Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zkuste mi poradit nebo alespoň napsat, jestli jste měly některá taky takovou zkušenost. Mám 3 m holčičku-od porodnice dokrmovaná Nutrilonem, od 7 týdnů plně na Nutrilonu. Protože dost ublinkávala, tak jsem po poradě s dr. začala dávat Nutrilon AR-blinkání se o hodně snížilo, ale když jsem jí dávala jen ARko, tak měla zácpu, takže tak 1 nebo 2 dávky jídla jí dávám normální Nutrilon a všechno je ok-kaká každý den, prospívá dobře
.Ale…cca úřed 14 dny mi začala dělat strašné scény u krmení-řev, vystrkávání jazykem, někdy i ručičkama-tak se snažím zabavit jinak-chodíme, ale to je někdy mazec, už se pronese
.Nebo něčím cinkám atd.Na chvíli to pomůže, ale pak to začne znova
.Nakonec to sbaští, zdá se mi, že i s chutí, ale další papání je opět stajný scénář
.Myslíte, že jí to zničeho nic přestalo chutnat aměla bych zkusit koupit jiné mléko
.
Děkuji všem za rady a porady ![]()
@Miša.F Bu´d v klidu, mám skor 3-měsíční a dělá mi to samý. V půlce falštičky vystrkuje jazykem, tak jí chvilku nechám a za chvíli to zbaští všechno
Mě právě kluk dělal opravdu šílené scény. Každého jídla jsem se bála jak čert kříže. Řev, jak kdybych mu řezala nohu
Zpívala jsem, bučela, bzučela, chodila, houpala, hrkala hračkama, dělala blbinky, krmila při spánku..no hrůza, stejně to vždycky prořval. Až jsem po několika měsících přišla na to, že mu to teče tak rychle, že to nestíhá polykat. Jenže měl taky ARko, takže to neproteklo dírkama, museli jsme mít ten regulovatelný průtok. Nakonec jsme to pořešili tak, že jsem udělala nůžkama menší dírku do savičky s malinkýma dírkama. A hned byl klid a krmení v pohodě.
@PetiteFillette píše:
Jak velkou máš savičku?
Na normální Nutrilon od 1 měsíce a na to ARko od 3 měsíce, ale mám tam udělanou větší dírku, tím, že je to hustější
.Myslíš, že jí to moc teče?
Ahoj, my měli kolem 3. mesice veku uplne, ale uplne to same…take na Nutrilonu, mleko kazde 3 hodiny. Uplne jsem se netesila na kazdy krmeni protoze jsem vedela co prijde - priserna scena, rev, odstrkovani lahve… byla jsem nestastna, menila jsem i mliko, ale zadna zmena… zase zcena. Kdyz jsem to vzdycky vzdala a zkusila mu dat flasku pozdeji, tak vse vypil. Zkusila jsem tedy nekrmit po 3 ale po 4 hodinach a svete div se - pil uplne v pohode, zadny hysterak.. behem asi mesice si to postupne sam upravil zas na ten 3 hodinovy rozestup mezi mlekem a pohoda
ted je mu 8 mesicu a mliko uz ma jen rano a v noci… zustali jsme ale od te doby co byly ty sceny u Hippu bio combiotik a to je fakt paradni mliko… nemuzu ti rict ze u nas byly ty sceny zapricineny tim ze proste jeste nemel hlad tak to nechtel a u vas to tak bude taky… jen to treba zkus, mozna vam to pomuze nebo muze byt problem taky jinde, netrapi ji prdiky?
@Miša.F píše:
Na normální Nutrilon od 1 měsíce a na to ARko od 3 měsíce, ale mám tam udělanou větší dírku, tím, že je to hustější.Myslíš, že jí to moc teče?
Možné to je.. U nás to tím bylo. Možná taky nemá hlad, jak píše @Týna K.. Jindra hlad měl, ale přesto nechtěl pít. Řval hlady, ale topil se ![]()
@Týna K. píše:
Ahoj, my měli kolem 3. mesice veku uplne, ale uplne to same…take na Nutrilonu, mleko kazde 3 hodiny. Uplne jsem se netesila na kazdy krmeni protoze jsem vedela co prijde - priserna scena, rev, odstrkovani lahve… byla jsem nestastna, menila jsem i mliko, ale zadna zmena… zase zcena. Kdyz jsem to vzdycky vzdala a zkusila mu dat flasku pozdeji, tak vse vypil. Zkusila jsem tedy nekrmit po 3 ale po 4 hodinach a svete div se - pil uplne v pohode, zadny hysterak.. behem asi mesice si to postupne sam upravil zas na ten 3 hodinovy rozestup mezi mlekem a pohodated je mu 8 mesicu a mliko uz ma jen rano a v noci… zustali jsme ale od te doby co byly ty sceny u Hippu bio combiotik a to je fakt paradni mliko… nemuzu ti rict ze u nas byly ty sceny zapricineny tim ze proste jeste nemel hlad tak to nechtel a u vas to tak bude taky… jen to treba zkus, mozna vam to pomuze nebo muze byt problem taky jinde, netrapi ji prdiky?
Právě, že mi vždycky zdá, že jakmile jí strčím lahev, tak se začne kroutit a tlačit sem tam si prdne tak nevím
,Ještě podotýkám, že v noci vypije všechno bez jakýchkoliv scén ![]()
@PetiteFillette píše:
Možné to je.. U nás to tím bylo. Možná taky nemá hlad, jak píše @Týna K.. Jindra hlad měl, ale přesto nechtěl pít. Řval hlady, ale topil se
Ta zkusím dát menší-díky ![]()
@Týna K. píše:
Ahoj, my měli kolem 3. mesice veku uplne, ale uplne to same…take na Nutrilonu, mleko kazde 3 hodiny. Uplne jsem se netesila na kazdy krmeni protoze jsem vedela co prijde - priserna scena, rev, odstrkovani lahve… byla jsem nestastna, menila jsem i mliko, ale zadna zmena… zase zcena. Kdyz jsem to vzdycky vzdala a zkusila mu dat flasku pozdeji, tak vse vypil. Zkusila jsem tedy nekrmit po 3 ale po 4 hodinach a svete div se - pil uplne v pohode, zadny hysterak.. behem asi mesice si to postupne sam upravil zas na ten 3 hodinovy rozestup mezi mlekem a pohodated je mu 8 mesicu a mliko uz ma jen rano a v noci… zustali jsme ale od te doby co byly ty sceny u Hippu bio combiotik a to je fakt paradni mliko… nemuzu ti rict ze u nas byly ty sceny zapricineny tim ze proste jeste nemel hlad tak to nechtel a u vas to tak bude taky… jen to treba zkus, mozna vam to pomuze nebo muze byt problem taky jinde, netrapi ji prdiky?
Přesně jak říkáš, mám taky nervy z každého krmení ![]()
@Miša.F Může to být kombinace všeho možného, může jí vadit silný průtok lahvičky, nemusí mít v tu dobu ještě hlad a může jí do toho taky trápit bříško… zkusila bych změnit savičku a pokud by se pořád vztekala, tak dát najíst po delší době
ona si to sama zase upraví jak jí to bude vyhovovat
a ty prdíy - bohužel nezbývá než počkat až to přejde, i když nám dost pomohli probiotické kapky biopron
tak zkus
snad bude líp ![]()
@Týna K. píše:
@Miša.F Může to být kombinace všeho možného, může jí vadit silný průtok lahvičky, nemusí mít v tu dobu ještě hlad a může jí do toho taky trápit bříško… zkusila bych změnit savičku a pokud by se pořád vztekala, tak dát najíst po delší doběona si to sama zase upraví jak jí to bude vyhovovat
a ty prdíy - bohužel nezbývá než počkat až to přejde, i když nám dost pomohli probiotické kapky biopron
tak zkus
snad bude líp
Je to s těma našema dítkama občas věda
.Zkusím změnit tu savičku a posunout papání na delší dobu, tak uvidíme
.Na prdíky mám Bio Gaiu a taky Espumisan a dost se to zlepšilo, ale 100% to ještě není, nezbývá opravdu nic, jen vydržet ![]()
Holka to mela taky, nic ji nebolelo.. Ani dr. Si nevedela rady, za tyden jibto samo preslo
Zkus krmit a v druhe ruce chrastit hrackou, to nam moc pomohlo
@novakova.t píše:
Zkus krmit a v druhe ruce chrastit hrackou, to nam moc pomohlo
Zkoušíme všechno možný, taťka řehtá, cinká, chrastí a snaší mladou to vůbec nehne
.Zkoušela jsem, co mi tady maminky poradily-jinou savičku, zkusit dát později (po odpoledním spaní jí třeba až po 4,5 hod.)a prostě nic
.Dneska už jsem zkusila koupit Sunar, dvě jídla to vypadalo, že to zabralo, že jí to bude chutnat a teď po večerním krmení jsem opět na Chocholouška
.Obávám se, jestli to nemůže být něco závažného
.V pondělí jdeme k doktorce, tak to s ní proberu…Fakt nevím co s ní, jsem bezradná, zkusila jsem už všechno možný ![]()