Nezaměstnaná učitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Everyone
29.3.15 14:33
@čezka píše:
Každý ředitel samozřejmě radši vezme aprobovanou učitelku na první stupeň…

Na první stupeň nejsi aprobovaná.

Pokud jsi vystudovala učitelství pro 2.stupeň zš, musíš učit jen/i na druhém stupni.

Dá se to obejít tím, že pokud bys měla byť jen 1 hodinu z úvazku na 2.stupni., a zbytek na prvním, tak se aprobovanou stáváš.

• Citovat
  • Upravit
Everyone
29.3.15 14:34
@IvaB píše:
Taktéž potvrzuji. Před dvěma roky jsem zkoušela dva konkurzy na místo češtináře, na ZŠ i na SŠ. U obou přes 40 zájemců, i z míst třeba 200 km daleko.

Souhlasím.

Je to děs.

Já prostě nechápu, proč nelze vyhodit důchodkyni, jež je prokazatelně v důchodovém věku. Hlava mi to nebere.

• Citovat
  • Upravit
169
29.3.15 14:35
@PetraJ píše:
Tak to mi holky řekněte, kam se hlásíte. Dcera chodí do první třídy a v lednu jim umřela učitelka. Ředitel tvrdil, že nemůže novou sehnat, proto celou třídu rozpustil a děti rozdělily do ostatních čtyř tříd. Takže teď jich je ve všech třídách ke třiceti. :cert:

To je právě první stupeň - hodně dětí a tím pádem zvýšená potřeba učitelek… Na druhém stupni je to teď naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.3.15 14:37
@Anonymní píše:
Ono jde taky o to, že počty absolventů vůbec nekopírují trh práce. Není možné, aby vysoké školy dlouhodobě chrlily mnohonásobně víc učitelů např. čeština-dějepis proti matematika-fyzika, když počty hodin těchto předmětů v rozvrzích jsou srovnatelné. Což se dneska děje.
Já např. jsem fyzikářka a ke svému druhému předmětu se možná dlouho pořádně nedostanu, protože všude potřebují tu fyziku.
Díky za anonymitu.

souhlasím, ovšem jeho získání je často „pokoutné“. Nicméně mám za to, že každý člověk, který ho získá by měl být erudovaný v určité oblasti..tzn. min. znalost českého jazyka, neboť každý projde tzv. gymplem.
Sem tam to ujede každému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.15 14:38

Tak ono stačí podívat se na inzerci vzadu v Učitelských novinách ;) Min. každý druhý inzerát je opravdu nabídka místa pro aprobovaného učitele 1. stupně. Horší situace je určitě ve městech, kde jsou pedagogické fakulty - dost absolventů se nakonec rozhodne tam zůstat, a počet míst na zš i sš nafukovací není… Jinak u nás na gymplu učil jazykář, co denně dojížděl 120 km (do Prahy) z V Čech, práci tam nesehnal vůbec nikde v okruhu 50 km. Jo a stěmi chybami - já nedávno koukla do elektronické třídnice svého prvostupňového dítěte a nestačila jsem se divit. Čárky bych asi i odpustila, ale co si proboha mohli povídat o HYSTORII České republiky???

Prosím anonym, dala jsem sem dost indicií…

• Citovat
  • Upravit
6759
29.3.15 14:42

Kolega (aprobovaný dějepisář) podle třídnice probíral se studenty HUSICTVÍ :nevim: (A nebyl to úlet, měl to v několika zápisech.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.3.15 14:47
@IvaB píše:
Kolega (aprobovaný dějepisář) podle třídnice probíral se studenty HUSICTVÍ :nevim: (A nebyl to úlet, měl to v několika zápisech.)

Taky mám pocit, že některé muže - učitele si ředitel drží jen proto, že to jsou muži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.3.15 14:54
@donaga píše:
A to vytučněné ti diagnostikovala ona, jako expert na psychologii? :mrgreen:
Ještě že já nemám státnice ani z psychologie ani z češtiny. Ba ani z matiky či jiných podobných oborů, já se mohu omlouvat jen blbostí, je to kratší a pohodlnější :mrgreen: :lol:

No jooo…ona mi vlastně udělala podrobnou analýzu… 8o psychologický rozbor…aby to nechtěla zaplatit 8o
A blběnka jsem taky… :mrgreen: :roll: akorát se u toho neoháním titulama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.3.15 15:08

Vzdělání jde do kopru, ale zase je každý druhý dis a Bc.,kdyby to šlo, tak si to nechají vyrazit i na toaleťák :think:

Osobně jsem tedy až kolikrát zhnusená, představují se stylem: „dobrý den, inženýr…“ a v hlavě pusto a prázdno :? ale to je OT :oops:

A dis se za nás říkalo druhá matura, takže co to vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.3.15 15:10

@SIMONA1234 blběna jsi apriori, když už jsi na e-pipi, kdo normální tu je? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.3.15 15:12
@kozisek píše:
@SIMONA1234 blběna jsi apriori, když už jsi na e-pipi, kdo normální tu je? :mrgreen:

Ano, ano…dobrovolně se hlásím k blběnám… :mrgreen: aspoň mohu sama sebe překvapovat, když zde vyplodím něco smysluplného… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.3.15 15:15
@kozisek píše:
Vzdělání jde do kopru, ale zase je každý druhý dis a Bc.,kdyby to šlo, tak si to nechají vyrazit i na toaleťák :think:

Osobně jsem tedy až kolikrát zhnusená, představují se stylem: „dobrý den, inženýr…“ a v hlavě pusto a prázdno :? ale to je OT :oops:

A dis se za nás říkalo druhá matura, takže co to vlastně je?

„DiS“ není takřka nic…jsem DiS., :mrgreen: pro mě je to papír, že mám kvalifikaci k dané práci. Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
29.3.15 15:44

Dis. je bohužel veřejností bráno jako cosi méněcenného, přitom VOŠ připravují studenty kolikrát minimálně stejně kvalitně jako VŠ, po praktické stránce jsou na tom častěji studenti VOŠ líp než Bc. ve stejném oboru, bohužel ten titul má lepší zvuk. Ale asi na to přišli i sami zaměstnavatelé, např. co sleduju ve zdravotnictví, tak upřednostňují raději absoloventky VOŠ než Bc., protože po praktické stránce toho umí víc. cera dělá VOŠ obor farmaceutický asistent, tento obor na vysoké škole neexistuje, přesto pořád slýcháme, proč holka nešla na nějakou VŠ. Když sleduju, co se musí naučit, tak tedy klobouk dolů. Její kamarádka z VŠ ekonomický obor jí posílá k opravě práce k zápočtu z cizího jazyka a tohle jsem se já učila na střední škole někdy v 1. ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.3.15 15:58
@SIMONA1234 píše:
„DiS“ není takřka nic…jsem DiS., :mrgreen: pro mě je to papír, že mám kvalifikaci k dané práci. Asi tak…

A co to je? druhá matura? nebo jak by jsi to definovala? podle mě to je stejné jako vyučený zedník a dodělá si maturu ze strojírenství? mýlím se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
29.3.15 16:08

Mýlíš se. Ono je to často duplicitní vzdělávání se stejným oborem na VŠ. Porovnej si, co obsahují obory např. sociální práce, zdravotní sestra, předškolní pedagogika atd. na VOŠ nebo VŠ. V podstatě to samé. Jen ta vysoká škola má prostě jiný zvuk než vyšší odborná škola a na titul Dis. se nedá navázat dalším vzděláváním. A vůbec, stejně záleží na škole, jaký má na studenty nároky, lemplové můžou vylézt z každého typu škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat