Útvar mezi temenem hlavičky a hlavou

576
13.1.14 16:40

útvar mezi temenem hlavičky a hlavou

Ahoj holky, potřebovala bych vaši radu. Dneska jsem u malé objevila mezi temenem hlavy a hlavičkou (na straně spíš k pravému oušku) malou kulatou bouličku, velkou asi jako menší hrášek a trochu pohyblivou (nebo možná mi to jen přijde jak má volnou kůžičku na hlavičce). :nevim: Úplně mě to vyděsilo, bojím se, aby to nebylo něco vážného. Ale když jí tu bouličku prohmatávám, tak na to malá nijak nereaguje. Nemocná nebyla nebo aspoň jsme to nezaregistrovali. K doktorce máme jít až za 3 týdny na očkování, tak nevím, zda to zatím jen kontrolovat, aby se to nezvětšovalo a říct jí to na očkování nebo si tam zajít dřív. Nechci vypadat jako hysterická mamina, co letí se vším za doktorem, ale zároveň nechci něco zanedbat. Máte s tím nějaké zkušenosti? Jde nějak poznat zda je to jen tukové nebo uzlinky? Ale zase uzlinky vzadu na hlavě asi nebudou co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
13.1.14 16:42

Můžou to být uzliny, moje děti to měly taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.1.14 16:42

Pokud není tvrdá a pohybuje se, je to nejspíš jen uzlinka, nebyla ted malá nemocná? Každopádně i tak jí to nech prohlédnout pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.1.14 16:45

Vzadu na hlavě jsou týlní uzliny, můžou to být ony. Jinak na hlavě jich je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
13.1.14 17:02

Mozna to nic neni, ale ja bych pro klid duse sla hned. Ja fakt prdim na to, jestli jsem nebo nejsem hystericka mamina nebo ne, svedomi je moje a nikdo mi ho v nejhorsim nevymaze.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
13.1.14 17:05

No právě si nejsem vědoma toho, že by byla nemocná. Občas pšiká, ale to má od narození. Ale je to týden, co byla očkovaná a dostala dvě injekce, tak jestli tohle na to nemůže mít vliv. Jinak ta boulička je tvrdá, ale zase ne jako kámen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
13.1.14 17:20

Jsou to uzliny buď v klidu ;) pro větší klid, to ukaž doktorce, ale určitě ti poví, že jsou to uzlinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
13.1.14 19:01

Holky mohu se vmísit do debaty? náš malej má přesně todle na hlavičce vzdadu, dělá se s tou uzlinou potom něco nebo se to nechává být? náš pediatr teda nic neříkal, ani nevím zda se toho všiml. :oops: ale myslím si že ano, byl dost kontrolovanej jednu dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
13.1.14 20:10

Tak mi partner malou prohlídl a říkal, že jsou to uzliny a asi na ní něco leze, proto se zvětšili. Nahmatali jsem to i na druhé straně. Až půjdeme k doktorce, tak jí to pro jistotu ukážu. Díky moc všem za komentáře.
Partner říkal, že se s nimi nic nedělá, sami se pak zmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
26.1.14 21:38

Tak to jsou uzlinky a měli jste pravdu i s tím, že byla nemocná. Projevil se nám asi za 2 dny na to zánět očička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.12.14 23:48

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Před týdnem měl malý zánět středního ouška a zánět spojivek. Doktorka mu musela píchnout pravé ouško. Dneska jsem byla na kontrole s oušky a má všechno v pořádku. Při koupání jsem zjistila, že má na pravé straně temene bouličku. Jsou to prosím uzliny? Mám to nějak řešit? Jsem hrozně vystrašená…děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
31.12.14 00:03

@janula135 uzlinky byly taky můj strašák :D určitě neplaš, synovi taky píchají uši co chvíle a nikdy z toho nic neměl. Bude to spíš dozvuk toho zánětu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
31.12.14 00:10
@BlueFairy píše:
@janula135 uzlinky byly taky můj strašák :D určitě neplaš, synovi taky píchají uši co chvíle a nikdy z toho nic neměl. Bude to spíš dozvuk toho zánětu… :kytka:

děkuji za uklidnění. Můžu se ještě prosím zeptat? Kapete mu něco do oušek…aby se předcházelo zánětu? Doktorka řekla, že je to v pořádku a nic mi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
31.12.14 00:14

@janula135 taky nemáme vůbec nic do uší. A to mu píchala obě uši. Kdysi když byl miminko, tak jsme měli kapičky ale teď už nemáme nic.

Akorát když jsme byli na vyšetření, tak nám napsala Aerius na provzdušnění a pak (nezabral) jak píchala ty uši, tak jsme dostali Sumetrolin (ATB). Hlavní je, aby dítě pořádně smrkalo, aby se ty trubice pořád neucpávaly.

Syn ale trpí na chronický sekret ve středouší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
31.12.14 00:16
@BlueFairy píše:
@janula135 taky nemáme vůbec nic do uší. A to mu píchala obě uši. Kdysi když byl miminko, tak jsme měli kapičky ale teď už nemáme nic.

Akorát když jsme byli na vyšetření, tak nám napsala Aerius na provzdušnění a pak (nezabral) jak píchala ty uši, tak jsme dostali Sumetrolin (ATB). Hlavní je, aby dítě pořádně smrkalo, aby se ty trubice pořád neucpávaly.

Syn ale trpí na chronický sekret ve středouší :(

Jsem to pitomě napsala :D
Když nás obvodní ppslala na ORL, tak nám napsali ten Aerius, že tam má sekret a že uvidíme, jestli se to po něm do týdne nezlepší.

O týden později na kontrole: nezlepšilo, takže píchla obě ouška a napsala antibiotika Sumetrolin, na vyléčení zánětu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí