Pračka trhá prádlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
25.9.13 10:26

@kolozubka - zkus rukou sáhnout do bubnu - třeba je tam někde jeden nebo víc výstupků hrubých (např. oťuklé od zipu). Při rychlých otáčkách se tam něco zachytí a odstředivou silou je to taženou rychle pryč a kvůli zachycení se to roztrhne. Při pomalých otáčkách se to jen natáhne a díra se neudělá, když ta odstředivá síla není tak velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:28
@Milli píše:
@kolozubka - zkus rukou sáhnout do bubnu - třeba je tam někde jeden nebo víc výstupků hrubých (např. oťuklé od zipu). Při rychlých otáčkách se tam něco zachytí a odstředivou silou je to taženou rychle pryč a kvůli zachycení se to roztrhne. Při pomalých otáčkách se to jen natáhne a díra se neudělá, když ta odstředivá síla není tak velká.

Teď jsem to tam všechno ošmatala a nic podezřelého nenašla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.9.13 10:28

Máš bokem nebo vrchem plněnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:29
@Kakika píše:
Máš bokem nebo vrchem plněnou?

bokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.9.13 10:31

Já mám vrchem, takže nevím, jak ty bokem plněné fungují, ale není možnost, že jak se prádlo ždíme, vznikne mezi tou gumou u dvířek a bubnem nějaká mezera, kde se ty věci zachytí? Ty ponožka je tedy dost viditelně vytahaná 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.9.13 10:32

@kolozubka - mě přijde z fotky ta poškozená ponožka úplně natažená a rozervaná, jak kdyby to bylo fakt nějakým zachycením a tím odstředěním :think:.
Pokud je to pokaždé jiné prádlo a neopakuje se tam třeba něco s tím zipem nebo tak, tak to vidím fakt na ten buben. Někde tam něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:33
@Kakika píše:
Já mám vrchem, takže nevím, jak ty bokem plněné fungují, ale není možnost, že jak se prádlo ždíme, vznikne mezi tou gumou u dvířek a bubnem nějaká mezera, kde se ty věci zachytí? Ty ponožka je tedy dost viditelně vytahaná 8o

Taky si myslím, že se to musí někde zachytit a při ždímání se to rozerve, ale nejsem schopná zjistit, kde :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:34
@Milli píše:
@kolozubka - mě přijde z fotky ta poškozená ponožka úplně natažená a rozervaná, jak kdyby to bylo fakt nějakým zachycením a tím odstředěním :think:.
Pokud je to pokaždé jiné prádlo a neopakuje se tam třeba něco s tím zipem nebo tak, tak to vidím fakt na ten buben. Někde tam něco bude.

Taky to je jediný, co mě napadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:36

Tak jsem vyštrachala ten rozervaný polštář a u té díry je jakoby šlic z gumy, prostě jako by se to fakt chytlo někde u té gumy a kus jí tam zůstalo. Fotit to radši nebudu, protože jsem dala polštář psovi na válení, tak je celý oválený a hnusný. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.9.13 10:37

@kolozubka - co vzít třeba látkový kapesník nebo něco jemného a zkusit tím proštrachat buben? Třeba se to někde chytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.9.13 10:40
@Milli píše:
@kolozubka - co vzít třeba látkový kapesník nebo něco jemného a zkusit tím proštrachat buben? Třeba se to někde chytí.

Zkusím to, ale třeba ten polštář jemný není a stejně se někde zachytil a rozerval. Chytá se to někde u gumy, když mi tam zůstala. Nechám si to tu pro opraváře. Jenže teď se bojím něco vyprat. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.9.13 10:49

Ahoj, tak já mám taky ariston a stalo se mi to jednou, ale to jsem měla přeplněnou pračku, bylo to manželovo oblíbené tričko, takže plním méně a je to v poho, jinak pračku mám 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
25.9.13 10:50
@kolozubka píše:
Taky si myslím, že se to musí někde zachytit a při ždímání se to rozerve, ale nejsem schopná zjistit, kde :cert:

já ti to povím… hned po přečtení dotazu mě napadlo že máš přední plnění. Prádlo se zachytává mezi buben a těsněním. Opravář ať zkontroluje zavěšení bubnu jestli je o. k. (buben by mohl trochu házet a tak se něco dostane mezi) nebo je v hajzlu těsnění. Dělá mi to občas taky… ale já mám pračku cca 25 let starou :D Děje se to u praní, ne ždímání. Dokonce mi to jednou vcuclo tanga.. naštěstí má chlap dlouhý prsty a zespodu je z trubky vytáhl, občas najdu malého ponožku, silonkovou, nebo malý kapesník v sítku v odpadu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pipa.k
25.9.13 11:14

@jalemina Přesně tak, mám s maminkou podobnou zkušenost s pračkama s předním plněním.

• Citovat
  • Upravit
12272
25.9.13 11:39
@Diggy píše:
Ahoj, tak já mám taky ariston a stalo se mi to jednou, ale to jsem měla přeplněnou pračku, bylo to manželovo oblíbené tričko, takže plním méně a je to v poho, jinak pračku mám 2 roky.

Já právě pračku nedávám moc plnou. Mám pračku na 9 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí