Práce v IT

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2068
4.11.23 16:45

@Tommy_chejn je dobře že to bereš sportovně.

Ono představy a realita jsou dvě rozdílné věci.

Zase si můžeš říct : jo vyzkoušel jsem to, a není to nic pro mě :nevim: takhle kdyby sis to ani nezkusil tak by tě podle mě trápilo, že jsi to ani nezkusil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.11.23 16:47
@Tommy_chejn píše:
Díky kluci,
myslím, že přesně tenhle reality check, který jste mi dali tady v komentářích jsem potřeboval.
V pondělí dám výpověď a vrátím se do kuchyně. Ale upřímně beru to dost sportovně, vyzkoušel jsem si aspoň něco nového :) Akorát mě trochu mrzí to, jak ty firmy, který prodávají kurzy to celé prezentujou - Pojď dělat programátora, vystuduješ kurz, budeš dělat odkudkoliv, dostaneš spoustu peněz, firmy se o tebe poperou, většina lidí najde práci hned po dokončení,… Bohužel realita je jiná. No hold jsem trochu naletěl, ale nedá se nic dělat.

To jsi ještě nepochopil, že kursy jsou především business… tak aspoň ses naučil základy IT programování a dalších věcí.. jsou i kursy daleko nesmyslnější i za více peněz jak dělat marketing a vydělávat jako infuencer třeba… nebo ještě vyšší level Houduvá a její ezoženství

Příspěvek upraven 04.11.23 v 16:55

• Citovat
  • Upravit
Tommy_chejn
4.11.23 16:48
@kulíšek_s_bambulí píše:
@Tommy_chejn je dobře že to bereš sportovně.

Ono představy a realita jsou dvě rozdílné věci.

Zase si můžeš říct : jo vyzkoušel jsem to, a není to nic pro mě :nevim: takhle kdyby sis to ani nezkusil tak by tě podle mě trápilo, že jsi to ani nezkusil :think:

To je pravda :D

• Citovat
  • Upravit
35732
4.11.23 16:49

No, každý kuchař taky nemá od začátku 50 :nevim: Navíc, kdyby to IT bylo tak lehký, tak to asi není tak dobře placený a nedělá to každej jouda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tommy_chejn
4.11.23 16:50

Máte pravdu, děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
2169
4.11.23 16:52

Tvůj příspěvek mi přijde mimo realitu, i vystudovaní IT pracovníci rozhodně běžně nezačínají na 50 tisících a s kurzem si o tom můžeš nechat jen zdát.
Těch 70 tisíc mají lidé s praxí a vystudovanou školou v oboru.
Ti, co k tomu mají nějakou přidanou hodnotu, vysokou školu a poštěstí se jim zaměstnat se v zahraniční IT firmě a ještě k tomu obvykle musí komunikovat plyně anglicky a mít štěstí na zaměstnavatele, který nebere havně ze zahraničí(od tohotu už naštěstí ustupují, zjistili, že to není taková výhra), tak to jsou ti lidé, kteří mají přes těch 100 tisíc.
V případě, že bys vydržel, měl schopnost se učit, zajímal tě obor a měl určitou míru štěstí na kolektiv, kde se budeš moci učit, tak bys třeba za dva roky na těch 50 dosáhl. Ale o moc víc ne, v tomhle oboru je VŠ docela očekávaná a pokud je někdo úspěšný bez ní, tak alespoň střední v nějakém příbuzném oboru.
Ale nechci tě urazit, ale to, co jsem teď napsala, nejsou věci, které by si člověk, který má schopnost učit se tak, jak mám na mysli, neměl vědět už teď. Ale je fajn, že ses o to takhle pokusil. On oboru kuchař je kromě fyzické náročnosti dost na houby i proto, že se jedná o obor, kde se hodně rozmohly peníze na ruku a to je trvalá nejistota a zvlášť v určitém věku, kde jsou očekávanější zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.11.23 16:56
@pikola píše:
No, každý kuchař taky nemá od začátku 50 :nevim: Navíc, kdyby to IT bylo tak lehký, tak to asi není tak dobře placený a nedělá to každej jouda.

to rozhodně nemá plus v mnoha firmách jedou 20 na pásku 20 bokem… a spousta přesčasů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.23 18:03

Ahoj, za mňa máš dve možnosti - buď vydržať ešte tak dva roky s nízkou mzdou, makať a dovzdelávať sa a potom nastúpiť niekde inde už za lepších podmienok, alebo sa vrátiť k pôvodnému zamestaniu.

Môj názor je, že do IT neexistujú žiadne skratky, ja mám síce plat 100k, ale vyštudovala som preto extrémne náročnú VŠ a mám 15 rokov skúseností.

Inak čo sa týka Pythonu, oproti JavaScriptu mi príde trochu jednoduchší, ale je to stále len nástroj, skutočné skilly programátora sú iné, než znalosť nejakého programovacieho jazyka. Ak by si sa rozhodol vytrvať, určite by bolo fajn si spraviť nejakých pár vlastných projektov na GitHube, ktoré by si mohol prezentovať na pohovoroch.

• Citovat
  • Upravit
26747
4.11.23 18:11
@Tommy_chejn píše:
Díky kluci,
myslím, že přesně tenhle reality check, který jste mi dali tady v komentářích jsem potřeboval.
V pondělí dám výpověď a vrátím se do kuchyně. Ale upřímně beru to dost sportovně, vyzkoušel jsem si aspoň něco nového :) Akorát mě trochu mrzí to, jak ty firmy, který prodávají kurzy to celé prezentujou - Pojď dělat programátora, vystuduješ kurz, budeš dělat odkudkoliv, dostaneš spoustu peněz, firmy se o tebe poperou, většina lidí najde práci hned po dokončení,… Bohužel realita je jiná. No hold jsem trochu naletěl, ale nedá se nic dělat.

Nenaletel, já to taky slyším všude. To samý účetní, učitelka, sestra- jsou regiony, kde i takový hledají a musí se spokojit se spatnyma podmínkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
4.11.23 18:22
@Tommy_chejn píše:
Díky kluci,

Mícháš dohromady 2 věci. Většina lidí z takových kurzů klidně najít práci může, ten zbytek přijde později, pro absolventy rekvalifikace to nebude najednou. Stačí být šikovný a vydržet dva roky, pak klidně můžeš pracovat vzdáleně a mít 50k+. Jako kuchař jsi taky nezačínal na 50 čistého, ne?

Ale upřímně, jestli jsi to šel dělat jen pro $, tak to není obor pro tebe. Třeba to neustálé učení a zdokonalování: pro tebe to je otrava, ale třeba já jsem šel do IT právě kvůli tomu :) Mě to baví a naplňuje, hezké peníze jsou jen bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21187
4.11.23 18:31

@Tommy_chejn oni chtějí jenom prodat ty kurzy, proto vykládají, jak budeš mít hned vysokou mzdu a všichni se o tebe poperou.. Firmy nechtějí juniory. Leda zadarmo na stáž. Že jsi dostal nabídku za 30 je ještě slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
4.11.23 18:38

Ja po par podobnych kurzech nastoupila jako programator automatickych testu za prakticky minimalku :andel:
Po 3 letech je ze me tester s 2× vetsim platem nez jsem nastopila - mam svou praci rada, ale vim, ze programatorem nikdy nebudu - nemam ten spravny mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
4.11.23 19:04

Kdyby te to bavilo, reknu, ze jsi zacal dobre - kurz uspesne dokoncil a nasel praci v oboru. Placeny nic moc, ale ty mas zakladni info a zadne zkusenosti, teprve si budujes CV. Cas zalozit GitHub a plnit projektama. Paralelne - jestli neumis, na lepsi pozice je anglictina samozrejmosti.

Kdyz ses vyucil kucharem, taky si asi hned nebyl na padesati, vid, je za tim hromada prace a uceni. Zacinat odznova strasne boli. Penize samy o sobe motivujou malokoho. Tak si to dobre rozmysli, jestli na sobe radsi nezapracovat v kucharine, tam to bude rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101523
4.11.23 19:17
@Cenarius píše:
Získat deset let zkušeností a praxe a být odborník v tom co děláš. Po rekvalifikačním kurzu jsi opravdu na úrovni absolventa SŠ.

No, rekla bych, ze ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.11.23 19:38

@Tommy_chejn hlavně IT pocize jsou velmi často outsoursivane do low cost zemí jako Egypt a Indie… takže v Evropě se v IT opravdu uplatňují jen ti nejlepší z nejlepších…
Firma pro kterou pracují má cca 250 kontraktů, vývoj, engineering, IT. IT je krom pár FuSa kompletně v Indii a Egyptě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat