Pračka trhá prádlo
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Před rokem, půl roku po záruce, začla děsně mlátit, přijel opravář, nemohl vyndat topné tělísko, musel si to odvézt, prý bylo totálně zdeformované. Prostě šmejd na entou. Oprava stála 3 tisíce a teď zase toto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda to slyším poprvé, že to můžou dělat otáčky. A mě se každej divil, že jsem chtěla pračku jen s 1000…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
to ti ničí prádlo ty otáčky taky. já to snižuju na 1000 a u třeba triček s. oliver i na 600-800, vím, že ty jsou na to háklivý a do dvou mi udělala dírku. A to mám voštinovej buben, nejšetrnější co je vůbec možnej
Ty otáčky podle mě nemají jak ničit prádlo. Při tom ždímání je prádlo namáčklé na stěně a jen se odstřeďuje voda. Neumím si představit, jakým vliv by měly mít otáčky na ničení prádla. Prádlo se ničí při praní, když se to tam mele sem tam ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
No to právě nevím, co to dělá, ale máme jí už 4. rok a začla to dělat až teď. Ždímám pořád na píše: Více
Nezkoušela jsi, jestli ti to při menších otáčkách dělá taky? Já ždímu maximálně na 800 otáček a nikdy mi to prádlo netrhalo. Původní pračku jsem měla horem plněnou, novou mám plněnou předem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@páájaa2 píše:
„naše pračka Zanussi, trhá prádlo na kusy“ zpívá se v oblíbené písničce našich dětí.
To me napadlo hned po precteni nazvu diskuze! ![]()
@kolozubka jinde, nez v te pisnicce jsem se s tim nesetkala.
Tak snad ti s tim opravar pomuze (nejlepe jinak nez radou „Kupte si novou pracku“). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka prací prášek taky pořád stejný? ![]()
Nevím, přijde mi to, že bys musela mít nějakou ostrou hranku uvnitř bubnu, protože jinak si nedokážu vysvětlit procest, který by dokázal ovlivnit prádlo uvnitř bubnu. Projeď si rukou celý buben, veškeré kouty, objeď i dvířka, jestli nejsou někde lehce prohnutá dovnitř a tím by vznikl růžek na ničení věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše:
To me napadlo hned po precteni nazvu diskuze!@kolozubka jinde, nez v te pisnicce jsem se s tim nesetkala.
Tak snad ti s tim opravar pomuze (nejlepe jinak nez radou „Kupte si novou pracku“).
Pořád bych musela něco kupovat nového. Prý ty spotřebiče jsou teď dělaný na 5 let ty lepší, na dva ty horší.
Šmejdy to jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika píše:
@kolozubka prací prášek taky pořád stejný?
Nevím, přijde mi to, že bys musela mít nějakou ostrou hranku uvnitř bubnu, protože jinak si nedokážu vysvětlit procest, který by dokázal ovlivnit prádlo uvnitř bubnu. Projeď si rukou celý buben, veškeré kouty, objeď i dvířka, jestli nejsou někde lehce prohnutá dovnitř a tím by vznikl růžek na ničení věci.
Prací prášek jsem taky neměnila. Zkusím to ještě prohlídnout, ale už jsem tam koukala a nic zvláštního jsem neobjevila. Jediný proces, který to podle mě může ovlivnit je to, že se ta věc někde zadrhne, třeba se dostane mezi buben a pak je tam zachycená a při otáčkách se to rve. Fakt nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka Tak u pračky je to trohcu jinak. Vem si, kolik pracích cyklů týdně praly pračky dřív a kolik dneska. Ale kvalita všeho jde do pr…e, to jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
@kolozubka Tak u pračky je to trohcu jinak. Vem si, kolik pracích cyklů týdně praly pračky dřív a kolik dneska. Ale kvalita všeho jde do pr…e, to jo…
Jak jinak? Podle mě jde kvalita do háje u všeho. S tím ale nic nenadělám, pokud nechci prát na valše, tak to budu muset nějak vyřešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
No pěkný a vtipný, ale když pak máš zničené prádlo, tak už to tak vtipné není.
to ne, to uznávám. Ale mě to trklo do očí, nemohla jsem jinak :-ú
Ale také si myslím, že to bude těmi otáčkami, 1400 je pro dnešní rychlespotřební prádlo opravdu moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby aspoň ta věc tam zůstala uvízlá, abych věděla, odkud vítr vane, ale vyndám to vždy normálně všechno a při věšení prádla zjistím, že to je rozervané. To abych u tý pračky seděla a pozorova, co se tam děje, nebo tam dala kameru.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@páájaa2 píše:
to ne, to uznávám. Ale mě to trklo do očí, nemohla jsem jinak :-ú
Ale také si myslím, že to bude těmi otáčkami, 1400 je pro dnešní rychlespotřební prádlo opravdu moc
Peru tak pořád. Je to fakt rozervaný, né nějaká malá dírka sem tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dělá ti to každé praní? Nemůžeš mít nějaký kousek oblečení s fakt debilním zipem, co ti pak potrhá jiné oblečení? Nebo jiný předmět na oděvu, co by toto mohl způsobit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika píše:
A dělá ti to každé praní? Nemůžeš mít nějaký kousek oblečení s fakt debilním zipem, co ti pak potrhá jiné oblečení? Nebo jiný předmět na oděvu, co by toto mohl způsobit
Teď už to bylo v každé pračce - při posledních 3 praních. Různé prádlo. To moirové tričko jsem včera vyhodila a vlastně jednou totálně rozervaný polštář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit