse a mozna az moc, tak zas tak silene drahy, jak mi porad tvrdili to teda fakt neni :mrgreen: nevim proc me tim meli potrebu strasit:-D rodina nic nerikala, ani nemohla…poradne zadnou nemam ;-) ale ten sef s jeho matinkou tu rodinu v tomhle celkem zastoupili :-D porad me necim strasili. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.3.15 07:16
@Elen8 píše:
U mě to bylo, že kolik budu mít probdělých nocí, malá v noci bude brečet, nevyspím se já a ani přítel :-D Přítel se za ten rok vyspal každou noc, já měla při nemoci pár probdělých, ale jinak krásně spíme s jednou přestávkou na mlíko :-D :-D

Jo s timhle me strasili taky no :-D a malej spinka v noci tak nejak dobre od narozeni, vzdy jsme vstavali jen na papani. Asi od 5m pak spal celou noc jen s jednou prestavkou na mliko a od 8m spi uplne celou noc a usina sam a je desne hodnej. Takze me taky s timhle strasili zbytečne! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
23.3.15 07:34

@ElisabethaElsa Naprosto souhlasím :potlesk: Taky mě už neskutečně štve pár bezdětných ženských, co všemu jó rozumí… ;) Nejlepší hlášky jsou typu… „Ale já jsem četla na internetu, že…“ takhle mi už několikrát bylo vyčteno, že malý má jíst častěji, že bych mu měla dávat čaj, proč proboha nedáváme Nutrilon, a jak si vůbec dovoluju… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.3.15 07:38

Já mám v tomhle úplně hroznou mamku… samá rada, vše bych měla dělat jinak, málo ho oblékám (ať je zima nebo léto) a když už ho jednou obleču víc než obvykle, aby nebyly pindy, tak je zase moc navlečenej…
malému jsou čtyři a myslela jsem, že to časem přejde, ale nepřešlo…
pořád otravuje, abych mu každý den dávala čisté oblečení, ona nás prý převlékala i několikrát denně :roll: :roll:
no občas se pěkně pohádáme, ale ani to nepomáhá. Jak vychladnu, tak zase zajede do starých kolejí…
ale malej jí miluje a to je nejdůležitější :lol: já to nějak budu muset vydržet…

ale jinak mě hrozně točí otázky všech, kdy budeme mít druhé :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect