Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
To já používám taky Lovelu a je fakt super, aviváž nepoužívám, raději. Holky od kdy mohu začít používat aviváž?
Používám Batole, Persil sensitiv nebo Senza pro děti. Střídám, prý se prášky na praní mají po čase prostřídat. Aviváž používám od narození, buď Batole nebo Silan (zelený a bílý Sensitiv), nemyslím, že je nějaké omezení…
Aviváž se může používat na oblečení už i u novorozenců? Silan?
Já jsem koupila Bio prášek i aviváž. Prášek mám tekutý od Sonetu a aviváž nevím jak se jmenuje a nechce se mi letět do prádelny, ale je jen s lehkou vůní cintronu opět bez jakékoliv chemie. Zdá se mi to pro úplně malého prcka lepší. Budeme používat i dětskou bio kosmetiku od Lavery a Nobilis.
Nevidím problém, proč nepoužívat aviváž od narození… Silan sensitiv je vhodný i pro mimča. Rozhodně nejsem jediná, kdo ho používá pro mimina… Někdo aviváž nepoužívá vůbec, někdo ano. M.
fragola píše:
Nevidím problém, proč nepoužívat aviváž od narození… Silan sensitiv je vhodný i pro mimča. Rozhodně nejsem jediná, kdo ho používá pro mimina… Někdo aviváž nepoužívá vůbec, někdo ano. M.
Protože je aviváž zdrojem mnoha alergenů a tyhle „komerční“ aviváže jsou pro mimina moc přeparfemované…
Tak jsem holt pravá „komerční“ a ne „eko“ matka
ALe jak už jsem psala, záleží na každém, co používá…
fragola píše:
Tak jsem holt pravá „komerční“ a ne „eko“ matkaALe jak už jsem psala, záleží na každém, co používá…
Já taky nejsem nijak zvlášť ekomatka, ale tak nějak jsem přesvědčená, že tyhle bio věci jsou kvalitnější ![]()
Ahojky nemáte některá zkušenost s práškem na praní domol z rossmanna?Není specielně na dětské prádlo je universální
Peru v normálním prášku pro nás a když peru pro mimčo,tak to 2× vymáchám. V pohodě.
Přidávám se k zastáncům lovely tak do toho 9 měsíce, pak už jsou ty děti mnohem víc špinavý než dospělí, tak přecházíme normo na Ariel. Honzík byl atopik a tak jsme místo aviváže dávali ocet.
Od narození jsem prala prádlo v baby SA8, ale aviváž jsem vůbec nepoužívala. Na doporučení kožní lékařky jsem prádlo vymáchala v octu. Měla jsem strach, že bude nějak smrdět, ale nic cítit nebylo. ![]()
lacenka píše:
Přidávám se k zastáncům lovely tak do toho 9 měsíce, pak už jsou ty děti mnohem víc špinavý než dospělí, tak přecházíme normo na Ariel. Honzík byl atopik a tak jsme místo aviváže dávali ocet.
Holky co používáte ten ocet, jaký to má vlastně účinek??? Ty komerční aviváže jsou taky kyselé? Jaký je rozdíl, když se použije ocet a nepoužije se nic?
je to kvuli dezinfekci a na aviváž může být alergie, kdežte na ocet ne.
kaiska píše:
je to kvuli dezinfekci a na aviváž může být alergie, kdežte na ocet ne.
No vidíš… Já myslím že to používám proto, že to prádlo změkčuje a je to ekologicky šetrné a nealergení. Ale o desinfekci jsem nepřemýšlela, ale asi na tom taky něco bude… JInak já se taky prve bála že bude prádlo smrdět octem,ale to se nepotvrdilo a prádlo rozhodně nesmrdí…