Práce z domu a návštěvy tchánovců

Anonymní
14.5.15 19:01

Práce z domu a návštěvy

Raději vkládám anonymně, nepřeji si, aby mě někdo poznal a aby se situace v rodině ještě víc vyhrotila…Od ledna jsem se po několika letech vrátila do práce, mám fajn podmínky, dobrý plat a musím zaťukat velké štěstí, že mi v práci vycházejí vstříc. Dělám 30 hodin týdně a mohu dělat až 2 dny z domu a různě vše kombinovat…Samozřejmě ale musím udělat svou práci, bez chyb, včas a vyřídit všechny telekonference, hovory atd…Přijde mi, že okolí a tedy jmenovitě tchánovci a můj muž toho začali zneužívat. Kdykoli je něco třeba s dětmi k lékaři, úřady, opravy doma apod…vše je na mě. Beru to, má práce mi to umožňuje a jsem za to vděčná. Nyní jsme se dostali ale do stádia, že tchánovci volají, děláš stejně z domu, přijedeme na návštěvu…Vzkázali to přes manžela, který to samozřejmě odkýval, jasně, dělá stejně ten den z domu…Jenže já musím svou práci odvést, i z domu se několikrát za den připojuji na konference a potřebuji klid abych vše vyřídila a nedělala chyby, pracuji v angličtině a němčině a po několika letech na MD to je pro mě prostě záhul…Nevím jak slušně tchánovce srovnat a zároveň je neurazit, protože mi párkrát přijeli hlídat děti, když byly nemocné a celkově nejsou zlý, jen jim do asi nedochází, ale zároveň jsou dost urážlivý…a já teď musím říct, že jsem dost vytočená..S manželem jsme se kvůli tomu dost pohádali, tak nejvíc za poslední rok…
Děkuji všem za pochopení a za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
14.5.15 19:05

Nechala bych to na manželovi - pozval je on, ať si je SLUŠNĚ vyfakuje sám. A snad je mu jasný, že když je nas.re, že bude hlídat sám. Takže odpovědět rodičům něco ve stylu: „Já za to nemůžu, ale ta hysterka vás tady nechce“ nebude to pravé ořechové. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
14.5.15 19:10

Já bych si udělala pořádek sama, s manželem i jeho rodiči…ano, pracuji z domu, ale opravdu musím pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.15 19:11

Tak ať přijedou.. Ale pozval si je manžel, tak ať se jim věnuje on. A ty si v klidu " zalez " a dělej si svou práci. A aby se neurazil, tak jim to rovnou při příchodu oznam.. Omluvte se ze mas práci, kterou proste musíš udělat a nazdar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
14.5.15 19:18

Chápu, taky pracuju z domova i při dětech, snažím se stíhat různě, když malej spí apod. Takže vím, jaké to je, když se někdo přihrne na návštěvu a já musím odbíhat kontrolovat maily a občas zpracovat nějakou urgentní poptávku. Nech je, ať jednou dvakrát přijedou a vidí, jak moc jsi vytížená. Žádné, že s nimi budeš celý den sedět, ale ať jsou při tom, když musíš telefonovat atd. Potom jim povyprávěj, jak tě to baví, jak díky tomu dáváš peníze do rodinné kasy (aspoň na to teda moje tchyně slyší dobře :-D) a že jsi vytížená, i když jsi doma. A požádej je, ať příště návštěvu domlouvají přímo s tebou. Snad pochopí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
14.5.15 19:23

Já to nějak nechápu- když pracuješ doma, tak předpokládám, že děti jsou někde ve školce, ne? A manžel v práci…takže koho to vlastně ve všední den jedou navštívit, tebe?
To si nějak neumím představit, takovouto návštěvu, snažila bych se to uhrát na to, ať přijedou o víkendu, až budete doma všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
14.5.15 19:24

No, dá se to udělat i tak, jak píšou ostatní - pozvat je dál, když už zvoní u dveří a pak se věnovat práci tak, jako by tam nebyli. Občas na ně omluvně kouknout, že máš práci a musíš ji vyřídit, když k tomu bude příležitost, tak ještě přisadit, že vlastně ani nechápeš, že je manžel pozval, když ví, kolik ti toho práce zabere.
Takže uvařit kávu, slušně posadit do obýváku/k dětem do pokojíčku a jít si po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
14.5.15 19:28

A pokud manžel nechápe, co ti vadí, a ještě se kvůli tomu hádá, tak bych mu při první příležitosti řekla, jak by mu asi bylo, kdybych mu do kanceláře nebo k výkopu nebo co chlap dělá, poslala maminku s bábovkou s tím, že „jo, mami, v pohodě, uděláš mu radost, když přijdeš, beztak se v práci jen povaluje“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.5.15 19:31

Ono někomu to dochází, někomu to nedochází - můj muž často pracuje z domova, moje máma když hlídá, tak prostě chlap je zavřený v ložnici a babi s dětmi si všechno pořeší sama, okolo ložnice chodí po špičkách. Když hlídá tchýně, tak mu tam každou chvíli leze se na něco ptát a něco zjišťovat, prostě jí nějak neštymuje, že chlap u počítače se sluchátkama na uších, který mele anglicky jakési nesmysly, by mohl aktuálně pracovat a nechce být rušen :-D

Jenom nějak nechápu - ty když pracuješ z domova, tak děti ti hlídá kdo? třeba při těch concallech…nebo jsou děti ve školce a pak nechápu, koho chtějí tchánovci navštěvovat. Nebo už jsou děti tak velké, že během callu samy vydrží být potichu? to pak závidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
14.5.15 19:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.5.15 19:46

Jo to si budeš muset zvyknout že pro všechny znamená práce z domu že sedíš s kafem u televize a hompáš nohama :-)
Ale udivuje mě jak moc lidí není schopno komunikovat o běžných věcech se svými blízkými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
14.5.15 19:47

Já teda taky nechápu, koho jedou navštívit? Pokud je už manžel doma, tak bych je pozdravila a omluvila se, že toho mám dneska hodně, děti a manžel jsou jim k dispozici. Pokud máš děti doma v té době a manžel v práci, tak bych řekla to samé a díky, že jdete pohlídat, já ted nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
14.5.15 19:48

Je-li doma manžel - jeho návštěva, odešla bych.

Není-li doma - neotevřela bych. A to z nějakého tohoto důvodu: měla jsem telekonferenci a A) netušila, že mají přijít a přikládala zvonění pošťákovi/podomnímu prodejci/sousedce/… B) přestože jsem věděla, že mají přijít, tak jsem odejít nemohla, nebo bych o práci přišla. Mají se domlouvat se mnou.
Parkrát odejdou s nepořízenou a naučí se domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
14.5.15 19:49

Mám to stejně. Pracuju většinově z domu a v podstatě je to bráno tak, jako bych byla doma s nohama na stole. Všechno kolem dětí je na mně, vyzvedávání, vožení, péče o domácnost, zahradu. Je to hrozný záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
14.5.15 19:55

@HankaKl
To mi přijde teda hodně kruté a neomalené tchánovce nechat přijet a neotevřít jim, místo toho, aby zvedla telefon a zavolala jim, že se jí ta návštěva nehodí. Bojí se, že se urazí, když jim tu návštěvu odmítne, ale nechat stát ohlášenou návštěvu za dveřmi, by asi vztahům v rodině moc neprospělo. Už vidím, jak se pak taková tchyně hrne hlídat vnoučata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí