Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Milé maminky!
Podělte se prosím o vaše zkušenosti s používáním miminkovských pracích prášků. Zdá se mi, že v obchodech moc výběr není.
A nebo jestli někdo používáte normální prací prášek a jaké reakce na něj můžou být.
Děkuju Radka
Já jsem ze začátku používala lowelu a bylo to v pohodě - žádné alergické reakce a krásně prádýlko vonělo. Tedˇuž používám Ariel Kids a peru v něm i pro nás.
Já používám Tide, jako vždy. jen když peru věci na malýho, tak dávám prášku míň. Přeci jen nemá věci jo špinavý. Dokonce jsem tam minule šoupla omylem i aviváž (lenor modrý), a malýmu nic není.
Možná je to spíš o dětech, jak moc mají citlivou kůžičku, než o těch práškách.
Andělka
Zrovna naše Niki byla alergická na Lowelu, tak teď pereme v Arielu nebo Persilu a je to OK.
Budeš to muset vyzkoušet, co bude děťátku sedět!
Do teď jsme používali Lowelu a Norit, ale teprve nedávno jsem zjistila, že nevyperou dobře bílé prádlo při 60°C, třeba šlapky u bavlněných dupaček zůstaly šedivé. A tak nám právě v pračce pění Persil Sensitiv a čekáme zázraky ![]()
ahoj,tak ja peru v senza pro deti i avivaz senza pro deti,nadherne to i voni.ted mam prasek lovela,ale ten az tak nevoni.ale zatim se mi po nicem neosypal.peru v tom i nase obleceni.
Ahojky,
taky jsem začala s Lovelou, ale třeba na plenkách po ní zůstávaly fleky. Takže ji používám na oblečení a na větší špínu Persil senzitiv, problémy nemáme ani s jedním. Ještě jsem zkoušela Ariel Kids - taky v pohodě. Ale vážně záleží na každém miminku.
Ahojky
já používám obyčejný prášek Batole a jsme v pohodě. Mám i aviváž Batole a taky bez problémů.
Peťula
Já se obávám, jak bude mimi snášet SA8 od Amway. Výrobce uvádí, že je hypoalergenní, vhodný pro novorozence ale znáte výrobce…Já si ho oblíbila, že dobře pere a je šetrný k přírodě. Jako vodohospodář bych zakázala všechny prostředky s fosfátem ale jsou levné a perou dobře, tak by se na mne asi spousta maminek zlobila ![]()
Periem v lovele vsetko, aj nase pradlo a avivaz davam len ked periem cisto nase pradlo.
Periem ale skoro vsetko aspon na 60 stupnov, potom sa to vacsinou vyperie.
Já jsem nikdy nekupovala speciální prášek pro miminka a aviváž jsem dácvala do každého praní a ani jedno z našich 3 dětiček neutrpělo žádnou újmu, asi je to opravdu o citlivosti pleti daného miminka
Já jsem prala v Titanu sensitiv,protože jsem ho měla i na staršího a dobrý.Teď jsem koupila Batole a taky dobrý.Taky aviváž Batole pěkně voní.To používán spíše na pletené věci a deky.
Já si naopak nemůžu na Lovelu stěžovat. Peru v ní všechno na 60 st. a pere krásně. A bílé věci y ní mám opravdu krásně bílé. A to jsme teď v období,kdz se malá všude vyválí a učí se jíst sama,takže prádlo mám většinou opravdu hodně špinavé. Takže u nás vede LOVELA
u nas take vede Lovela.Pere se mi v ni velmi dobre a pradlo je cistounke.Jen jak tady nekdo psal-pri veseni mi to hrozne vysusuje ruce.