Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj!
Mám takový problém-hrozně se mi poslední dobou mastí vlasy(musím si je mýt už každý den a to je strašné).Byla jsem s tím i na kožním a tam mi dr.řekla,že je to hormonální záležitost(prý to spraví „silnější“ antikoncepce).No a v tom je problém,protože antikoncepci s vyšším obsahem hormonů nemůžu užívat,protože mi je po ní děsně špatně( užívám Harmonett). Můžete mi prosím někdo poradit,jak se tohoto „problému“ zbavit?
Díky a přeji všem hezký den.E.
ELLO, já si je musím mít každý druhý den (každej den by bylo lepší) … a je jedno jestli beru antikoncepci nebo ne. Kde jsou ty časy, kdy jsem si je myla 1× - 2× týdně.
A je jedno jestli používám takovej nebo makovej šampon. Říká se, že se nemá používat šampon na mastné vlasy, protože je vysuší moc a ony se pak ještě víc mastí - to jsem nezkoušela.
Zjistila jsem však, že šampon na barvené vlasy dobrej v tomto případě není - je to logické - předpokládá se, že barvené = vysušené a obsahuje až moc velkou „výživu“
a vlasy jsou ještě mastnější
Takže rada žádná, ale aspoň víš, že nejsi sama, koho to štve a kdo s tím každej den žije
![]()
sisina
Ahoj, take mne to trapi, vlasy si meju bud denne nebo max obden
Vliv na masteni vlasu u me maji spis zmeny prostredi, a asi i ty hormony- pred MS je to vylozene strasny. Sampon ma vliv ten, ze pokud pouziju omylem sampon na suche a barvene vlasy, tak je to jeste mnohem horsi, sampon na mastne nedela nic
Nejvic se mne osvedcilo- myt vlasy vlaznou vodou ne teplou-to je teda hnus, ale trochu to funguje, splachovat octem a pouzivat drahe sampony na zvetseni objemu ucesu. Jinak nic
Jana
Ahoj Ello,
mam stejny problem. Pred porodem jsem byla bez problemu, ale ted uz i druhy den svoje vlasy nesnasim. Mnohem horsi je to, kdyz pouzivam vlasove gely, tuzidla a laky. Ktery typ samponu je nejlepsi jeste uplne nevim, ale docela bych rekla, ze muze byt dobry ten na to caste/kazdodenni myti. Zatim to jen testuju.
Marki
Díky holky.Já jsem ze zoufalství začala používat (v mezičase) i suchý šampón,ale taky žádný účinek.Dala jsem si i melír,který mi vlasy vždy 100% vysušil,ale vůbec nic!!!!
.Asi zkusím něco na zvětšení objemu.Laky ,gely,tužidla vůbec nepoužívám a neeee se toho „maštění“zbavit.Ach jo.Ale i tak díky-jsem ráda,že v tom nejsem sama.
.E.
ahoj holky,
skvely jsou sampony z konopi,(na lupy, na padani, na mastne vlasy atd.) od firmy www.cannaderm.cz
nebo http://www.lekarna.cz/…renteral-a-s, vazne muzu jen doporucit, ja jsem MELA problemy s vlasama a po par pouziti je mam jako driv!!
Radka
Tak já se taky přidávám s mastnýma vlasama. Je to šílené, protože kromě toho, že je musím mýt co druhý den (i když by to potřebovaly denně) tak je mám ještě moc jemné a splihlé a nic nezabíra. Prý je dobré poslední oplach udělat studenou vodou aby se víc leskly když je musím mýt tak často, ale u mě ani tohle moc nezabírá. Barvení mi taky nepomohlo, takže jsem zvědavá co kdo ještě poradí. Kitten
ahojky spolutrpitelky,
též se přidávám do klubu mastných vlasů
, vlasy si po porodu musím mýt tak 1× za dva dny. mám krátký sestřih, tak si je vždy umyju ráno, za chvíli uschnou a aspon tak mi celkem dva dny vydrží účes.
Také jsem vyzkoušela šampony proti mastným vlasům,ale bez úspěchu. Konzultovala jsem to i s mojí kadeřnicí ( také se jí mastí vlasy
) a i ta potvrdila, že tyto šampony nepomáhají.
z babských rad zkouším poslední oplach vlasů studenější vodou, prý se vlas zatáhne.No,aspon to nic nestojí ![]()
Jinak, se nedoporučuje používat těžké přípravky na vlasy, jako je např. vosk a časté pročesávání vlasů.
Rozhodně bych ale nešla to hormonální antikoncepce jen kvůli mastným vlasům. Vím co dokážou hormony napachát ![]()
Irias + štěpán 11 m
Radko, skutečně ten CANNADERM - šampon je tak účinný ? stojí skoro 200 kč , tak se raději ptám ![]()
díky I.
No já právě s tím cannadermem nemám moc dobré zkušenosti(právě naopak).Měl ho manža na lupénku a mě to ty vlasy „zmastilo“ ještě víc.Tak teď už fakt nevím.Možná Vám ale pomůže(nechci tu plašit).
E.
Ahoj holky,
tak se taky hlásím… akorát že u mě to začalo v pubertě a už jsem se toho nezbavila. Ani když jsem brala hormony..
Takže jsem si zkrátka zvykla a meju obden. I když už ten druhý den stojí účes za prd. Nejlepší je nechat to prostě ostříhat. Když jsem měla úplně krátký, myla jsem každý den a bylo to super. Teď mám zas háro a jsem líná to každý ráno mejt. Takže se chystám zase ke kadeřnici na nějaký razantnější sestřih. I když je to docela škoda, protože mám moc hezký lesklý hustý vlasy, ovšem jen ten den co je umeju…
.
Ahojky,
hlásím se do klubu. Před porodem jsem si myla vlasy 2× až 3× týdně. V těhu se mi to spravilo a bylo to super, jenže po šestinedělí cvak a jsem druhý den jak splihlá slepice.
Fígl žádný nemám, ale díky za radu - nepoužívat šampon na barvené vlasy. Já mám melír a tak ho používám i kondicionér, tak jen nevím komu je dám.
Ahojky!
taky mam hodne mastici se vlasy…a musim napsat,ze mi pomohl sampon na mastne vlasy od VICHY..vazne vlasy zustaly dele v „norme“.
Za pokus to stoji…
pa
zaneta
Ten šampon cannaderm na lupenku - ma za učel asi zmastit, tak proto. jinak dělaji i na mastne vlasy. Stojí 200, ten od te druhe firmy asi 250, ale mě opravdu pomohl, po všech pokusech…
Radka
ahojky,taky mám mastné vlasy a pomáhá mi odvar z heřmánku, je protizánětlivý a kdo má blond vlasy, tak jim oživí barvu.