Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matrina píše:
Moc děkuji, zajímavé, dnes už jsou děti holt drzé a neumějí se chovat
To není dnes…drzé děti byly vždy…ten článek je o RODIČÍCH, ne o dětech…
@matrina píše:
Takhle, jsem v práci, pracuji jako učitelka na základce
Od kdy jsou děti na základce ve škole do večera? ![]()
@Svistice píše:
Od kdy jsou děti na základce ve škole do večera?
Mě by spíš zajímalo co učí? V některých větách mi chybí interpunkce…Asi to bude chemikářka…
![]()
Neznám učitelku ZŠ, která by byla v práci do večera. Co učíš?
@matrina píše:
Takhle, jsem v práci, pracuji jako učitelka na základce
Pokud učíš na základce, tak máš poměrně časový luxus. Ale to je vedlejší. Pětiletý syn ti přerostl přes hlavu, dělá si, co chce, protože jsi mu nedala pravidla. Necháš ho špatně mluvit, protože se mu „nechce“ cvičit a ty se ptáš tady, co s ním máš dělat. jde o PĚTILETÉ dítě a ty jsi navíc pedagog. Kdo víc by měl vědět, jak důležitá je důslednost, řád, pravidla a to vše dohromady naprosto neznamená BÝT ZLÁ, ale spíš NEBÝT LÍNÁ na pravidlech trvat. Předpokládám, že děti ve škole tě taky moc neposlouchají.
@matrina píše:
Moc děkuji, zajímavé, dnes už jsou děti holt drzé a neumějí se chovat
Děti nejsou dnes drzé a nevychované, děti jsou přesně takové, jak je vychovají rodiče. Pokud neumíš dát dítěti pevné hranice (a nemusí to být ani fyzický trest, ani studená voda), tak je to jen a jen tvoje „vina“.
@hanka.br. Ony všechny příspěvky zakladatelky spíš působí tak, že si z nás dělá nějaká puberťanda dobrý den.
Protože něco podobného by 29 letá matka pětiletého dítěte, navíc VŠ vzdělaná pedagožka, vyplodit nemohla snad ani v posledním tažení. ![]()
@Svistice píše:
@hanka.br. Ony všechny příspěvky zakladatelky spíš působí tak, že si z nás dělá nějaká puberťanda dobrý den.Protože něco podobného by 29 letá matka pětiletého dítěte, navíc VŠ vzdělaná pedagožka, vyplodit nemohla snad ani v posledním tažení.
Holka, já bych tak optimistická nebyla
Ale snad máš pravdu.
@Svistice píše:
Od kdy jsou děti na základce ve škole do večera?
Učím každý den do půl čtvrtý + ještě příprava na další den ![]()
@SIMONA1234 píše:
Mě by spíš zajímalo co učí? V některých větách mi chybí interpunkce…Asi to bude chemikářka…![]()
Ne, učím Matematiku a Angličtinu
Je to vtip, tahle diskuze, že jo??? to přece nemůže být realita…
@neumisa píše:
Je to vtip, tahle diskuze, že jo??? to přece nemůže být realita…
@SIMONA1234 píše:No…tvoje nová kolegyně…seznamte se holky…
![]()
neeeee, to neeee, tohle si nezasloužím… VŠ vzdělaná pedagožka, co brutálně nezvládá jedno pětileté děcko? a ještě si vymýšlí, že učí na prvním stupni denně po 15:30? Jako jsem naivní, ale tolik zase ne!
@neumisa píše:![]()
![]()
neeeee, to neeee, tohle si nezasloužím… VŠ vzdělaná pedagožka, co brutálně nezvládá jedno pětileté děcko? a ještě si vymýšlí, že učí na prvním stupni denně po 15:30? Jako jsem naivní, ale tolik zase ne!
Ještě jednou, učím na druhém stupni, nevím kde jste to vzaly ![]()
@matrina píše:
Učím každý den do půl čtvrtý + ještě příprava na další den
určitě neučíš denně non-stop od 8.hod. do půl 4, mezitím máš spoustu oken, takže opravy a přípravu zvládneš mezi. Znovu opakuji - neznám učitelku, která by na ZŠ měla rozvrh denně do půl 4. Vím o čem mluvím, 32 let jsem učila.