Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Miša.F ja sni taky byla u dr. Nevedela si taky rady: na zuby je pry brzo, zkusit zmenit mliko, jinou savičku. Ja ji treba krmila na 4×, cucla si rev a nechtela tak jsem ji chovala chrastila az se uklidnila tak to same. Ja krmila v polstari pak jsem zkusila v lehatku a tolik nervala. Je zajimave ze mi to delala obcas prez den, v noci ticho. Hele uvidís co rekne dr. Terku to pak samo přešlo. Promin za chyby pisu z mobilu. Pevne nervy a napis jak jste na tom ![]()
@novakova.t píše:
@Miša.F ja sni taky byla u dr. Nevedela si taky rady: na zuby je pry brzo, zkusit zmenit mliko, jinou savičku. Ja ji treba krmila na 4×, cucla si rev a nechtela tak jsem ji chovala chrastila az se uklidnila tak to same. Ja krmila v polstari pak jsem zkusila v lehatku a tolik nervala. Je zajimave ze mi to delala obcas prez den, v noci ticho. Hele uvidís co rekne dr. Terku to pak samo přešlo. Promin za chyby pisu z mobilu. Pevne nervy a napis jak jste na tom
Přesně, v noci je úplně zlatá
Vypije celou lahev, krkne, položím a spí
.(mimochodem, to spaní je také jen v noci-ve dne je schopná nespat vůbec a kňourá a kňourá
).No nic to jsem odběhla od tématu
.Ale zdá se mi, že já mám doma prostě nějaký exemplář, a že nejde nic v pohodě, už i moje mamka se diví, že nic takového neviděla
.
Určitě dám vědět jak jsme to s dr. vyřešily-nejlepší by bylo, kdybych krmila u ní, aby to viděla na vlastní oči ![]()
Holky u nas je to dneska zase to samy. V noci super. Vypije vsechno. Pres den po pulce flasticky rev. Nekdy to vypije, ale nekdy chrastim jak blazen a nechce se uklidnit. Micnevim co s tim. Doufam, ze to odzni.
Jsem avedava co ti doktorka rekne. My tam jdeme pristi tyden, tak se taky pozeptam
Malou to fakt preslo samo. Nebo ty prcky nechte a dejte jim to dopit treba za 20min az se uklidni.. Jsem zvedava a pevný nervy. Fakt si myslim ze to odezní
to
@novakova.t ja ji nechavam. Pokud fakt krici, tak ji nenutim a onasi to dyl dopije ![]()
@uf-ounek
Ráno jsme to měli zase nanovo, taky jsem si nejdřív myslela, že je to jen nějaké období, a že to za chvíli odezní, ale nám to trvá fakt už docela dlouho-jsem pitomá, že jsem to dr. neřekla už na min. prohlídce, ale to vypadalo, že už je to lepší,,ale pak se to vrátilo zase do stejných kolejí
.Někdy se mi zdá, že už má fobii z flašky-jakmile si ji vezmu do náruče a vidí flašku, tak to začne-to přece není normální
.Už se těším na pondělí, až to s dr. probereme ![]()
@Miša.F u nas dneska rano zase hruza. V poledne dobry. Spala na prochazce 4 hodiny, tak mela taky hlad, takze taky ok. A vecer uvidime. U nas jsou nejhorsi dopoledne. Jsem zvedava co ti doktorka v pondeli rekne
@uf-ounek Tak já musím zaklepat ťuky ťuk, teď jsme měli tři krmení bez řevu
.Nevzala jsem si ji do náruče, ale ležela na gauči a relativně v pohodě
.Sice sebou šila pořád-ruce, nohy, to mrská o život, ale hlavně nebyl ten řev a vypila to, i když jsem musela hodně snížit dávku
.Už vypila tak 150-160 ml a teď jsme se zase vrátili na 120 ml, tak v pondělí uvidíme, jestli něco přibrala ![]()
Mě to malý dělal taky, bohužel se k tomu i objevily hrudky nestráveného mléka ve stolici čili alergie na kravské mléko, ne vždy tam ty hrudky musí být, může se to projevovat i jinak, ale ten křik u jídla znamená bolest bříška, střeva..od chvíle co jsme dali Nutrilon alergy care je klid, stolice v normálu, papá krásně a žádné scény, taky aspon 1× za den jsem mu ulehčila trubičkou do zadečkou at mu odejdou větry i stolice a skvělé byly i kapky baby calm na zácpu či větříky, ale ty jsme přestala dávat hned jak jsme přešli na nutrilon alergy, ted už dáváme jen ten a do něj na zahuštění Nutriton, za 14 dní má 5 měsícu takže začneme baštit příkrmy a dávat nemléčné kaše, alergie muže po čase vymizet, ale muj první syn ji má dodnes a bude mu 6.. ten křik není kvuli ničemu jinému než bolest.
@Maniakova píše:
Mě to malý dělal taky, bohužel se k tomu i objevily hrudky nestráveného mléka ve stolici čili alergie na kravské mléko, ne vždy tam ty hrudky musí být, může se to projevovat i jinak, ale ten křik u jídla znamená bolest bříška, střeva..od chvíle co jsme dali Nutrilon alergy care je klid, stolice v normálu, papá krásně a žádné scény, taky aspon 1× za den jsem mu ulehčila trubičkou do zadečkou at mu odejdou větry i stolice a skvělé byly i kapky baby calm na zácpu či větříky, ale ty jsme přestala dávat hned jak jsme přešli na nutrilon alergy, ted už dáváme jen ten a do něj na zahuštění Nutriton, za 14 dní má 5 měsícu takže začneme baštit příkrmy..konečně.
Jéžíš, alergie, jo, to mi snad ani neříkej
.No proberu to s tou dr. a uvidíme
.I když od včera se dost zklidnila, když ji krmím na gauči a ne v náručí, ale vypije toho málo, teď po odpol. spaní asi je 60 ml ![]()
@Miša.F
kupte ji mléko pro alergiky, ty scény jsou bolesti břicha a muže to byt alergie, malý mi taky v noci vypil vše v pohodě a ještě ráno to šlo, ale od odpoledne do večera to byl horor, řev a nervy, jen co vypil 10ml hned začal křičet, kroutit se, vztekat…to jsou křeče v břiše, jeho střeva mu netrávila dobře mléko takže jsme na alergickém a je klid.
@Miša.F
je to zcela normální, zajděte do lékarny a kupte Nutrilon Alergy care a dejte ji to, neuškodí ji to a pokud se jedná o alergii tak ji pomužete, nenechte ji trápit, ten křik a nervy jsou bolesti břicha, malému střeva netravily tu kravskou bílkovinu takže proto hned začal křičet když vypil jen 10ml, v noci vypil vše a ráno ještě klid, ale od odpoledne bylo každé krmení horor až do večera. Jestli máte lékarnu po ruce skočte tam, nebo hned ráno.
@Maniakova píše:
@Miša.F
kupte ji mléko pro alergiky, ty scény jsou bolesti břicha a muže to byt alergie, malý mi taky v noci vypil vše v pohodě a ještě ráno to šlo, ale od odpoledne do večera to byl horor, řev a nervy, jen co vypil 10ml hned začal křičet, kroutit se, vztekat…to jsou křeče v břiše, jeho střeva mu netrávila dobře mléko takže jsme na alergickém a je klid.
Děkuji za radu, tak to zkusíme, snad ji to bude chutnat-ono je přeci jenom trochu hořké, ne
?Jinak mi máme stoličku v pořádku ![]()
Jo a ještě dotaz. Jak se pozná ta alergie na mléko, dělají se nějaké testy
??
@Miša.F
je trošku hořké, ale když jsme chutnala, tak mi příjde pořád velmi sladké a malý ani nepoznal, že je to něco jiného, ovšem změna v tom cirkusu nastala cca po 3 krmeních, takže s tím neotálejte a zkuste to, myslím že z krve, synovi brali krev při prohlídce v 5ti letech a řekla že tu alergii stále má, což se v pozdějším věku nijak neprevuje, mléčné výrobky ji normálně a nic mu není, ale znamená to, že jeho tělo to kravské mléko až tak nemusí, takže stačí mít jogurt či kakao tak 1× za týden..u miminek se to ale muže změnit, kolem půl roku zase budeme zkoušet to mléko nasadit jestli už ho snese, alergie muže být u mimísku jen dočasná. pak pisněte jak to dopadlo ![]()