Špatné podmínky v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25082
17.10.24 22:43

Znám… naštěstí jen z brigády. Ještě, že jsem měla moznost toho poznat víc a vím, co se kde děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 22:57

Ach jo, to je furt dokola toto :pocitac:
Ve smlouvě 20 hrubého by cca odpovídalo 17 čistého na výplatnici…
Pokud se najde porušování zákoníku práce, tak jim udělej peklo (pošli tam inspektorát práce, piš oprávněná udání o porušování zákoníku práce…)
Hlídej si zákonné věci - příplatek za noční (22-6) min. 10%, přípl. za víkend min 10% přípl za přesčas min 25%, přípl za svátek min 100% (z průměrného hodinového výdělku)…
Pokud tě nutí do presčasů, tak nařídit ti můžou max 8 hodin týdně… pokud víc, tak „děkuji, běžte do háje“
Jak máš napsané „místo výkonu práce“ ve smlouvě? Máš tam " Ústí nad Labem" nebo přesnou adresu „Marie Majerové 234/32, Ústí nad Labem? (Přesnou adresu)“ Pokud přesnou adresu, a poslali by tě do „budovy vedle s číslem 236/34 pro něco“, tak by se s tebou museli domluvit na „pracovní cestu“. Toto jsem fakt jednou udělal a řekl, že tam nejdu - šéf čučel jak péro z gauče :D

Zákoník práce dává zaměstnanci celkem silnou ochranu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.24 23:00

Pokud mám pracovat 6-14:30, tak pro mě neexistuje, abych byl u stroje 5:58…

• Citovat
  • Upravit
2277
17.10.24 23:37

Jakákoliv mzda je vždy hrubém čistá mzda je něco jiného :roll: až někde budeš mít vecamlouve 39 tis neznamená to že dostaneš 30 tisíc. Stejně tak když se mluví o průměrné nebo minimální mzdě uvádí se v hrubém. Reálně pak lidé dostávají na účet méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.10.24 05:23
@Anonymní píše: Více

No v 6:00 máš už pracovat. Takže opravdu nemusíš být u stroje 5:58. Pokud se umíš z šatny teleportovat přímo na pracoviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.10.24 05:26

Tyto věci můžou být upraveny kolektivní smlouvou, která je nadřazená a může to tam být úplně jinak a druhá věc. S těmi přesčasy si to musíš přečíst celý… Klidně může mít 12 hodin přesčasů v jednom týdnu, je tam vyrovnávací období.

Pokud někdo chce házet inspektoratem apod. Tak by si měl nejdřív být jistí tím, že tam k porušování zákoníku práce opravdu dochází. Což tady jsem zatím nic nečetl co by tomu vyloženě odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.10.24 05:28
@ludmilaadamkova píše: Více

A nebo když uplatňují dost daňových slev a bonusů, tak můžou mít v čistém i více než mají psaný v hrubým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
18.10.24 06:42
@PaníBovaryová píše: Více

A proc by se mela hazet marod 8o když bude na 99% ve zkusebce a staci dnes prinest zruseni pp. Prijde ti normální podvádět a jeste to radit dalsim 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
18.10.24 07:06

No zaujalo mě, že když přijde reklamace, nemáš ten den zaplacený? To má znamenat jako co? To vůbec neexistuje. Odešla bych okamžitě a ten inspektorát práce jim tam poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9963
18.10.24 08:19

Dát mi obnošené boty…otočím se a jdu domů. Takže to ostatní by se mě už netýkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
18.10.24 08:48
@1010 píše: Více

Asi tak, i jako brigadnik na dpp (taky na kontrolu kvality) jsem fasovala nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
18.10.24 09:19

Pochopila jsem správně, že pracuješ ve výrobě. Obnošené boty, je celkem red flag. Jak je to s ostatními OOPP? Máš vůbec bezpečné pracoviště? Jsi seznámena s riziky? Máš zajištěný pitný režim?
Pokud cítíš, že by mohlo být v ohrožení tvoje zdraví, obrať se na odbory, pokud jsou.
Pokud ne, tak na oblastní inspektorát práce.
Zní mi to, že to nebude příliš odpovědná firma z hlediska BOZP. Tohle je nejhoší, co může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 13:06

Děkuji všem za rady, odpovědi nebo tipy 🙏🏻 úplně se stydím kam jsem to vlezla a vydržela to 3 týdny 😬 😂

• Citovat
  • Upravit
2933
23.10.24 23:46

Nerozumím tomu, ze nemáš placené hodiny v práci, když přijde reklamace. To tam máte nějaké pokuty nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat