Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musíš jim prostě vysvětlit, že i když máš možnost pracovat z domu, tak prostě musíš pracovat. Kamarádka takk musela vysvětlit učitelkám ve školce, že i když „je doma“ tak si tam neválí šunky, ale prostě pracuje a proto ty děti nebude vyzvedávat ze školky/z družiny „po o“, aby oni tam měli míň dětí. Dokoce si k vůli tomu i platila soukromé jesle, aby mhla pracovat přes den a ne po veřer a nocích, protože zjistila, že pak do dělá do jedné do dvou v noci a to jde dělat tak 1,2 dny, když jsou děti nemocné nebo s nimi musí jet něco zařídit, ale ne den po dni týden po týdnu…
@me2dova njn neomalené to je, ale bohužel někdy nic jiného nepomůže. Vlatní zkušenost.
Tchánovci chodili zcela neohlášeně a ještě měli vlatní klíče. Takže jsem je pravidelně viděla až „rozrazit“ dveře do kuchyně. Doslova mě chodili kontrolovat, protože chodili zásadně když byl manžel v práci (a dost dobře věděli, jakou má právě směnu). Ani hádky s manželem nepomáhali (a to svatosvatě sliboval, že když se nastěhujeme poblíž jeho rodičů, tak bude schopen nastavit hranice). No co, jednou jsem omylem (poprvé opravdu omylem] zapomněla klíče v zámku (v patře kde jsme prozatím bydleli nebyl slyšet zvonek) a stačilo to jen dvakrát a naučili se používat před návšetěvou mobilní telefon.
Děkuji všem za odpovědi. Musím se přiznat, že také dost cítím, dělá z domu, nic nedělá, sedí a vaří si kafe…Takže má se to tak, já dělám z domu, muž v práci, děti jsou ve školce, v poledne je vyzvednu, dám je spát a dělám dál. Tchánovci přijedou dopol, tchýně něco u nás ve městě má, tchán ji tam doveze, bude u mě doma, pak ji vyzvedne a budou u nás. Možná budou chtít, aby děti vůbec nešly do školky, nevím…nebo počkaj až je vyzvednu ze školky a pak si s nimi budou hrát…Kdyby to bylo tak, že přijedou děti pohlídaj a já můžu jít do práce, tak mi to neva, ale to není možné. Tentokrát to nesu obzvlášť těžce, děti teď byly 3 týdny nemocné a vždy když jsem dělala z domu, byly se mnou, do toho jsem s nima lítala po doktorech. Zkrátka jsme úplně vyřízená a těšila jsem se, že po měsíci, budu dělat z domu a mít klid!!! Děti jsou malé 2 a 4 a dělat s nimi z domu a obzvlášť vyřizovat telekonference, je šíleně náročné, to určitě všechny znáte a umíte si představit…
Vím že nejlepší řešení je, přijmout návštěvu, udělat kafe a předvést, že jsem totálně zaměstnaná a fakt pořád něco vyřizuji. Nebo zavolat a omluvit se, že se to moc nehodí…Ale prostě mě to v kontextu všech těch dětských nemocí a celkového vyčerpání mě to tak vytočilo a vystresovalo, že se nevím, zda to zvládnu a nerupnou mi nervy. Jo a tentokrát tchánovci nemocné děti nehlídali…hlídala chůva a já.
@jakanas píše:
Jo to si budeš muset zvyknout že pro všechny znamená práce z domu že sedíš s kafem u televize a hompáš nohama
Zrovna to tu chlap kometnuje, že generace našich rodičů nezná co to znamená práce z domu… Prostě si nedovedou předstatit, že potřebuješ dělat to samý jako v práci, jen to dělš doma… přesně jak píše @Mar__tanka1983 poslat je k chlapovi do práce s bábovkou… To by šli?
Mimochodem, nežárlí chlap na to, že máš tuhle možnost a že to to funguje?
Hele jeslti je to tak, že tam tchýně něco má a tchán chce na ni u tebe počkat, tak proč ne.
Děti bych ráno dala normálně do školky, až tchán přijede, pustila bych ho dovnitř, dle času bych mu udělala kafe (když nebudeš mít čas, omluvit se a říct, kde si ho může udělat), posadit ho před bednu, či k novinám a jít si po své práci. Omluvit se, že prostě se mu nemůžeš x hodin věnovat, protože prostě musíš pracovat. Vše ve vší slušnosti. A zalízt si (pokud máš kam). A až přijde čas na vyzvednutí dětí ze školky, tak pro ně dojet (či poslat tchánovce) a pak je dát odpoledne tchánovcům a pokračovat ve své práci… Jinak to nevidím. A rozumím ti…
Mám děti necelé 2 roky od sebe a jejich nemoce mne vždy strašně vyšťavily, s příchodem nástupu do práce to bylo ještě horší… Mám teoreticky volný každý pátek, ve skutečnosti jsem ho neměla volný ani nepamatuju…
@Brontik - děkuji. Vím, že to je takhle nejlepší řešení. Jen si bohužel já s tou prací nemám kam zalézt, máme menší byt, takže třeba TV si tchán pustit nemůže, nabídnu mu časopis. Dělám z obýváku, kvůli připojení na net. Muž mi do ložnice slíbil dotáhnout kabel a ještě to neudělal a wifi mi při práci přes VPN často padá a to je při těch konferencích problém…Ještě jednou děkuji a podařím se natolik ovládnout, abych to takto zvládla. Asi kdyby přímo zavolali mě a zeptali se mě, zda se mohou stavit, tak se s nimi domluvím a i když bych nebyla nadšená, tak mi to neva, jsou celkem fajn, ale jak to zařídili přes muže stylem, stejně dělá z domu, tak mě to vytočilo ![]()
Dobrou noc a díky všem.
Hele kabel si zvládneš natáhnout i sama. Změř si délku, pak si vem současný kabel do nejbližšího pc obchodu a řekni, že chceš takový, jen x metrů dlouhý. Pak je potřeba ten kabel doma naaranžovat tak, aby se o něj hodně zakopávalo a donutilo to muže ho hezky zalištovat podél stěny ![]()