Problémy v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No jo, tak máte sebereflexi - to je důležité, že je chyba i na Vaší straně.. zřejmě Vás špatně zaučili.. a nedáváte pozor - děláte chyby, možná z roztržitosti, únavy? Vztahy na pracovištích bývají často složité, je potřeba na začátku fakt spíš pokorně sklopit uši, nechat si poradit, snažit se dobře vycházet, vrátí se to ![]()
Vám se tam ale evidentně už moc nechce a máte z toho spíš nervy, takže by bylo zřejmě na místě ukončit to ve zkušební době - ale až poté, co si najdete novou práci…
druhá možnost je zatnout zuby, začít se víc snažit, dát se zdrvotně do kupy, berte vitamíny a dobře spěte, měla byste se snažit najít příčinu té únavy, nechat si udělat komplet krevní odběry (může to být klidně i relativní maličkost jako je nedostatek hořčíku apod.)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proti vytykacimu dopisu nic moc nezmuzes. Muzes napsat nesouhlas, ale to stejne k nicemu moc neni. Asi bych si vyresila zdravotni stav a hledala jinde. A az by se po PN mel blizit navrat do prace podala bych bypovedy tu muzes podat i ted. Muzu se zeptat, to byla peace v ucetnim oddeleni?
- Citovat
- Upravit
Ahoj zakladatelko,
to je tvoje první zaměstnání?
Z pozice zaměstnavatele bych si cenil tvé sebereflexe, kterou jsi projevila i v tomto příspěvku. Pokud bys s nějakým hodnocení nesouhlasila, byl bych rád kdybys mi ho řekla. Obecně co v kolektivu zaměstnanců nestrpím jsou nějaké osobní důvody, antipatie, vedoucí k nespolupráci členů týmu. Je potřeba se naučit vyjít i s lidmi, které bys třeba v mimopracovním světě vůbec potkávat nechtěla. A chyby si uvědomit a neopakovat je.
Zároveň bych ti doporučil hledat práci, kde se sama budeš cítit dobře, budeš si v ní věřit a ne o sobě tolik pochybovat. Pak se tam budeš cítit mnohem líp.
A neboj, problémy v zaměstnání ši podnikání si projde čas od času každý. Mě právě první pracovní neúspěch a uvědomnění si chyb strašně moc do dalšího profesního života nakoplo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem vážně snažila s kolegyní vycházet. Vždycky jsem zdravila, chtěla jsem návazat konverzaci, ale ona to vždycky hodila do autu. Myslím si, že je tam něco osobního. Ano, byla to práce v účetním odd. Když jsem se po tom dopise snažila napravit chyby, tak nastoupila kolegyně a začala mi z fleku diktovat, jaké povinnosti na mě přehodí. Takže už teď bych se mohla naklonovat a co potom? Nejhorší je, že tam pořád vykřikuje, že se nudí a nemá co dělat (cca 14 dní je ticho a pak). A já ani nejím a zapomínám na pitný režim.
Chci si vyřešit tu mojí únavu, ale pochybuji, že na něco přijdou, když už jsem byla skoro všude. Chci to vyřešit a dát výpověď poštou. Ale přijde mi to hulvácký. Já se takhle nechovám, jenže vedení je na RD a nikdo by mi ji nepřevzal osobně.
PS: tohle je moje čtvrtá práce, v první práci jsem byla 2 roky, v druhé skoro 5 let, ve třetí 9 měsíců, jelikož to nebylo to pravé no a tady.
Příspěvek upraven 09.08.19 v 09:24
- Citovat
- Upravit
Zacala bych resit unavu jinde nezu doktoru. Spis alternativne. Za moji velkou unavu mohly premnozene kvasinky v tele. Dle dr jsem byla naprosto v poradku. Dle tcm ne. Ulevilo se mi po 3m brani bylin od terapeuta. Letity problem vyresen, a dr s tim nehnula.
Jinak k praci. Zalezi, jak hodne o tu praci stojis a jestli ti to stoji za to.
- Citovat
- Upravit
Nemyslím si, že šlo o únavu. Prostě se na tebe totálně vykašlali, nikdo tě nezaucil a to i přes tvou žádost. Tehdy jsi měla jít za člověkem, co tě přijal, a promluvit si s ním, ne s řadovou kolegyní. Nicméně podle přístupu kolegů, vytýkací dopis od někoho, kdo na tebe neměl čas… Velmi špatný a disorganizovany zaměstnavatel, vůbec si z něj nedělej těžkou hlavu. Najdes lepší místo
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jsem vážně snažila s kolegyní vycházet. Vždycky jsem zdravila, chtěla jsem návazat konverzaci, ale ona to vždycky hodila do autu. Myslím si, že je tam něco osobního. Ano, byla to práce v účetním odd. Když jsem se po tom dopise snažila napravit chyby, tak nastoupila kolegyně a začala mi z fleku diktovat, jaké povinnosti na mě přehodí. Takže už teď bych se mohla naklonovat a co potom? Nejhorší je, že tam pořád vykřikuje, že se nudí a nemá co dělat (cca 14 dní je ticho a pak). A já ani nejím a zapomínám na pitný režim.
Chci si vyřešit tu mojí únavu, ale pochybuji, že na něco přijdou, když už jsem byla skoro všude. Chci to vyřešit a dát výpověď poštou. Ale přijde mi to hulvácký. Já se takhle nechovám, jenže vedení je na RD a nikdo by mi ji nepřevzal osobně.PS: tohle je moje čtvrtá práce, v první práci jsem byla 2 roky, v druhé skoro 5 let, ve třetí 9 měsíců, jelikož to nebylo to pravé no a tady.
Příspěvek upraven 09.08.19 v 09:24
Tohle je proste neprofesionalni vedeni. Pravdepodobne pani hlavni ucetni je skvela ucetni a rozumi danim a ucetnictvi, ale vedeni tymu ji nic moc nerika. V nekterych uctarnachje to klasika. Ten kdo kafickuje se spravnymi lidmi je in ten kdo maka a je potichu je out. A nedejboze udelat chybu, za ty se na ucetnim oddeleni rovnou sekaji ruce. Taky jsem podibne vedeni zazila. A je to des, otravi to cloveku cely zivot. Mas stesti, ze dnes je prace zatim dost. Tak si vyres zdravotni stav, klidne bud na PN co to pujde a pak bych jim z vesela
nejlepe pekne pred rocni zaverkou a nebo auditem. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak ja nastoupila v zari na ucetni, na pozici junior ucetni. A pristup kolegyn dost podobny, malo casu na me, chybovala jsem, prave z duvodu nizkeho supportu. Ale vydrzela jsem. Budu to skoro rok. Obcas chybu udelam, je toho dost, omluvim se, opravim to, a jede se dal. Nalady kolegyn neberu osobne. Pracuju tu kvuli sobe. Prace me bavi. Je toho taky dost. Je potreba urcovat priority, co hori, co jeste vydrzi, co se muze odlozit na jindy.
- Citovat
- Upravit
Díky za slova útěchy. Vyřeším si proč jsem už přes deset let unavená a budu na tom trvat. Nespokojím se se slovy, že zřejmě je to kvůli prodělané mononukleoze. Chci fakta a hlavně řešení. Pak tedy podám výpověď, protože vím, že i kdybych se přetrhla, tak bych stejně neobstála, evidentně mě nechtějí.
Tak pravou nohou a poučení pro příště.
- Citovat
- Upravit
@Verun83 píše:
Jinak ja nastoupila v zari na ucetni, na pozici junior ucetni. A pristup kolegyn dost podobny, malo casu na me, chybovala jsem, prave z duvodu nizkeho supportu. Ale vydrzela jsem. Budu to skoro rok. Obcas chybu udelam, je toho dost, omluvim se, opravim to, a jede se dal. Nalady kolegyn neberu osobne. Pracuju tu kvuli sobe. Prace me bavi. Je toho taky dost. Je potreba urcovat priority, co hori, co jeste vydrzi, co se muze odlozit na jindy.
Byla jsem v 7 firmach jako ucetni a pouze v jedne si ke me nekdo skutecne sednul a vsechno mi ukazal. To je pro predstavu jak „pani“ ucetni funguji. Nalady a pomouvy zenskych to je kapitola sama pro sebe a je to na
a pohadky o tom jak je toho moc? Ty jsou hezke, ale kdyz pak vidim jak pani hlavni ucetni neumi ani zakladni fce v excelu a vse dela rucne, tak se ki chce brecet. (To neni narazka na tebe, jen pisu co jsem zazila). No a pak to peskovani kvuli chybam? To je k smichu, kdyz me jedna bizerovala kvuli tecce v textu. Ty zensky si proste potrebuji dokazat, jak jsou dulezite a vybit si flustraci ze soukromeho zivota. Osobme doufam, ze se po RD do uctarny nevratim.
Takze zakladatelko, rozhodne si nic z te prace neber osobne. Zamysli se co jsi mohla udelat jinak a pouc se z toho a jdi dal.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky za slova útěchy. Vyřeším si proč jsem už přes deset let unavená a budu na tom trvat. Nespokojím se se slovy, že zřejmě je to kvůli prodělané mononukleoze. Chci fakta a hlavně řešení. Pak tedy podám výpověď, protože vím, že i kdybych se přetrhla, tak bych stejně neobstála, evidentně mě nechtějí.
Tak pravou nohou a poučení pro příště.
Osobne jsem takovou situaci nezazila, ale manzel bohuzel ano a taky v zenskem kolektivu. Vydrzel tam necely rok. Ted pracuje v muzskem kolektivu a neni uz ve stresu z tech zakernych zenskych ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja v uctarne nedelala, ale stretavam se se mzdovkama a vyuctovani pracovnich cest, ty ze me maji osypky a ja z nich taky
jedna chce letenku mailem, druha vytisknout, jeden cestak projde, tentyz neprojde a jeste te popotahuji, ze se snazis carovat s vydaji na mhd (slo o 13 usd v new yorku, to jsem se teda nas.ala):roll: to nekecam, ty 2 expertky sedi kazda z jedne strany stolu
fakt si umim predstavit ten zacvik ![]()
Za druhé: zjevna maximalni neprofesionalita vedeni, na odhaleni neschopneho cloveka ci psychouse jsou 3 mesice zkusebky slusna doba. Nechapu smysl vytykace (jako prvniho kroku k vypovedi) ihned po zkusebce, to je snad blby vtip
a upozornovani na chyby po nulovem zacviku, dalsi vtip, resp. Maskovani sve neschopnosti. Hele, ja jednou nastoupila a totalne se na me vyprdli, takze metoda pokus omyl, ale nikdo si netroufl proti me ani kvaknout.
Tady posli vypoved, s tema kravenama bych nebyla ani minutu navic. Snaz se na to co nejdriv zapomenout, res unavu a zkousej dal. Ze zkusenosti- nejlepsi je smiseny kolektiv. Drzim palce!!! Nenech se zdeptat
- Citovat
- Upravit
Tak jsem byla u psychiatričky a evidentně únava je umocněna překrmením antidepresivy. Takže budeme snižovat a poté hledat příčinu (ta je prý jinde než v depresích). Mám dilema. Jestli poslat výpověď poštou do práce ke konci tohoto měsíce, protože nejsem si jistá, jestli na PN budu déle nebo ne. Nebo jestli mám být na PN až do konce prac. smlouvy, což je leden 2020. Ta psychiatrička je takovej generál, že mám obavu, že mi PN skončí ze dne na den a já budu muset do toho blázince. A to já nedám!
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky!
Potřebuji někoho nezaujatého, někoho, kdo mi třeba otevře oči.
V únoru jsem nastoupila do nové práce, nejdříve jsem se hlásila na jinou pozici, pak mi nabídli jinou, kterou jsem chtěla zkusit. Jenže zaučování probíhalo asi takto: měsíc na mě nikdo neměl pořádně čas, jelikož si řešili agendu před mateřskou jedné z nich. Takže jsem zakládala haldy papírů, které se tam nekupily za půl roku. Pak vše šlo útržkovitě, nikdo si ke mně nesedl, i když jsem poprosila. Nic. Nastaly chyby z mé strany a ke všemu nesympatie s tou, která mi předávala agendu. Měla jsem s ní rozhovor a tak jsme se domluvily, že budu dělat věci pomaleji a rovnou jsem ji řekla, že pokud si myslí, že je to na špatný cestě, ráda bych svůj čas věnovala jinde. Měsíce plynuly, během zkušební doby sem tam nějaká chyba. Pointa: i přes to, že mi schválili jazykový kurz (což jsem si naivně myslela, že je jen pro dobré zaměstnance), tak nastoupila vedoucí (ta na MD) a dala mi vytýkací dopis - pracuji pomalu, nesvědomitě apod. Nevěděla jsem, že si vedu až tak špatně! Celý vytýkací dopis byl o chybách ve zkušebce. Jsou tam i body, s kterými nesouhlasím, jsou tam chyby, které přiznávám. Koelgyně se mi zeptala, jestli nejsem z té mé únavy tak mimo, že dělám chyby. Únavu řeším u doktorů cca 5 let. Tak jsem šla k lékaři a apelovala jsem (cca i týden před tímhle exempore v práci), ať konečně zjistíme příčinu, že to může být důsledek mé nechvalné práce. Teď jsem na PN a čeká mě kolečko lékařů. Přijdu si neschopná a trochu podvedená chováním od kolegyň, které si shraňovaly mé chyby v době mé nepřítomnosti a já se nemohla bránit. Už do té práce nepláchnu, nemám chuť se tam vracet. Těch situací a detailů co v té práci bylo proti mě je více, je to skoro na román. Je fakt, že jsem poslední dobou byla hotová z práce, unavená a ještě ke všemu bych tam mohla být nonstop. Takže samozřejmě podíl mám.