Poraďte ohledně pracovní doby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.4.23 17:31

Pracovní doba v &&&...

Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně pracovní doby…
Ve firmě jsem už hodně let. Pracuji od půl osmé do čtyř. Občas je potřeba z provozních důvodů, aby jeden člověk zůstal o hodinu déle. Dokud jsme měli starou vedoucí, tak nebyl problém přijít na půl osmou, být tam do pěti hodin a tu nadělanou hodinu si vybrat podle vlastní potřeby (po dohodě s ostatními kolegy, aby nebyl problém v provozu). Teď nastoupila nová vedoucí a dala nám příkazem, že ten, kdo z provozních důvodů bude mít do pěti hodin, bude chodit na směnu až od půl deváté a tím mu nevznikne žádná hodina přesčasu. Bohužel mě to nevyhovuje (nevadí mi tam být odpoledne o hodinu déle, vadí mi chodit ráno od půl deváté).
A tady vzniká můj dotaz. Mám ve smlouvě napsané, že mám pracovní dobu v jednosměnném provozu, rovnoměrnou 40 hod. týdně, s rozpisem pracovní doby po-pá od půl osmé do čtyř. Může po mě chtít, abych chodila občad od půl deváté do pěti?
Snad se někdo vyzná a poradí.
Omlouvám se za anonym, ale v práci znají můj profil.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.4.23 17:38

Jestli to máš takhle jasně napsáno, tak bych řekla, že ne. Ale stejně bych šla cestou pokusu o domluvu, klidně i vysvětlit důvody a domluvit se nějak důstojně a lidsky, pokud je to možné.

Jak se stane, že v práci znají tvůj profil na emiminu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.4.23 17:42

@broskvová zmrzlina můj v práci taky znají :mrgreen:

Pokud máš pracovní dobu ve smlouvě přesně napsanou, tak můžou vyžadovat, aby jsi tam tak byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.23 17:50

@broskvová zmrzlina netajím se tím, ale v práci nediskutuji…Na to nemám čas.

@Netopirek Ale mám ve smlouvě od půl osmé do čtyř a ona chce, abych občas přišla od půl deváté do pěti…

• Citovat
  • Upravit
42242
30.4.23 17:54

Já nějak nechápu, proč od půl osmé to jde a od půl deváté v žádném případě.
Snažila bych se s ní domluvit, ale asi ti nic jiného nezbyde, než to tak občas udělat. Pořád je to 40 hodin týdně, jen jednou o hodinu posunuto. Aby kvůli prkotině nenastal boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
30.4.23 18:00

Jestli mas ve smlouvě konkrétní čas, tak po tobe nemůžou chtit, abys chodila jinak. Nicméně bych se snažila vyhovět, kvůli blbé hodině dělat v práci rozbroje se ti nemusi vyplatit. Pak ti vedoucí vyjde vstříc s časem a udělá ti peklo ve zbytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.23 18:05

@Betty MacDonald Neřekla jsem, že v žádném případě. Prostě, když na mě vyjde směna, tak holt pracuji už od půl osmé do pěti. Ale ono se to za rok nasčítá…a je to dost hodin, které mi nikdo neproplatí a vybrat si je nemůžu :nevim:.Ona se s nikým nedomlouvala. Prostě nám to dala příkazem. Dojíždím autobusem a ten mi ráno nejede…
Bojovat nechci…

• Citovat
  • Upravit
23966
30.4.23 18:07
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina netajím se tím, ale v práci nediskutuji…Na to nemám čas.@Netopirek Ale mám ve smlouvě od půl osmé do čtyř a ona chce, abych občas přišla od půl deváté do pěti…

Jde o to, aby jste neměli přesčasy. Proto to chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.23 18:07

@Kriss Tina Jedná se o jednu až tři hodiny týdně…

• Citovat
  • Upravit
42242
30.4.23 18:09
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald Neřekla jsem, že v žádném případě. Prostě, když na mě vyjde směna, tak holt pracuji už od půl osmé do pěti. Ale ono se to za rok nasčítá…a je to dost hodin, které mi nikdo neproplatí a vybrat si je nemůžu :nevim:.Ona se s nikým nedomlouvala. Prostě nám to dala příkazem. Dojíždím autobusem a ten mi ráno nejede…
Bojovat nechci…

Tak prostě pojedeš jak na tu půl osmou, a v práci budeš od půl deváté. Já na noční jezdila autobusem v 6 a směna začínala v 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.23 18:09

@Netopirek ale za staré vedoucí to nevadilo…

• Citovat
  • Upravit
42242
30.4.23 18:10
@Anonymní píše:

A za komančů stál chleba 4,20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.4.23 18:12
@Anonymní píše:

Ale tohle není stará vedoucí
Jí to mohli nařídit zhora. Můžeš se s ní zkusit domluvit, ale nemusí ti to dovolit. Ale jestliže máš ve smlouvě pracovní domu 7.30-16.00,tak můžeš vyžadovat mít směny jen v tomhle časovém rozmezí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.23 18:12

@Betty MacDonald Tady není kam po okolí jít. Tak prostě jdu do práce a dělám už od půl osmé…, ale jak jsem psala, je to dost hodin za rok…

• Citovat
  • Upravit
23966
30.4.23 18:14
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald Tady není kam po okolí jít. Tak prostě jdu do práce a dělám už od půl osmé…, ale jak jsem psala, je to dost hodin za rok…

Tak choď do práce později. Nebo prostě pracuj až od té deváté (nebo kolikáté)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat