Mravenčení v prstech v těhotenství

112
5.5.04 18:50

Brnění rukou

Ahoj,

chci se zeptat, zda nemáte někdo stejný problém s brněním rukou ( mravenčení v prstech). Jsem v 32 tt a už asi 3 týdny pozoruji hlavně v noci brnění rukou. Nejdříve jsem si myslela, že to je při přeležení , ale cítím to u obou rukou stejně a dnes to přetrvává i přes den. Ráno ani neudržím lžičku při míchání čaje. Před 5 dny jsem to říkala dr. a ta mi dala Magnosolv (obsahuje hořčík) a šumivé tablety vápníku. Zatím to ale nepřineslo žádnou úlevu (jen mám řidší stolici).
Nesetkala jste se některá s tímto a jak jste to řešila? Je to nepříjemné a v noci mě to probouzí.
Děkuji za příspěvky.

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
5.5.04 19:19

Na mravenčení v rukou i nohou opravdu pomáhá vápník a magnezium, koupila jsem si je na doporučení lékaře potom, co jsem měla brnění nohou při horečkách a teď mi pomáhá i když jsem zdravá. Zabere to tak do 3 dnů, to si pamatuju z prvního těhotenství, kdy jsem občas po ránu také nemohla udržet v ruce lžičku, natož tak hrnek s čajem. Jenom chci připomenout, že oba přípravky se nemají brát najednou, ale postupně během dne. Hořčík totiž při současném podávání s kalciem znemožňuje vstřebávání vápníku, ale vstřebatelnost vápníku do organismu je závislá na dostatku magnésia. Je to trošku složité a vůbec nechápu proč to tak funguje, když se tolik vzájemně potřebují, ale mám to vyzkoušeno že když dopoledne užívám magnesium a odpoledne vápník, tak se cítím líp, než když to kombinuju. Možná se tímto způsobem užívání zbavíš brnění rychleji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.5.04 20:28

Ahoj, já jsem také trpěla brněním rukou. Dostala jsem magnézium a stejně mi nepomohlo. Zbavila jsem se toho až po porodu, ale do dneška mě občas brní jeden prst (rodila jsem před 3 měsíci), ale postupně to slábne. Martina

• Citovat
  • Upravit
659
5.5.04 20:57

Brnění rukou

Ahoj,
možná by to brnění nemuselo ani souviset s těhotenstvím. Měla jsem to taky, těhotná jsem nebyla. Přesně jak popisuješ, hlavně v noci, budilo mě to a ráno mi všechno padalo. Na chirurgii mi píchali injekce (název mi vypadl) na uvolnění, trošku se to zklidnilo, ale za týden znova. Jela jsem do fakultky, kde doktor hned dělal rentgen, protože příčina bývá často ze zablokované páteře (resp.krčních obratlů). To taky nebylo a poslal mě na neurologii. Já už ale nešla, běhání po doktorech mě fakt neba. Ale brala jsem B12 asi týden a bylo to lepší, za další týden nicnedělání to zmizelo. U mne to mohlo být námahou, zrovna jsem ty ruce hodně namáhala při malování a drhnutí podlah. Pak jsem taky slyšela o „ucpaných kapilárách“- doufám, že to říkám dobře. To se krev nedostává do prstů, jak by měla, nedokrvují se. Proto se to zhoršuje, když dáš ruce nad hlavu. Ale to se prý operuje.
Přeju ti, aby ti to zmizelo nenápadně, jak to přišlo (jako mně), zkusila bych hlavně masáž krční páteře.
Pajdule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
6.5.04 08:22

Ahoj,
s tímhle problémem jsem se při prvním těhotenství taky setkala, přibližně poslední dva měsíce. Když jsem to říkala doktorovi na kontrole v porodnici tak se tvářil překvapeně a chtěl mě poslat na neurologii :-/ To jsem odmítla. Asi do 2 měsíců po porodu to zmizelo. Teď jsem v 5.měsíci takže se to co nevidět asi objeví znovu. Takže jsem moc ráda za rady s kalciem a magnéziem.
Katka 18+5tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.5.04 12:12

Děkuji všem, co se mi ozvali, za rady a uklidnění.
S krční páteří mám problémy už dlouho, takže to k tomu zřejmě taky přispívá.
Radino, děkuji za vysvětlení vztahu hořčík - vápník. Dám si na to pozor.

Gruzie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
20.6.16 12:28

Ahoj holky, prosím o radu..

Jsem ve 24tt, poslední dva týdny mě NONSTOP brní na pravé ruce malíček a prsteníček. Celodenně, v noci mě to nebudí, ale pracuju celý den u PC, takže je to dost nepříjemné. Nejhorší je, že to absolutně nepolevuje, prostě je to soustavné, od rána co vstanu až do noci co usnu, malíček mám pocitovně úplně „kožený“ a při pohybu kloub i bolí, prsteníček brní, ale nebolí. V rukou sílu mám, ale občas tam jsou takové ty „výpadky“, že mi vyklouzne hrneček. Je u mě podezření na karpální tunely - celodenní práce s PC + to máme v rodině, ale zatím čekám na vyšetření.

Od gynekologa jsem dostala na předpis Cyclo3Fort, magnésium piju ve formě šumáku, ale stejně nic nezabírá. Dostala jsem teda okamžitě doporučenku na cévní ambulanci, ale tam mají volno až za víc jak měsíc a půl a co mi bylo řečeno, tak by s tím stejně mohli hýbat až po odkojení. :zed:

Poraďte prosím, co Vám kdyžtak zabralo. Kromě těch léků, magnéska a pitného režimu jsem zkoušela i obklady, hřejivou konopnou mast, ale nulový efekt, ani žádná úleva. U prvního jsem netrpěla ani na otoky a ty mám teď strašné, po celém dni se nevejdu ani do silonkových punčoch, jak mi k tomu natékají kotníky, k tomu se přidalo tohle.. Zmizelo vám to kdyžtak ve 3trim, nebo až po porodu? Léto s tím asi bude zajímavé..

Díky moc za rady a tipy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4798
20.6.16 12:43

@Kattynka000 já sem musela počkat až do porodu.. Nic mi nepomohlo, taky mám podezření na karpály.. Já ale hlavně před porodem chodila darovat krev a plasmu a to mi to nedělalo a známej co začal chodit, tak prý se mu to taky zlepšilo.. Teď sem rok po porodu a musím se po prázninách už objednat na darování.. Víceméně, ráda kouknu, jesi někdo něco poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.6.16 12:48

@Kattynka000 předně zkus neohýbat tu ruku v lokti. Nejpravděpodobnější jdou dvě příčiny - útlak nervu v lokti (jde zezadu přes kloub, když ruku ohneš, tak se tam natahuje jako přes kladku), nebo v oblasti krční páteře. Krok dva - nech se vyšetřit neurologem, může ti napsat rehabilitace a vyloučí vážnější příčiny.
Pokud snad praktik nebo gynekolog vyslovil podezření na karpální tunel a posílá tě na EMG, tak to prosímtě zatím zruš a jdi k neurologovi, protože tohle víc vypadá na jiný nerv (n. ulnaris - syndrom kubitálního tunelu nebo sy. Guyonova kanálu - vs radikulární syndrom C8). Kdyby ti udělali EMG na karpál, dopadlo by to nejpíš negativně a další EMG (na ten správný nerv) by ti pojišťovna zaplatila až za 3 měsíce. (respektive záleží, jak formulovali dotaz na žádance)
Potom ještě nic nezkazíš vitamíny ze skupiny B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
20.6.16 12:52

@Pudloslava Operaci nervu v lokti má za sebou moje mamča, jsou to dva roky, absolutně jí to nepomohlo a to jí dělali kompletní plastiku toho nervu :(.. Tohle vyšetření a následné „léčení“ smí probíhat i v těhu, pokud by mě to potkalo? Nebo raději počkat až na tu zimu?

• Citovat
  • Upravit
43035
20.6.16 12:57
@Kattynka000 píše:
@Pudloslava Operaci nervu v lokti má za sebou moje mamča, jsou to dva roky, absolutně jí to nepomohlo a to jí dělali kompletní plastiku toho nervu :(.. Tohle vyšetření a následné „léčení“ smí probíhat i v těhu, pokud by mě to potkalo? Nebo raději počkat až na tu zimu?

ještě nemáš diagnózu, tak se nežeň na operaci :-) EMG se smí, ale spíš se odloží kvůli tvému stresu, není to příjemné. V těhotenství by se to řešilo, pokud by nerv reálně odcházel, tedy především by se objevila slabost a neobratnost ruky a nelepšilo by se to. V tom případě se nemůže moc čekat. Necitlivost, brnění i bolesti jsou „v pohodě“.
V těhotenství je celá ženská oteklá, oteklé jsou i fyziologické úžiny a nervy mají muně místa, často se to po porodu spraví samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
20.6.16 13:04

@Pudloslava děkuji :-D

• Citovat
  • Upravit
6509
20.6.16 13:35

@Kattynka000 Já pracuji na PC také docela dost, ale problém se objevil také asik 2 měsíce před porodem. Hořčík, ale ohlídej si jeho vstřebávání (pozor na vápník čili mléčné výrobky s pauzou cca 2 hodin), jinak ho bereš zbytečně a přestože ho bereš dostatek, tak paradoxně bude tělu chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.11.16 09:32

Brnění ruky po úrazu

Dobrý den, jdu jsem s podobným tématem. Minulý týden jsem si zavřela ruku do auta druhý den jsem byla na chirurgii kde mi dělali RTG a zlomenina tam není, ale od toho dne me furt brní ruka je to dost nepříjemné uz to trvá skoro 14 dní myslíte, že bych měla znovu zajít k lékaři? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
26.11.16 15:09

V těhotenství je to normální, nic s tím neuděláš, zmizí to po porodu, já jsem to měla od 5, měsíce těhotenství a do dvou měsíců po porodu to úplně odeznělo, pokud ti nepomůžou ty prášky, tak nezbývá nic jinýho než vydržet, mě to brnělo až tak, že jsem se v noci budila a nemohla jsem spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí