Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlíme už pátým rokem a pořád nějak nejsou prašule na takové blbinky jako obrazy, pěknou pořádnou lampu se stmívačem a spol.
Nedávno jsme se byli mrknout u příbuzných v novostavbě a měli to tam tak hezké, útulné, tady jsme skončili u nějaké zběsilé sušené aranže na zdi.
Nemáte nějaké tipy, jak levně doladit nějaké detaily, co přidat, aby to tu nebylo pořád tak „prázdné“.
Na příští rok jsem nakoupila semínka všeho možného k sušení, dneska jsem při pečení našla po celém bytě pár kousků zdí, kde by se možná dalo něco namalovat (napadá mě nějaká hodně stylizovaná kytka, všude stejná…)?
Budu ráda za každý nápad nebo i fotku, komu se bude chtít.
Bohužel je ten finanční limit=/ pohybuju se kolem pár stokorun za měsíc, víc nesplaším.
zkus mimibazar návody bydlení.Je tam dost hezkých dekorací co uděláš sama s toho co najdeš
http://www.mimibazar.cz/navody.php?id=4
Souhlasim,na mimibazaru v návodech jsou krásný ručně dělaný dekorace.Například jsem koukala jak puk na obrazy z krabic od pizzy.Na krabice od pizzy paní nalepila tapetu nebo hezký balící papír,pověsila na zeď a to bys nevěřila,jak je to nádherný.Měla tam 4 do čtverce a z toho jsem fakt unešená.Teď si jen počkat,až budou mít někde levný pizzy a můžu začít.Anebo taky jako dárky od příbuzných,když se tě zeptaj co chceš,tak jim říct,že nějaké dekorace
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
A co kytičky? Já mám kytky moc ráda, sama si jich dost pěstuju. Nestojí tě skoro nic, pokud si sama vypěstuješ z přírustku. Jen doladit nějakým pěkným květináčem. Udělá to hodně
Jinak hodně hledat na netu, stránky o bydlení a tak, mně třeba stačí katalog od Ikea, taky inspirace… ![]()
Nebo samolepící dekorace třeba na zeď?Dají se sehnat i levně ![]()
Inspirovat se dá určitě i na fleru: www.fler.cz. Třeba pěkné polštářky taky byt zútulní. Dají se naskládat na sedačku, větší polštáře se můžou i položit někde na zem. Líbí se mi buď styl provence nebo černo-bílé variace, ať už stylizované květy, geometrické obrazce nebo látka ve stylu novinového potisku…
Já si koupila hezkou tapetu, možná se dají sehnat i zbytky a nastříhala si motýly. Ty jsem pak pomocí takové gumy na plakáty přilepila na zeď.
Taky jsem na půdě splašila prázdné rámy od obrazů - takové ty starožitné - ty taky samy o sobě nadělají hodně parády. Jeden čas jsem tam měla ty motejly, jakože sbírku motýlů…
na aukru jsem za pár kaček nakoupila starý fimový plakáty…
jinak zůtulňuju kytkama a polštářema a závěsama (stačí obyč Ikea)…nejsou špatný ani ty jejich kartonový barevný krabice.
zběsilou sušenou aranž bych sundala…to nikdy moc parády nedělá a je to lapač prachu.
nebo obejít blešáky, starožitnictví, občas i kontejnery ![]()
Tak já jsem pro kytky
Zuutulní byt doladí se květináč tohle řeším v ikeii nejsem žádná kvetinářka takže musím mít nenáročný kytky ![]()
Utřitě samolepící dekorace
A já jsem si ze stejný látky ušila povlaky na polštářky na gauč a závěsy. A malýmu do pokoje zase ze stejný látky závěsy a takovou tu ochranu do postýlky. Ještě mě napadá ňákej pěknej kusovej koberec, daj se sehnat i celkem levný.
Ahoj, šla bych do těch kytek, ty bytu fakt dodají dost útulnosti. Pak takové ty pracholapy, kamínky v misce, šišky, svíčky. Skoro nic to nestojí. Zajela bych do ikei, tam mají těchle drobnůstek dost. Rámečky a do nich nechat udělat vaše fotky nebo fotky dětí, přírody atd. Prckové mají v pokoji samolepící dekorace, stáli asi 70kč. Jo a taky jsem dělala něco jako koláž s fotek dětí z jejich prvního roku, každý měsíc jednu nejhezčí a vypadá to fakt moc pěkně a ani to moc nestálo.
Mě se nejvíc zamlouvají pokojové rostliny v nějakých pěkných nových květináčích..Zrovna jsme renovovali a nové pokojové kytky i květináče udělali na vzhledu prakticky nejvíc..
Já si na dekorace a ruční výrobky( lapače prachu) moc nepotrpím, takže já bych už šla max. do rodinných fotografií..
Jo a ještě mě napadlo, zkus zajít do nějakého bazaru s nábytkem a antikvariátu nebo bazaru s různými blbinkama. Já tam nakoupila mraky věcí, stojánky na svíčky, rámečky, obrázky, sošky, mističky. Kytky se dají dávat i do starých velkých hrnků, třeba bylinky, taky to vypadá moc hezky.
suik píše:
tady:
Vypadá to moc hezky - mimochodem i ta kytička, mám ji taky, nenáročná a elegantní
Obývák taky moc pěkný, stejnou knihovnu mám také ![]()