Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
ja mam neschopenku od listopadu 2003 a zitra nastupuju na materskou.. Taky mi napsali vychazky od 10 do 12 a od 16 do 18 hod a taky jsem je vubec nedodrzovala. Neschopenku mi pan doktor dal , protoze mi nasel v 6 tydnu hematom ktery se ve 12 tydnu rozpustil , ale ja uz se do prace nevratila , protoze jsem prvni tehotenstvi potratila a jeste k tomu jsem mela v praci dost " psycho " .. kontrola mi za celou dobu neprisla takze bych vubec nemela strach a na vychazky se vykaslala a uzivala si tehotenstvi zvlast ted na jare kdyz je tak hezky …
Ahoj holky.
Jsem v necelém čtvrtém měsíci,ze začátku mě bolelo v podbříšku,tak mě Dr.automaticky napsala neschopenku,nemám to rizikové,ale pracovala jsem,jako prodavačka,tak mě nechala doma.Ptala jsem se co s vycházkama,je to bez omezení,samozřejmě,když nepůjdu někam křepčit,což mě fakt nehrozí.Mají si nás maminy hýčkat a předcházet,vzhledem k tak nízké porodnosti.Takže se nebojte a užívejte si těch krásných chvilek.Zdraví vás nová klábosnice Karol.
Ahojda děvčata,
máte pravdu - já te´d sice můžu kdykoli kamkoli a stejně jsem pořád doma a nelítám nikde. Spíš v klídku, sednu si odpoledne s džusem na zahrádku.....a nic mi nehcybí a práce už vůbec ne.
Pracuju na jednom místě už 6 let, naštěstí mi ředitelka řekla, že se mnou počítá i nadále:-)))
Zakže teď budu v klidu si opravdu jen užívat a dělat to co mě baví !
Ahoj vsem!
Pro vsechny, kdo maji omezene vychazky. Kouknete se na:
http://www.pacienti.cz/clanek.php?… a vyhledejte si „Vychazky v tehotenstvi“
Zjistite, ze si rozsah a dobu vychazek urcuje pacient!!! ne lekar, takze kdyz na Vas bude nekdo zkouset nejde, nemuzu apod., muzete mu prispevek z danych stranek predhodit vcetne paragrafu, na ktere se tam pravnik odkazuje.....
Preji vam vsem stesti!
Jirka
Ahoj vsem.koukam ze vychazky resime vsechny. ja jsem na neschopence uz 14 dni a jsem na zacatku 4. mesice. vyzadovala jsem vychazky neomezene,ale doktorka mi to vcera zamitla a ani neumela vysvetlit proc.mam prave 2×2 hodiny a to je pro tehotnou nemozne sedet doma vecne a hlavne v tomto pocasi. Asi taky zalezi co mate za doktora,ale kolegyne mela dobrou doktorku tak se ji ptala jak je to s tresty kdyz te doma nenajdou. po prve pry jdes hned za doktorkou oduvodnit proc si nebyla doma, po druhe seberou nejaka procenta a po treti penize vsechny. s tou kontrolou je to nahoda, znam lidi co byla na neschopence treba rok a nikdo neprisel,takze taky doufam ze mi neprijdou.a hlavne svym zpusobem je asi i zbytecne chodit kontrolovat tehotne, preci chodi porad k doktorum a tim padem maj skoro cely den vychazku a nemuzou nic.
Ahoj můžu se zeptat, jak je to když mám pracovní neschopnost a půjdu k lékaři mimo vycházky a ona přijde kontrola. můžou mi něco?
@Anonymní píše:
Ahoj můžu se zeptat, jak je to když mám pracovní neschopnost a půjdu k lékaři mimo vycházky a ona přijde kontrola. můžou mi něco?
sebrat peníze, ukončit neschopenku.
@Anonymní píše:
Nemůžou ti nic, doktor ti potvrdí, žes byla u něho. Něco jiného by bylo, kdyby jsi nebyla u doktora ale někde jinde mimo vycházky. ![]()
@Anonymní píše:
to vůbec nevadí - uvedeš doktora u kterého jsi byla a oni si to ověří
Přehlídla jsem, že jde o návštěvu doktora. Ten by měl potvrdit, že jste tam byla. Peníze berou tehdy, když si prostě člověk někam vyrazí mimo vycházky.
Ahoj prosim o pomoc od 30.3.2015 jsem nastoupila na pracovni neschopnost pro rizikove tehotenstvi.Pak sest tydnu pred porodem na materskou ta mi ted konci a ja si mam vybrat 40dni dovolene od zamestnavatele.Je mozne ze najednou prumer pro dobilenou mam ze svych 536 pred pn najednou pouhych 49,–???Diky za pomoc
Přeji hezký večer dámy ![]()
Jsem v 6. týdnu, je mi 33 let a včera jsem už dostala těhotenský průkaz <3
Potřebovala bych poradit, jaké jsou mé možnosti v případě neschopenky.
Podle gynekologa jsem v naprostém pořádku a proto mi žádnou neschopenku nedá a rizikové už vůbec.
Trpím nevolnostmi a slabostí, v mém zaměstnání se jede na normy, takže je těžké je plnit, když trávím většinu času na druhé straně haly na WC (přijde buzerace a stres z vedení), plus práce s výpary ze svařování, prach, dusno a není možné se v klidu něčeho najíst jednou, natož pak min. 6× malé porce.
Přeřazení na jiné pracoviště není možné (což mi řekl i bezpečák).
Vím, že bych to nezvládla tak dlouho, navíc je to moje první těhotenství a mám o svou malou „fazolku“ velký strach, aby vše zvládla a aby nepřišel samovolný potrat
, hrozně se stresuju..
Když mi závodní lékař nevyjde vstříc, mám nějaké jiné možnosti?
Co třeba obvoďák?
moc děkuji za odpovědi ![]()
@Sasanka92 píše: Více
Přeřadit tě. Kašli na to, co říká bezpecak.oni to musí vyřešit.
@jkra Ono není kam mně přeřadit, všechny práce jsou stejné, na některých jsou ty výpary ještě horší.
Je to jejich problém no, ale tím pádem, by mi mohl ten závodní doktor tu neschopenku možná schválit
![]()
@Sasanka92
Závodní lékař ti neschopenku určitě nenapíše
Pokud tě nemají kam přeřadit pak je překážka na straně zaměstnavatele a měl by tě doma za 100% náhrady mzdy.