Pracovní pohovor

Anonymní
19.7.18 23:28

Pracovní pohovor

Dělal někdo pohovor na státního zaměstnance? Tohle je konkrétně administrativa na městském úřadě. Zajímá mě, zda čekat typ otázek proč pro nás chcete pracovat, řekněte něco o sobě, řekněte své dobré vlastnosti, špatné…jak bývá u firem…
Bude to můj druhý pohovor v životě po 10 letech-vůbec nevím, jak se připravit a co čekat. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4700
19.7.18 23:34

Kdyby mi kdokoliv kladl tak stupidní otázky, byl by pozvracen a už by mě nikdy neviděl. :pankac:

To skutečně existuje? Osobně bych u uchazeče otestovala požadované dovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
19.7.18 23:44
@mgdln píše:
Kdyby mi kdokoliv kladl tak stupidní otázky, byl by pozvracen a už by mě nikdy neviděl. :pankac:To skutečně existuje? Osobně bych u uchazeče otestovala požadované dovednosti.

Obávám se, že to je jen slabý odvar toho, na co se můžou ptát. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
19.7.18 23:47
@JanaK30 píše:
Obávám se, že to je jen slabý odvar toho, na co se můžou ptát. :roll:

Pak bych zvažovala, zda je skutečně nutné u takových nýmandů pracovat.
Kdybys přistoupila na jejich hloupé metody, dalo by jich použít k získání vysněného místa. Kdybys jim nakukala, že jsi lesba, dědeček je rom, zvýšilo by to šance na přijetí s ohledem na požadavky zaměstnávat menšinové jedince. ;)

Příspěvek upraven 19.07.18 v 23:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
19.7.18 23:50

Pracuju ve státní správě jako sekretářka. V 1. kole jsem se bavila s personalistou a kolegyní, na jejíž místo jsem nastupovala („předpokládám, že nekouříte“), ve 2. s personalistkou (v době 1. kola byla doma s nemocným dítětem), která našla můj životopis na jobsu a kontaktovala mě, a s nadřízeným. Ptala se jak na praktické věci (kdy můžu nastoupit, proč odcházím ze stávajícího zaměstnání, kde bydlím - kvůli dojíždění), tak teoretické (kde se vidím za 5, za 10 let, možnost pracovních cest, kariérní postup, …) + si mě prakticky otestovali s Wordem a Excelem.
Vždycky je lepší se připravit na horší variantu blbých otázek, než se nechat zaskočit a tvrdit, že nemám žádné špatné vlastnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
20.7.18 08:00

Ptali se mě na to kde bydlím,jak jsem flexibilní,zda jsem ochotná být jednou za měsíc přesčas atd…
Potom jsm dostala nějaké otázky typu kdo vede město,kdo vede úřad atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20826
20.7.18 14:07

Zkuste se na konkrétní radu zeptat v poradně eMimina, jak najít přivýdělek na rodičovské a po ní. Funguje tu zdarma.

Držím palce na pohovoru! :kytka:
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat