Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@gabi.design wow, asi na tom budu stejně, já přibrala teda už 16kg a to jsem 27tt ale byla jsem hodně hubená a jsem dost vysoká. Na cukr teprve jdu, tak snad to bude dobrý no ![]()
@gabi.design Prima že ses kil dokázala tak rychle zbavit. Moje mamina se mnou i sestrou přibrala taky 20kg, ale se mnou to měla po šestinedělí dole, kdežto po druhém těhotenství musela fest cvičit a držet dietu, aby se přiblížila původní váze. Takže gratulace ![]()
Jinak děkuji za návod na odstranění mrkvičky ![]()
Ahoj, nevíte někdo, jak vyprat skrvrny od Lovely? Peru teď oblečky po dceři na mimčo a na některých mám nehezké žluté skvrny. Kdysi jsem četla, že se to stává i ostatním maminkám, co perou v Lovele. Byly tam i rady, jak ty skvrny dostat pryč, ale já to teď nemůžu najít. ![]()
Ja peru taky v lovele a nikde skvrny nemam, ale svagrova co po ni obcas neco dedime tam ty zlute skvrny ma a pry.je to po delsi dobe skladovani od detskych olejicku… nicmene ja to beru normalne vanishem a je to v poho pryc…
@fatin a jak víš, že je to z lovely? Já měla zažloutlé skvrny na oblečení po synkovi (2 roky), které jsem si teď chystala pro druhého. Vypralo se na několikátý pokus vždy s arielem ve spreji na skvrny a práškem přímo nasypaným na látku…
@fatin spíš si myslím, že je to ze skladování, jak tu ostatní píší. taktéž jsem to měla na poděděném dětském oblečení. Na většinu pomohlo namočit přes noc do Nama a vyprat v normálním prášku (tenkrát jsem asi používla Ariel…pak jsem to samozřejmě šáhlá hormonama přeprala ještě jednou v dětském prášku na dvě máchání, no blázen
). Na co nepomohlo Namo, tak u bílého jsem to řešila Arielem na skvrny, ale na barevné bych to nedala, to bych se bála.
@fatin
pokud bude prat pocasi, tak mi ty skrvny v pohode vymizely na primem slunci. proste jsem normalne vyprala, jak bezne, hodila na zahradu na slunce a zmizely. u par veci jsem to musela zopakovat, ale vetsinou na poprve.
a neni to z lovely, obcas mi to udela na vecech, ktere jsem v lovele nikdy neprala. spis to jsou bile veci, ktere jsou dlouho nepouzivane.
Používám Lovelu a v pohodě. ![]()
Skvrny jsem měla od olejíču - mazala jsem prvního syna slunečnicovým olejem (z lékárny)…
Všem moc děkuji za odpovědi. Já právě někde v nějaké diskuzi četla, že to dělá Lovela, ale tak snad ne.
A olejíček z lékárny jsem taky používala. Zkusím to teda do něčeho namočit a pak budu „blázen“ jako @marrlinka a dám dvojité máchání. Asi jsem fakt šáhlá, protože já dvojité máchání používám i pro dceru, co má víc než 2 roky. Jen se mi teda nechce dávat víc chemie (mám na mysli ty chemické dryáky na odstraňování skvrn) než je nezbytně nutné. ![]()
@fatin píše:
Všem moc děkuji za odpovědi. Já právě někde v nějaké diskuzi četla, že to dělá Lovela, ale tak snad ne.A olejíček z lékárny jsem taky používala. Zkusím to teda do něčeho namočit a pak budu „blázen“ jako @marrlinka a dám dvojité máchání. Asi jsem fakt šáhlá, protože já dvojité máchání používám i pro dceru, co má víc než 2 roky. Jen se mi teda nechce dávat víc chemie (mám na mysli ty chemické dryáky na odstraňování skvrn) než je nezbytně nutné.
Chceš se oprostit od dvojitého máchání? Vyprala jsem tak párkrát a pak jsem se podívala na měřák, abych zjistila, kolik ta naše herka chlemtá vody, když máchá na dvakrát…protočily se mi panenky a rozhodla jsem se, že moje dítě dvojité máchání prostě nepotřebuje
zatím s tím problém nemá a dost bych mu doporučovala v tom pokračovat ![]()
@marrlinka U nás bude něco špatně, protože musím často máchat i naše prádlo - zbývá nám tam prášek…