Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, máme dva roky pracovní desku masiv dub, pravidelně ošetřuji olejem na dřevo, má to prodlužovat životnost pracovní desky. No, ale musím si dávat pozor, kov může reagovat, snad to dělá jenom dub a tak máme občas černé fleky, včera jsem opět celou zbrousila desku a namořila olejem, ale nemám z toho dobrý pocit. Chfvilku to vypadá hezky, já vím, že je to drěvo, taky máme podlahy jenom namořené olejem, ale tam se to neničí tak rychle. Lakoval jste někdo dřevenou kuchyňskou pracovní desku??Díky
faj píše:
Zdravím všechny, máme dva roky pracovní desku masiv dub, pravidelně ošetřuji olejem na dřevo, má to prodlužovat životnost pracovní desky. No, ale musím si dávat pozor, kov může reagovat, snad to dělá jenom dub a tak máme občas černé fleky, včera jsem opět celou zbrousila desku a namořila olejem, ale nemám z toho dobrý pocit. Chfvilku to vypadá hezky, já vím, že je to drěvo, taky máme podlahy jenom namořené olejem, ale tam se to neničí tak rychle. Lakoval jste někdo dřevenou kuchyňskou pracovní desku??Díky
Ahoj,tak mi ji máme taky natřenou olejem a včera se mi tam udělal malej černej flek.Vubec nevim od čeho,na tom mistě jsem měla položeny jen umyty sklen.misky a lžičky…To asi neumyju ničim co?
no to je právě ta reakce s kovem, mám vypozorované , že mi to dělá horká poklička a vhký kov, musí se zbrousit, proto právě uvažuju nad tím lakem
faj píše:
no to je právě ta reakce s kovem, mám vypozorované , že mi to dělá horká poklička a vhký kov, musí se zbrousit, proto právě uvažuju nad tím lakem
A nemáš to náhodou vyfocené, prosím? Já tam včera teda položila uplně nové umyté vlhké lžičky z ikeii..Docela mě to vytáčí, tu desku máme totiž měsíc a můj na mě kouká, jak kdybych to udělala fixou..
nemám- proptože jsem to včera zbrousila, pokud máte dub, tak je to jisté, že je to z těch lžiček, musí se tam opakovaně natírat tím olejem, pak se zvyšuje odolnost
Mame desku tyden a uz ted vim, ze je to chyba! Kolecka od sklenicek, kapky a ani se neodvazuju na to polozit nejaky jidlo
a pokazdé když setru, mam spinavou hadru od toho oleje. Tak nevim jak dlouho to vydrzim. PRosim jak casto desku osetrujete?