Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bella1988
první 3 měsíce jsem máchala 2×.. Teď už na to prdím a dobrý..:-)
Moje pračka má funkci intenzívní máchání právě pro děti, alergiky a tak, takže na dětské prádlo ji používám, aby tam nezůstal prášek. Pokud ji nemáš, určitě bych dala extra máchání. Aspoň ze začátku.
Mám program speciálně pro děti, machání to má 1200 otáček, když peru mačkavější věci dávám to na 600…
@Dracunculus píše:
Zdravím, můžu se zeptat mamin, co odstraňují skvrny od mrkve olejem, jak…Nevim jestli ctete vsecho ale uz sem psala ze vyborne si poradi ze skvrnama LANZA mýdlo 300g
Peru v Lovele, pekne voni, tak detsky ![]()
ale mrkev je teda problem…zlucove mydlo nezabira.
zajimala by me ta finta s olejem?
@gabi.design jak na to?
dekuji
Eva
@Bella1988 píše:
@zoui08 a to Batole mají kde?
Já ho kuuji normálně v drogerce teta. U nás na malém městečku. Tak že je k sehnání určitě všude. A nejlepší je koupit k němu rovnou batole aviváž. Pak je výsledek o to lepší a příjemná lehká vůně ![]()
Zatím mám Lovelu, tak ji zkusím a kdyby to nešlo, tak zkusíme toto.
jinak by snad problém se ždímáním být doufám neměl, když to peru v dětském programu, který je určen alergikům, byť někdy ždímání trošku snížím
@Bella1988 ono nejde tolik o ždímání, jako o máchání, tozn. že se to líp propláchne. Ždímání jen odstraní přebytečnou vodu z prádla, ale prášek může zůstat.
@Bella1988 píše:
Holky písněte ještě prosím jak mácháte? jen jednou nebo tam pak dáte extra máchání?
Kluk je atopik, takže stále peru v „baby care“ programu a máchám 2×.
@ewes Já to vždycky přetřu olejem (jakýmkoliv rostlinným), nechám to nějakou dobu být (do praní), pak před praním přetřu tím žlučovým mýdlem a hodím do pračky. Kámoška to zkoušela i dětským od Nivea a vyprala.
@gabi.design Smím se zeptat, jestli jsi měla těhu cukrovku a kolik jsi v těhotenství přibrala?
Holky písněte ještě prosím jak mácháte? jen jednou nebo tam pak dáte extra máchání?