Práce v korporátu

Anonymní
12.8.19 09:42

Práce v korporátu

Ahoj holky, prosím Vás pracujete některá v korporátu? Chtěla bych vědět jaké jsou podmínky pro tuto práci, mluvím anglicky ale nemám vůbec zkušenosti v této sféře. Třeba vysokou školu nebo stačí kurzy IT? Jaké bych měla mít předpoklady?
Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7859
12.8.19 09:46

Trochu široký pojem „práce v korporátu“
V korporátu lze dělat také uklízečku nebo vrátnou a nočního hlídače… Na to pak není potřeba asi nic ze zmíněného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.8.19 09:47

Tak musíš napsat, o jakou pozici jde. Podmínky jsou obvykle psané už v inzerátu a liší se u každé pozice, což se tak nějak dá čekat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@vulpes Promiň :) Myslela jsem práci spíše v administrativě.

• Citovat
  • Upravit
56123

Pracuji pro americky korporat.Home office, 6 tydnu dovca, bonusy.
Celkem dobry, ale jsem tu uz dlouho, na zacatku ti tezko daji takove podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 09:49

Chtěla bych spíše práci v administrativě, mám jenom maturitu, vysokou školu ne. Plánuji si udělat kurzy třeba programování, nebo Java kurz.

• Citovat
  • Upravit
56123
12.8.19 09:50
@Anonymní píše:
Chtěla bych spíše práci v administrativě, mám jenom maturitu, vysokou školu ne. Plánuji si udělat kurzy třeba programování, nebo Java kurz.

no, tak to zkus. zalezi v jakem korporatu. obecne Ti moc poradit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 09:51

@jkra Já třeba koukala na nabídky práce v Okinu, Siemens..

• Citovat
  • Upravit
56123
12.8.19 09:52
@Anonymní píše:
@jkra Já třeba koukala na nabídky práce v Okinu, Siemens..

no musis to zkusit. je dobre umet jazyk a tak.
ted je jeste dobra doba, zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 09:55
@Anonymní píše:
Chtěla bych spíše práci v administrativě, mám jenom maturitu, vysokou školu ne. Plánuji si udělat kurzy třeba programování, nebo Java kurz.

Tak pokud chces v administrative, coz je nejaka asistentka/office managerka tak urcite anglictina, idealne nemcina.
Co se tyce prace v IT a ted se te nechci dotknout, na to obvykle nestaci udelat si kurz. Pokud chces do IT pak hledej nejaky trainee program ve velke firme, vyskoli si te a vetsinou nabidnou fajn podminky. Ale taky ocekavaji ze budes makat v praci i na sobe.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.8.19 10:01
@Anonymní píše:

Na práci v administrativě je obojí hodně mimo. Najdi si pozici, kterou bys chtěla dělat, a u ní budeš mít vypsané, co se požaduje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 10:04

Tak jdi na pohovor a uvidíš. Někdo na vzdělání extra bazíruje, někomu je to jedno a kouká na znalosti a zkušenosti, někde jsou tak hladoví po lidech, že vezmou každýho. Ale popravdě myslím, že ani na jednoho neuděláš dojem kurzem programování v CV. Pojem administrativa je tak širokej, že na nějakou asistentskou nebo juniorní pozici by tvé znalosti stačit mohly. Koukej po inzerátech a zkoušej to. Já osobně bych po x letech v korporátu do tohohle prostředí už nešla, ale já na to nějak nemám dostatečně korporátní náturu asi, zcela nadšených kolegů jsem tam měla dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 10:06

Anonym, jelikož v OKINu pracuji (nebo jsem pracovala před mateřskou) a nechci aby mě odhalili :)
OKIN je super, protože nabere téměř každého kdo umí obstojně anglicky, pokud umíš další jazyk tak jenom plus.
Výhody nečekej žádné, po 5 letech nám konečně dali 80kč stravenky :D Pokud si na začátku hned nevyhádáš dobrou mzdu tak čekej že se ti bude zvedat hodně pomalu a vždycky to bude strašlivý boj.
Nicméně já tam nastoupila hned po výšce, měla jsem nulovou praxi a neměli ani jistotu, že tam vydržím. Práce mě bavila, i když samostatně fungovat začneš tak nejdřív po půl roce (kvůli množství věcí co je třeba se naučit). Je tam obrovský tlak na výkon, jako v každém korporátu. Ve starém týmu, který se zrušil bylo běžné vidět nováčky brečet přímo u počítače, protože to prostě psychicky nezvládli.
Takže: práce v korporátu je super, máš pět miliard pomocníků z každé strany, na všechno je tam nějaký tým, postupy, podpora. Časem se dohrabeš k dost slušné výplatě, kterou jinde nedostaneš. Ale pokud nezvládáš stres, tak tam dlouho nevydržíš.
Navíc je to opravdu práce pro mladé lidi bez závazků a nebo pro ty co už mají odrostlé děti. Velmi často se stane, že člověk musí zůstávat přesčas (když máš štěstí, tak ti ho i proplatí :D ).
Home office v OKINu téměř neexistuje, chtějí to úplně zrušit. Sick days taky neexistují. Máš tam 25 dní dovolené a budeš ráda když si seženeš zástup aby sis je vůbec mohla vybrat :D
Ale OKIN mi toho dal fakt hodně, jsem ráda, že jsem tam pracovala a doufám, že se tam budu moct vrátit. Jak jsem tam nastoupila jako naprosto vyplácaná absolventka, tak po 5 letech jsem úplně ale úplně někde jinde :) Ale práce až do důchodu to opravdu není. Spíše tak na nahnání praxe, zkušeností, trochu se otřískat a pak zdrhnout někde kde z tebe nebudou chtít sedřít kůži :) Což ale znamená hledat mimo korporáty :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.19 10:10
@Anonymní píše:
Anonym, jelikož v OKINu pracuji (nebo jsem pracovala před mateřskou) a nechci aby mě odhalili :)
OKIN je super, protože nabere téměř každého kdo umí obstojně anglicky, pokud umíš další jazyk tak jenom plus.
Výhody nečekej žádné, po 5 letech nám konečně dali 80kč stravenky :D Pokud si na začátku hned nevyhádáš dobrou mzdu tak čekej že se ti bude zvedat hodně pomalu a vždycky to bude strašlivý boj.
Nicméně já tam nastoupila hned po výšce, měla jsem nulovou praxi a neměli ani jistotu, že tam vydržím. Práce mě bavila, i když samostatně fungovat začneš tak nejdřív po půl roce (kvůli množství věcí co je třeba se naučit). Je tam obrovský tlak na výkon, jako v každém korporátu. Ve starém týmu, který se zrušil bylo běžné vidět nováčky brečet přímo u počítače, protože to prostě psychicky nezvládli.
Takže: práce v korporátu je super, máš pět miliard pomocníků z každé strany, na všechno je tam nějaký tým, postupy, podpora. Časem se dohrabeš k dost slušné výplatě, kterou jinde nedostaneš. Ale pokud nezvládáš stres, tak tam dlouho nevydržíš.
Navíc je to opravdu práce pro mladé lidi bez závazků a nebo pro ty co už mají odrostlé děti. Velmi často se stane, že člověk musí zůstávat přesčas (když máš štěstí, tak ti ho i proplatí :D ).
Home office v OKINu téměř neexistuje, chtějí to úplně zrušit. Sick days taky neexistují. Máš tam 25 dní dovolené a budeš ráda když si seženeš zástup aby sis je vůbec mohla vybrat :D
Ale OKIN mi toho dal fakt hodně, jsem ráda, že jsem tam pracovala a doufám, že se tam budu moct vrátit. Jak jsem tam nastoupila jako naprosto vyplácaná absolventka, tak po 5 letech jsem úplně ale úplně někde jinde :) Ale práce až do důchodu to opravdu není. Spíše tak na nahnání praxe, zkušeností, trochu se otřískat a pak zdrhnout někde kde z tebe nebudou chtít sedřít kůži :) Což ale znamená hledat mimo korporáty :D

Tak nevím, dcera tam poměrně čerstvě pracuje. Hned dostala stravenky, pokud zůstane přesčas, může si to během tří měsíců bez problémů vybrat, bez problémů dostala 14 dní dovolené a to pracuje na projektu, který hoří.

• Citovat
  • Upravit
1100
12.8.19 10:26
@Anonymní píše:

Vyhozený peníze. Programovat kor v Javě se nenaučíš na nějakém kurzu. Kdyby to bylo tak jednoduchý nebude nástupní plat java programátora kolem 100 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat