Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@matrina píše:
Tak určitě omluvou nic jiného dělat nemůžu
Jo, maminka se omluví za dítě a to je dál vysmáté.
Opravdu začni nejdřív u sebe.
@Billi píše:
@matrina jinak podle popisu mi přijde, že kluka moc nevychováváš a když se o to občas snažíš, tak to nebere. Začni se chovat jako rodič. Stanov pravidla a trvej si na tom, pokud dělá něco, co nemá, tak mu to zakaž, nepomůže? Následuje test - zákaz něčeho… Nebo naopak pozitivní motivace - pokud uděláš to a to, tak… půjdeme na kolo. Na začátku se asi bude vzpírat, protože to bude pro něj nová a určitě horší situace, ale jak si zvykne, tak určitě uvidíš zlepšení.@Svistice my tak fungujeme přibližně od jeho 1,5 roku. Včetně takových věcí, že vylije pití, tak to jde po sobě utřít.
Děkuji, určitě zkusím ![]()
@matrina A ve školce dělá co? Předpokládám, že je zlatíčko, vše umí a zvládá.
@Svistice píše:
Jo, maminka se omluví za dítě a to je dál vysmáté.Opravdu začni nejdřív u sebe.
Opravdu si myslím, že neumím vychovávat a i na děti ve škole neumím být zlá ![]()
@SIMONA1234 píše:
@matrina A ve školce dělá co? Předpokládám, že je zlatíčko, vše umí a zvládá.
Ano, nechodí do školky, ale už do školy do přípravné třídy, jinak ve škole je opravdu hodný, žádná stížnost od nikoho, má zatím jedničky
@matrina Vychovávat ale není o tom být zlá. Ale o tom stanovit pevné hranice, za které se nesmí.
@matrina píše:
Opravdu si myslím, že neumím vychovávat a i na děti ve škole neumím být zlá
Nejde o to být zlá. Máma nemá být zlá. Rodič má jít příkladem, vychovávat a být důsledný v podstatě od nejútlejšího věku dítěte. Děti potřebujou mantinely.
Jako pokud si synek pět let rostl jako dříví v lese, s tím, že mohl co chtěl a ty jsi jen pasivně přihlížela, aby jsi nebyla „zlá“, tak je pak opravdu trochu pozdě chtít mít nezlobivé a vychované dítě.
@matrina píše:
Ano, nechodí do školky, ale už do školy do přípravné třídy, jinak ve škole je opravdu hodný, žádná stížnost od nikoho, má zatím jedničky
Fajn, takže se doma asi nudí…zaměstnat. Potřebuje práci.
@SIMONA1234 píše:
Fajn, takže se doma asi nudí…zaměstnat. Potřebuje práci.
Jo, když uklízím tak mi např. podává věci, utírá prach
Nebo zametá
@matrina píše:
Jo, když uklízím tak mi např. podává věci, utírá prach
Nebo zametá
A co otec dítěte?
@SIMONA1234 píše:
A co otec dítěte?
Bohužel jsme rozvedení, jinak s ním jezdí občas někam
@matrina Tohle si přečti, zajímavé…
http://mojebetynka.maminka.cz/…uvit-nebudes
Tvrdíš, že učíš a zároveň, že jsi v práci do večera - to mi nějak nejde dohromady. Kde učíš?,
@SIMONA1234 píše:
@matrina Tohle si přečti, zajímavé…
http://mojebetynka.maminka.cz/…uvit-nebudes
Moc děkuji, zajímavé, dnes už jsou děti holt drzé a neumějí se chovat
@sloninka píše:
Tvrdíš, že učíš a zároveň, že jsi v práci do večera - to mi nějak nejde dohromady. Kde učíš?,
Takhle, jsem v práci, pracuji jako učitelka na základce ![]()